Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
Παραιτήθηκε συνεργάτης του Δ. Χριστόφια
Λευκωσία
Αποδεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε ο διευθυντής του Γραφείου του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, Βάσος Γεωργίου, υπό το βάρος καταγγελιών για παράνομες μεταθέσεις στρατιωτικών.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην προβολή προχθες βράδυ καταγγελίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝτ-1 Κύπρου, για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων με μήνυμα που απεστάλη προς τον υπουργό Αμυνας από το γραφείο του κ. Γεωργίου για μεταθέσεις και αποσπάσεις στρατιωτών.
Οπως πρόσθεσε, με εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας έγινε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και η έρευνα κατέδειξε ότι το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί πριν από μερικούς μήνες από λειτουργό του γραφείου του εν αγνοία του κ. Γεωργίου.
”Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι η λειτουργός ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο και παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για ικανοποίηση των όσων αναφέρονται στο μήνυμα, ο κ. Βάσος Γεωργίου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με λύπη και πόνο ψυχής την έκανε αποδεκτή”, είπε ο κ. Στεφάνου.
Η δημοσιοποίηση του εγγράφου προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις από αξιωματούχους κομμάτων.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ασχολείται με την κυβέρνηση, ασχολείται με το ρουσφέτι και αντί της δίκαιης κοινωνίας, μας έφερε την “αιχμάλωτη κοινωνία” – την κοινωνία που οι πολίτες της αν δεν είναι “αιχμάλωτοι” του κόμματος, δεν βλέπουν άσπρη μέρα».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Πακέτο βοήθειας
1,1 δισ. δολάρια
Μπισκέκ
Διεθνής διάσκεψη δωρητών δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκ των οποίων 600 εκατομμύρια θα χορηγηθούν με τη μορφή έκτακτης βοήθειας, για το νότιο Κιργιστάν, δήλωσε χθες από το Μπισκέκ αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να χορηγήσει αυτήν τη βοήθεια στο Κιργιστάν σε διάστημα τριάντα μηνών, διευκρίνισε ο Τέοντορ Άλερ, διευθυντής στρατηγικής για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία.
“Από το σύνολο του 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων των δωρεών που θα δοθούν για το Κιργιστάν, τα 600 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν μια έκτακτη βοήθεια που θα καταβληθεί ήδη από φέτος”, εξήγησε ο ίδιος.
Τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ της πλειοψηφίας των Κιργίζιων και της μειονότητας των Ουζμπέκων τον περασμένο μήνα στο νότιο Κιργιστάν στοίχισε τη ζωή σε πολλές εκατοντάδες ανθρώπους.
Την είδηση για τη χορήγηση της βοήθειας αυτής επιβεβαίωσε και η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν.

ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ
Συνετρίβη αεροσκάφος
της Λουφτχάνσα

Ριάντ
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Λουφθάνσα, επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες για τη συντριβή εμπορικού αεροσκάφους της στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης ότι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.
Εκπρόσωπος της σαουδαραβικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά.
Το αεροσκάφος, ένα MD-11 που μετέφερε φορτίο 80 τόννων από τη Φρανκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, στο Ριάντ, συνετρίβη χθες στις 11:38 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), αναφέρει η Lufthansa Cargo σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία προσθέτει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να διευκρινίσει “το είδος του φορτίου ή ποιούς πελάτες αφορά” το ατύχημα αυτό, αλλά ούτε και “τα αίτια του ατυχήματος”.
“Προς το παρόν, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες”, σημειώνει στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια το ατύχημα προκλήθηκε κατά την προσγείωση του αεροσκάφους, το οποίο κόπηκε στα δύο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα