Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στον νέο Δήμο Πλατανιά ανακοίνωσε χθες το πρωί, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο Πλατανιά, ο επιχειρηματίας, Θανάσης Χηνόπουλος. Ο κ. Χηνόπουλος επισήμανε την ανάγκη «να ξεπεράσουμε -επί των τοπικών θεμάτων- μικροτοπικισμούς και παρωχημένης αντίληψης πολιτικαντισμούς, που μας θέλουν χωρισμένους σε ομάδες, χωριά, οικισμούς, γειτονιές, κόμματα, κ.λπ.», σημειώνουν, παράλληλα, ότι «όποιοι καλλιεργούν τοπικισμούς και ενδοδημοτικές αντιπαλότητες, είναι εχθροί της προόδου και εν ονόματι των ευκαιριών και των ελπίδων του μέλλοντος, πρέπει να αγνοηθούν».
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» αν σκοπεύει να διανύσει μέχρι τέλους τη διαδρομή προς τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου ή αν υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί με κάποιον από τους ήδη ανακοινωθέντες υποψηφίους στη διάρκεια αυτής της πορείας, ο κ. Χηνόπουλος απάντησε ότι «σκοπεύω να πάω μέχρι τέλους».
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Χηνόπουλος υπογράμμισε ότι «οι εκλογές του Νοέμβρη που θα αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές, στους νέους κατά “Καλλικράτη” Δήμους, θα είναι εκλογές για ένα διαφορετικό μέλλον της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Οι ΟΤΑ συνενώνονται για να ξεπεράσουν τα οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα, τα οποία τους κρατούν σε αδυναμία να σχεδιάσουν την ανάπτυξη της περιοχής τους, αλλά και να δικαιολογήσουν την αναποτελεσματικότητα παροχής προς τους Δήμους, των στοιχειωδών υπηρεσιών που να δικαιολογούν την ύπαρξή τους».
Ο κ. Χηνόπουλος πρόσθεσε ότι «οι νέοι Δήμοι, για να είναι αποτελεσματικοί Οργανισμοί, θέλουν οργάνωση, πείρα διαχείρισης, γνώση των αναγκών του τόπου και των θεσμικών και ειδικών θεμάτων της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό, πρέπει να αποκτήσουν τα μέσα, τη στελέχωση, την ικανή διεύθυνση και το όραμα που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν στους δημότες – κατοίκους: Οργανωμένες δημοτικές υπηρεσίες και πλήρεις δημοσιοδημοτικές υποδομές, ώστε με πρακτικό σχεδιασμό και στρατηγική, να προσφερθούν αξιόπιστες δημοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά και ίσες για όλους επαρκείς αναπτυξιακές ευκαιρίες, που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών τους και θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για τους νέους της περιοχής. Και όλα αυτά με ειλικρίνεια στις ανθρώπινες σχέσεις, σεβασμό στην ιστορία του τόπου και με αισθητική για τον φυσικό περίγυρο του Δήμου».
Ο κ. Χηνόπουλος τόνισε ότι «από τα παραπάνω, προκύπτει η απαίτηση, όπως η συγκρότηση των νέων Δήμων βασίζεται σε μία ενιαία αντίληψη για την ανάπτυξη της περιοχής τους και παραδοχή από όσο γίνεται περισσότερους, της ανάγκης να ξεπεράσουμε -επί των τοπικών θεμάτων- μικροτοπικισμούς και παρωχημένης αντίληψης πολιτικαντισμούς, που μας θέλουν χωρισμένους σε ομάδες, χωριά, οικισμούς, γειτονιές, κόμματα, κ.λπ.».
Και πρόσθεσε: «Όποια λογική, βλέπει την ανάπτυξη της βόρειας πλευράς του Δήμου, ανεξάρτητη από αυτή του ορεινού όγκου και αντίστροφα, είναι λάθος λογική και πρέπει να αλλάξει. Όποιοι καλλιεργούν τοπικισμούς και ενδοδημοτικές αντιπαλότητες, είναι εχθροί της προόδου και εν ονόματι των ευκαιριών και των ελπίδων του μέλλοντος, πρέπει να αγνοηθούν».
Ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε, ακόμη, ότι «η ανάγκη να ξεπεραστούν τα χρόνια και καθημερινά προβλήματα, όπως και αυτά που δημιουργεί η όποια ανάπτυξη και η πορεία προς το μέλλον, αλλά και αυτά που κληροδοτεί η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μας επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείρηση των εξουσιοδοτήσεών μας προς τρίτους, αλλά και στην αξιοποίηση και διαφύλαξη των φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Έτσι, οι ψηφοφόροι – εκλέκτορες, οφείλουν να αναλογισθούν πολύ προσεκτικά το γιατί και σε ποιους εκπροσώπους θα εκφράσουν την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στις προσεχείς εκλογές. Οι ψηφοφόροι, είναι οι κύριοι της τύχης και του “αύριο” του Δήμου και πέρα από τις εξαγγελλόμενες προθέσεις όσων ζητούν την ψήφο τους, πρέπει να εξετάσουν ψύχραιμα και νηφάλια, τα δείγματα γραφής των υποψηφίων στα δημόσια πράγματα και στη ζωή γενικότερα», σημείωσε ο κ. Χηνόπουλος.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Θανάσης Χηνόπουλος έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, της Σχολής Λιμενικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Είναι ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εν αποστρατεία. Λόγω της ενασχόλησής του και στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, είναι από το 2005 εκλεγμένος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (Πειραιά) και από το 2010, αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (Πειραιά) και μέλος της Επιτροπής που σύστησε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με αντικείμενο τη μελέτη, την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων, για θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό. Ο κ. Χηνόπουλος, που «άνοιξε» την ημερήσια κρουαζιέρα στα Χανιά, είναι δημιουργός της εταιρείας που οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια, τις ημερήσιες κρουαζιέρες προς Μπάλο και Γραμβούσα. Η ενασχόλησή του με τον τουρισμό (εκτός από της Εταιρείες με τα τουριστικά πλοία), είναι πολύπλευρη, αφού έχει δημιουργήσει και λειτουργεί πρακτορεία Γενικού Τουρισμού στο Νέο Χωριό (πρώην Δήμος Βουκολιών) και στο λιμάνι Κισάμου. Επίσης, είναι εκδότης και αρθρογράφος της διμηνιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «Πλοίο & Τουρισμός». Είναι παντρεμένος με την Ευρυδίκη Ιωαν. Μαρκουλάκη, από το Νέο Χωριό, όπου ζει μόνιμα και έχει ένα γιο, που ασχολείται επίσης με τον τουρισμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα