Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

Μόσχα
Στη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των Ρώσων που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία.
Ειδικότερα ο υφυπουργός είχε χθες Τρίτη διαδοχικές συναντήσεις με την τουριστική ηγεσία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της στρατηγικής του υπουργείου και της μεγιστοποίησης της διείσδυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική αγορά.
«Σκοπός μας είναι η λήψη άμεσων μέτρων, όπως το άνοιγμα νέων visa centres σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, η αποστολή προξενικών υπαλλήλων για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, η ενίσχυση των κινήτρων και η παρότρυνση για περισσότερες πτήσεις charter από τη Ρωσία, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ετήσιος προορισμός με μια ευρεία ποικιλία εξειδικευμένων τουριστικών κατευθύνσεων», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, απαριθμώντας χαρακτηριστικά τον αγροτουρισμό, τον αθλητικό, θρησκευτικό, συνεδριακό τουρισμό, που γίνονται σταδιακά όλο και πιο γνωστοί στη Ρωσία.«Η Ελλάδα έχει από καιρό τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης της βίζας και ως εκ τούτου το κάλεσμα του προέδρου Μεντβέντεφ, στο οποίο ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Γερμανία, η Ιταλία και η Φινλανδία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είναι δεδομένο ότι ενώνουμε τη φωνή μας για να καταργηθεί η βίζα μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας» είπε ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον ομόλογό του Ολέγκ Καζλόφ.
«Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα θα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο» (σ.σ. από τις περίπου 300.000, που είναι σήμερα) συμπλήρωσε ο κ. Νικητιάδης, σημειώνοντας ότι έχει θετικά μηνύματα από τους μεγαλύτερους tour operators, που συνάντησε, καθώς όλοι τους μιλούν για αυξητικές τάσεις, οι οποίες υπολογίζεται ότι του χρόνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και θα ξεπεράσουν το 20-25%.
«Η Ελλάδα είναι από τις δημοφιλέστερες χώρες – προορισμούς και μας ελκύει σ’ αυτήν όχι μόνο η ιστορία και οι κοινές μας παραδόσεις, αλλά και οι τεράστιες δυνατότητες ποιοτικής ξεκούρασης» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καζλόφ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα