Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα Χανιά προετοιμάζονται κορυφαίοι έλληνες σκοπευτές
Εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται στα Χανιά και κάνουν προετοιμασία στο Εθνικό Σκοπευτήριο που βρίσκεται στο Καμπάνι, τέσσερα από τα κορυφαία μέλη της εθνικής μας ομάδας σκοποβολής. Πρόκειται για την Άγη Κασούμι (πιστόλι σπορ) και τους Γιώργο Σαλαβαντάκη, Νίκο Μαυρομάτη, Μάκη Μίτα (πήλινος στόχος-σκητ), οι οποίοι θα παραμείνουν για προπονήσεις μέχρι την Τρίτη 3 Αυγούστου. Αυτό είναι το τελικό στάδιο προετοιμασίας των πρωταθλητών μας, εν όψει της συμμετοχής τους στην πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Μόναχο, 29 Ιουλίου – 11 Αυγούστου. Μέσα από τους αγώνες αυτούς θα “σφραγιστούν” και τα πρώτα εισιτήρια (guota places) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο. Να σημειωθεί ότι μαζί με την ελληνική ομάδα προπονείται και ένας ινδός σκοπευτής.
Ο 4ος αγώνας κυνηγητικής σκοποβολής: Έντονος ήταν ο συναγωνισμός (ειδικά για τις θέσεις 2η-4η) στον 4ο φετινό αγώνα Fitasc Sporting (κυνηγητικής σκοποβολής) τον οποίο διοργάνωσαν -στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων- ΣΚΟΛΕΚ και “Βάρδας”. Συνοπτικά τ’ αποτελέσματα στις έξι πρώτες θέσεις: Σαμιώτης Βαγγέλης 45 (στα 50 πιάτα), Βουράκης Γιάννης 39 +3, Χιώτης 39 +2, Μαραγκουδάκης 39+1, Κουντουράκης 38, Σπανουδάκης Βαγγέλης 33, Καραθανάσης Δημήτρης 35.
Το πρωτάθλημα Fitasc Sporting ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Αυγούστου, οπότε θα διεξαχθεί ο 5ος και τελευταίος αγώνας.

Παρέμειναν οι βαριές ποινές
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο χάντμπολ
Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμό 91/22-7-2010 και 92/22-7-2010 αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), απορρίπτονται οι προσφυγές των σωματείων Α.Σ ΑΕΚ και Α.Σ. ΠΑΟΚ αντίστοιχα, κατά της υπ. αριθμό 79/2010 απόφασης του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΟΧΕ. Ως εκ τούτου οι ποινές για τα σωματεία (που τους επιβλήθηκαν για τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών τους τον περασμένο Μάιο στη Λαμία, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το φάϊναλ φορ του κυπέλλου) παραμένουν ως έχουν, δηλαδή συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για 10 αγωνιστικές και πρόστιμο 120.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση της τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων τους ως γηπεδούχων.

Διεκόπη η γ.σ. της ΕΚΑΣΚ
Μετά από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών διεκόπη η ετήσια τακτική γενική συνέλευσης της ΕΚΑΣΚ, που έγινε την περασμένη Κυριακή. Μέχρι τότε, ψηφίστηκαν οικονομικός και διοικητικός απολογισμός με 5 “ναι”, ενώ 4 σωματεία ψήφισαν με επιφύλαξη και ένα ψήφισε “λευκό”.
Όταν άρχισε η συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο πρώτο θέμα που αφορούσε τα πρωταθλήματα παμπαίδων και παγκορασίδων, δημιουργήθηκε ένταση όσο αφορά ποιά από τα σωματεία την προηγούμενη περίοδο κατέβαλαν το αντίτιμο που είχε οριστεί για να πληρωθούν διαιτητές και κριτές και πόσο κόστισαν τελικά στην ΕΚΑΣΚ τα πρωταθλήματα αυτά, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, Παύλος Βαρζακιάν, να τη διακόψει και να αποχωρήσει.
Στα πρακτικά ανεγράφη από τον γραμματέα της συνέλευσης Βαγγέλη Πλεξουσάκη ότι “… διεκόπη στις 2.45μμ η ΓΣ από τον πρόεδρο, λόγω έντασης που δημιουργήθηκε.”
Από τα 37 εγγεγραμμένα σωματεία της Ένωσης το «παρών» έδωσαν μόλις 13 (Αναγέννηση, Ανδρογέας, Γιούχτας, ΑΟ Δειλινό, ΠΑΟ Δειλινό, Ηράκλειο, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ιεράπετρα, Μεσαρά, ΟΦΗ, Σητειακός και Φιλαθλητικός), όμως δικαίωμα ψήφου είχαν τα 10, αφού στ’ άλλα τρία είχαν δηλωθεί άλλοι εκπρόσωποι και άλλοι παραβρέθηκαν (οπότε με βάση το καταστατικό δεν είχαν δικαίωμα ψήφου).
Ακόμη, από το 11μελές Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ απουσίαζαν 4 βασικά του μέλη, ενώ όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η ΕΚΑΣΚ έχει λαμβάνειν από την ΕΟΚ 156.325 ευρώ, όμως η Ένωση του νησιού μας έχει οφειλές ύψους 286.702 ευρώ (σε σωματεία -από το 2003- 171.865, κριτές από το 2007- 34.460, διαιτητές -από το 2007- 39.876, προπονητές 25.500 και διάφορα 15.000 ευρώ).
Μόνον ευοίωνη, λοιπόν, δεν προδιαγράφεται η νέα σεζόν για το Κρητικό μπάσκετ, αφού στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα προσθέτονται και άλλα.

ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εξελέγη το νέο Δ.Σ.
Πειραιάς
Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά, η αλλαγή της σκυτάλης στον Ολυμπιακό, καθώς διεξήχθη το διοικητικό συμβούλιο, που αφορούσε τη μεταβίβαση των μετοχών, με την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος ιδιοκτήτης στη θέση του Σωκράτη Κόκκαλη.
Ταυτόχρονα εξελέγη το το νέο Δ.Σ. και εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (50 εκατ. ευρώ), το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Μαρινάκη.
Πρόεδρος παρέμεινε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ παρελθόν από τον νέο Ολυμπιακό αποτελούν οι Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πέτρος Κόκκαλης και Σάββας Θεοδωρίδης.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποτελούν οι:
Σωκράτης Κόκκαλης Πρόεδρος
Ευάγγελος Μαρινάκης Α’ αντιπρόεδρος
Σωκράτης Κομινάκης Β’ αντιπρόεδρος
Γεώργιος Λούβαρης Γ’ αντιπρόεδρος
Ιωάννης Μώραλης Δ’ αντιπρόεδρος
Ιωάννης Βρέντζος Διευθύνων Σύμβουλος
Σταύρος Νταϊφάς Μέλος
Ιωάννης Συγγελίδης Μέλος
Κωνσταντίνος Μπαρμπής Μέλος
Μιχάλης Κουντούρης Μέλος
Νικόλαος Τραυλός Μέλος
Σωκράτης Σ. Κόκκαλης Μέλος
Αντώνιος Ρογκόπουλος Μέλος
Ανδρέας Νασίκας Μέλος
Αναστάσιος Τσούφης Μέλος

“ΨΑΞΤΕ ΟΜΑΔΑ”
Φεύγουν Γκαλίνοβιτς, Μελίσσης
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ειδοποίησε χθες τους Μάριο Γκαλίνοβιτς και Χρήστο Μελίσση ότι δεν βρίσκονται στα πλάνα για την ερχόμενη σεζόν και τους ζήτησε να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους.
Ο ερχομός του Ντάνι Φερνάντες ουσιαστικά έθεσε θέμα τερματοφύλακα με τον «Γκάλι» να είναι έτοιμος προς αποχώρηση μιας και ως τρίτος υπολογίζεται ο Ορέστης Καρνέζης και όχι ο Κροάτης ο οποίος θα αποχαιρετήσει. Όσο για τον Μελίσση είναι λογική η εξέλιξη του θέματος του, και ο ίδιος θα «ψαχτεί» ξανά έπειτα από την περσινή του παρουσία στη Λάρισα με τη μορφή δανεισμού.

ΣΤΗΝ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων
Αθήνα
Θετικά αντιμετωπίζουν το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων οι ομάδες της Α1 μπάσκετ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση.
Το σημαντικότερο είναι πως οι δύο «αιώνιοι», οι οποίοι βρίσκουν μεγάλα συμβόλαια, δεν έφεραν αντιρρήσεις και για το καλό του πρωταθλήματος τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης λύσης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων ότι όποιος θελήσει να «σπάσει» τη συμφωνία θα βρεθεί αντιμέτωπος με το διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, η Λίγκα θα απαιτήσει από την Πολιτεία την κατάργηση του άρθρου 84 του νόμου 2725 περί κατάργησης της κεντρικής διαχείρισης, θέλοντας να κατοχυρώσει και νομικά την συμφωνία.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ…
Επίσης, αποφασίστηκε κάτι… πρωτότυπο, δηλαδή ότι πλέον θα απαγορεύονται τα καρφώματα στο ζέσταμα! Όπως εξήγησε ο κ. Οικονομίδης, ο συγκεκριμένος κανονισμός επιβάλλεται από την FIBA, προκειμένου να μην σπάνε τα ταμπλό. Μάλιστα, εάν κάποιος παίκτης καρφώσει και σπάσει ταμπλό στο λεγόμενο ζέσταμα, τότε θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και αγωνιστικό αποκλεισμό.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
Στην Μπεσίκτας ο Γκούτι
Κωνσταντινούπολη
Η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε την απόκτηση του πρώην άσου της Ρεάλ, Γκούτι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ισπανική ομάδα μετά από συνολικά 25 χρόνια παρουσίας σε αυτήν. Ο 33χρονος μέσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον τουρκικό σύλλογο και οι συνολικές αποδοχές του θα ανέλθουν στα 2.7 εκ. ευρώ ετησίως, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα