Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στα άκρα εμφανίζονται διατεθειμένοι να φτάσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών του νομού Χανίων καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευσή τους. Κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο με πρωτοβουλία του Αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, οι ιδιοκτήτες ως κίνηση καλής θέλησης είχαν αποφασίσει τον σταδιακό ανεφοδιασμό με ιδιωτικής χρήσεως οχήματα σε συγκεκριμένο αριθμό πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού, προκειμένου να ομαλοποιηθεί μερικώς η κατάσταση στην αγορά καυσίμων.
Μετά το ναυάγιο στη συνάντηση του γενικού γραμματέα Υποδομών με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών νομού Χανίων όπου αποφασίσθηκε ομόφωνα συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Κουκουράκης, “πήραμε ομόφωνη απόφαση, απεργούμε, δεν κάνουμε πίσω”.
Σε ερώτηση των “Χ.Ν.” εάν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, τους παρά την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Κουκουράκης τόνισε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους ενώ ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσουν όταν θα τους επιδοθούν τα ατομικά δελτία πορείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θα έχουμε πάει εμείς οι ίδιοι στην Αστυνομία, να μας κλείσουν φυλακή. Θα πάμε εκεί να κάτσουμε μέχρι να μας κλείσουν στη φυλακή”.
Η ΣΥΣΚΕΨΗ
Στην ευρεία σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο χθες το πρωί, συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Φώτης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Χανίων Βαγγέλης Κώτσος, ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών του νομού Γιάννης Κουκουράκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ως κίνηση καλής θέλησης, είχαν αποφασίσει τον σταδιακό ανεφοδιασμό με ιδιωτικής χρήσεως οχήματα σε συγκεκριμένο αριθμό πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού, προκειμένου να ομαλοποιηθεί μερικώς η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, με ένα ή δύο δρομολόγια από κάθε εταιρία. Οι φορείς επεσήμαναν ότι δημιουργείται ανυπολόγιστη ζημιά, κυρίως στον κλάδο του τουρισμού, εκφράζοντας αρχικά την συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση των φορτηγών βυτιοφόρων.
ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
“Η απεργία των Δ.Χ. αυτοκινήτων έχει ως αποτέλεσμα να έχει στερέψει η αγορά από καύσιμα και κατά συνέπεια να υπάρχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του προορισμού μας και όχι μόνο. Ο αγώνας του σωματείου είναι δίκαιος, τους συμπαραστεκόμαστε, όμως θέλουμε να ισχύσει και η νομιμότητα, σε όλες τις κινήσεις του οποιαδήποτε σωματείου ή απεργού σεβόμενοι τα δικαιώματα των άλλων” είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων κ. Νίκος Κόρακας.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
“Όλοι οι φορείς στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως αλλά πιστεύουμε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Πολιτεία πρέπει να σταθούν πάνω στο πρόβλημα. Ζητούμε να δείξουν ευαισθησία στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον τουρισμό ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες οι οποίοι δεν φταίνε καθόλου για το πρόβλημα που υπάρχει”, είχε επισημάνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστος Μυλωνάκης.
ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος βενζινοπωλών Χανίων κ. Βαγγέλης Κώτσος είχε τονίσει ότι “στη σύσκεψη βρήκαμε μια χρυσή τομή. Η απεργία των Δ.Χ είναι 100% δίκαιη, συμπαραστεκόμαστε στην απεργία τους, και είμαστε δίπλα τους. Στην συζήτηση που κάναμε καταλήξαμε στο ότι τα Ι.Χ των εταιριών θα μπορούν να κάνουν ένα με δύο δρομολόγια την ημέρα χωρίς να παρεμποδίζονται από πουθενά. Είναι μια λύση που δεν λύνει ολοκληρωτικά το πρόβλημα, άλλωστε εάν λυθεί 100% δεν έχει σκοπό η απεργία τους, όμως θα εκτονώσει την κατάσταση που ήδη υπάρχει σήμερα”.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών του νομού Γιάννης Κουκουράκης σε δηλώσεις του, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης κ. Φώτη Γεωργόπουλου, είχε επισημάνει ότι: “Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους. Σε σύσκεψη που θα κάνει το Δ.Σ του συλλόγου μας το μεσημέρι [χθες] θα αποφασίσουμε την πορεία των κινητοποιήσεων. Το αποτέλεσμα σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν σήμερα [χθες] πιστεύουμε ότι θα είναι θετικό και δεν θα υπάρχει τόσο πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αγορά”.
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τέλος, σε δηλώσεις του χθες το πρωί ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Φώτης Γεωργόπουλος, είχε αναφέρει πως :” Το Δ.Σ των Δ.Χ φορτηγών διαβεβαίωσε ότι τα Ι.Χ βυτιοφόρα των εταιριών θα μπορούν να τροφοδοτούν την αγορά χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τις εξελίξεις και να είμαστε κοντά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες γιατί η Αστυνομία δεν έχει αποστολή να έρχεται σε αντιπαράθεση. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων χωρίς κανένα πρόβλημα με τα Ι.Χ φορτηγά των εταιριών”.
Εν τω μεταξύ την υποστήριξη της στις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών φορτηγών και αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.
Όπως αναφέρεται” η ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου δηλώνει την συμπαράστασή της στους βιοπαλαιστές συναδέλφους αυτοκινητιστές φορτηγών και αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως, που με τον δίκαιο αγώνα τους, προσπαθούν να διασώσουν τις άδειες των οχημάτων τους, που όπως γνωρίζουμε, τις απέκτησαν με την καταβολή χρημάτων, και με την Νομοθεσία του Κράτους. Δεν μπορεί κανείς νόμιμος πολίτης, να ξεσπιτώνεται από την μία στιγμή στην άλλη χωρίς καμία αποζημίωση ή δικαιολογία¨.

Σοβαρά προβλήματα για τα ενοικιαζόμενα

“Δέχομαι καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από τουρίστες που έμειναν με τα αυτοκίνητα τους σε διάφορα σημεία του Νησιού. Προσπαθώ να τους εξυπηρετήσω αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη. Μεταφέρουμε καύσιμα με μπιτονάκια, ή στέλνουμε κάποιο αυτοκίνητο που έχει λίγη βενζίνη να αντικαταστήσει το όχημα που έχει μείνει” δηλώνει ο κ. Χρήστος Μυλωνάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων.
Το σύνολο των επιχειρήσεων με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα βρίσκεται αντιμέτωπο με αυτό το πρόβλημα. “Εχω πάνω από 50 κλήσεις από το πρωί στο κινητό μου που μου λένε ότι δεν κίνησα το αμάξι μου δύο ημέρες και δεν θα μου τις χρεώσεις ή όταν λήξει η απεργία θα μου δώσεις δύο ημέρες δωρεάν.  Δεν μπορώ να δεχτώ καμία κράτηση γιατί ξέρω ότι μετά από μια μέρα θα μείνει από καύσιμα και δεν θα μπορώ να τον εξυπηρετήσω. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο βρισκόμαστε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής” καταλήγει ο κ. Μυλωνάκης.
Γ. Κων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα