Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Δυο γύροι απομένουν για την ολοκλήρωση του 3ου διεθνούς σκακιστικού τουρνουά Παλαιόχωρας, τ’ αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν το φετινό νικητή, με τον ουκρανό γκραν μέτρ της ΣΑΧ Γιούρι Κριβορούτσκο, να είναι αυτός που έμεινε μόνος στην κορυφή μετά τη διεξαγωγή και του προχθεσινού 6ου γύρου.
Στο ντέρμπι, ο Κριβορούτσκο κέρδισε με τα μαύρα τον Σβετούσκιν (Μολδαβία) και πλέον, έχοντας “έξι στα έξι”, βρέθηκε πρώτος χωρίς… συγκάτοικο, αφού οι “μονομαχία” των δυο άλλων αήττητων παικτών του τουρνουά, δηλαδή του σέρβου διεθνή μετρ Μίσα Παπ και του Αντρέι Ριτζάκοφ (Ρωσία) τελείωσε με ισοπαλία και οι δυο σκακιστές έμειναν δεύτεροι, έχοντας από 5.5β. Ακολουθούσαν 9 παίκτες (ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωταθλητής Χρήστος Μπανίκας που χτες κέρδισε τον άγγλο Λορίν Ντ’ Κόστα) με 5β και άλλοι 17 με 4.5β. Πλέον η κατάσταση βρίσκεται… στην κόψη του ξυραφιού και ίσως χθες να ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα, αφού για τον 7ο γύρο ο Κριβορούτσκο αντιμετώπισε τον Παπ, ενώ ο Ριτζάκοφ έπαιξε με τον Μπανίκα και οι άλλοι 8 “πεντάρηδες” αγωνίστηκαν μεταξύ τους. Όμως η “μάχη” συνεχίζεται και για την πρωτιά στη βαθμολογία των γυναικών, όπου έχουμε τριπλή ισοβαθμία, μεταξύ της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης Κ. Λάχνο (Ουκρανία), της Κοτενασβίλι (Γεωργία) και την Τ. Μαμεντιάροβα (Αζερμπαϊτζάν).
Στα χανιωτάκια τώρα, φυσιολογικά ήταν τα περισσότερα αποτελέσματα τους στον 6ο γύρο, με σημαντικότερη επιτυχία τη νέα ισοπαλία του Μπαλωμενάκη Χ. με την Βαχάμια (Γεωργία) και τη νίκη του Πετράκη Στέλιου επί του Καρλή.
Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι, συνεχίζονται και οι διάφορες άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει οι διοργανωτές και οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους παίκτες να χαλαρώνουν από την ένταση των αναμετρήσεων μπροστά στις σκακιέρες. Μετά λοιπόν τις εκδρομές στις παραλίες Κριού και Γιαλισκάρι, χθες έγινε εκδρομή με καραβάκι στο μαγευτικό Ελαφονήσι, ενώ μετά την ολοκλήρωση του 7ου γύρου, παίκτες και συνοδοί απόλαυσαν την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, στο δείπνο που τους παρατέθηκε.
Στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου θα παιχθεί σήμερα (από τις 5.30μμ) ο 8ος και προτελευταίος γύρος, ενώ αύριο (10πμ) “πέφτει η αυλαία” του τουρνουά (που διοργανώνει ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανιών και συνδιοργανώτρια τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων, ενώ καλύπτεται αναλυτικά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr.) με τη διεξαγωγή του 9ου γύρου, ενώ θ’ ακολουθήσουν (5μμ) οι βραβεύσεις των νικητών και η τελετή λήξης.
Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Ο.Ε. Ακίνητα Μονοπρόσωπη του Δήμου Πελεκάνου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαιόχωρας, ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλαιόχωρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, και το κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών «Σκορδυλάκης». Ακόμη, τα σούπερ-μάρκετ Βλησίδη και Πετράκη προσφέρουν τα νερά και το αρτοποιεία Βακάκη διάφορα κεράσματα, για τις ανάγκες του τουρνουά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα