Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Αθήνα
Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας στη σκληρή στάση που ακολουθούν, έλαβαν χθες οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, που αντιδρούν έντονα στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις εμπορευματικές μεταφορές.  Την ίδια ώρα ευχάριστα είναι τα νέα από τους βενζινοπώλες που αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε απεργία .
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως, αντιδρούν στις περισσότερες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών που μεταξύ άλλων προβλέπει απελευθέρωση της έκδοσης των αδειών και του κομίστρου, άνοιγμα του κλειστού από το 1971 επαγγέλματος και την οργάνωση των μεταφορέων σε εταιρίες.
Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες αποφάσισαν σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας τους να συνεχίσουν το διάλογο στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή τους στη διάταξη που τροποποιεί τις αποστάσεις ίδρυσης πρατηρίων από κοινόχρηστους χώρους.
«Η ανάρτηση του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών την περίοδο αυτή μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου για την αλλαγή των διατάξεων με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού”, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Το ΔΣ εξουσιοδότησε το προεδρείο, εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αφορά το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων το οποίο, όπως αναφέρουν “ανατρέπει το καθεστώς των αποστάσεων ασφαλείας ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε βάρος των βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των πολιτών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η ΝΔ, με τον αρμόδιο τομεάρχη Σταύρο Καλαφάτη να κάνει λόγο για αδράνεια που επιφέρει πλήγμα στις μεταφορές, τον τουρισμό και την οικονομία.
«Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών προωθεί τη μονοπώληση και τη συγκέντρωση του μεταφορικού έργου σε λίγες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Με την υποχρεωτική ένταξη στις μεταφορικές εταιρείες, την κατάργηση της προσωπικής άδειας και την απεριόριστη έκδοση νέων αδειών μόνο σε εταιρείες, προωθείται η απαξίωση της δουλειάς χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και η μείωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους, ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους», τόνισε το ΚΚΕ.
«Όλοι γνωρίζουν ότι έπρεπε να υπάρξει μια ρύθμιση πάνω σ’ ένα θέμα που ήταν «ταμπού». Η πίεση της Τρόϊκας όμως, δεν πρέπει να δημιουργεί συνθήκες βεβιασμένων αποφάσεων. Οποιεσδήποτε ρυθμίσεις πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αφενός μεν, το συμφέρον της Πολιτείας αφετέρου, δε, την οικονομική κατάσταση των φορέων», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος.
Την αναστολή των κινητοποιήσεων των μεταφορέων Δ.Χ. οχημάτων ζήτησε η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. Μια τέτοια ενέργεια, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα προστατεύσει και τις άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, που πλήττονται από τη δυσκολία στις μεταφορές Α΄ υλών – προϊόντων και στις παραδόσεις τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα