Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ:

Με έγγραφό του προς τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρο Αρναουτάκη και τον νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, το οποίο κοινοποιεί στους τέσσερις βουλευτές του Νομού, στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάση Καρούντζο και στον ΟΑΔΥΚ, ο κ. Μπομπολάκης ζητά, επίσης, την άμεση σύγκληση σύσκεψης, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων και των βουλευτών, προκειμένου «να συντονιστούν οι προσπάθειες που έχουν γίνει απ’ όλες τις πλευρές και άμεσα να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν στις αναγκαίες μελέτες, ώστε τα έργα να ωριμάσουν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι αποτελούν κατά τη γνώμη μας τα σημαντικότερα έργα υποδομής στον Νομό μας».
Ο κ. Μπομπολάκης τονίζει, στο έγγραφό του, ότι «τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα, οι διαθέσιμες ποσότητες νερού στα βόρεια παράλια του Νομού μας συνεχώς μειώνονται, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη δίνονται περιθώρια ανάπτυξης τόσο του γεωργικού όσο και του τουριστικού τομέα, αλλά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως φαίνεται πολύ έντονα το φετινό καλοκαίρι, οι υπάρχουσες καλλιέργειες, οι τουριστικές επιχειρήσεις και τελικά οι κάτοικοι».
Ο κ. Μπομπολάκης υπενθυμίζει ότι «εδώ και έτη ο Δήμος μας και οι όμοροι του Δήμοι, Κολυμπαρίου και Πλατανιά, που με το σχέδιο “Καλλικράτης” θα αποτελέσουν έναν ενιαίο Δήμο, έκαναν πολλά διαβήματα και προσπάθειες να περιέλθουν στον ΟΑΔΥΚ, να ολοκληρωθούν και να επικαιροποιηθούν οι μελέτες των φραγμάτων του ποταμού Ταυρωνίτη που σήμερα είναι προφανής η ανάγκη για τη σταδιακή κατασκευή τους, αρχίζοντας από το φράγμα Σεμπρωνιώτη ως το πλέον επιτακτικό».
Ο δήμαρχος Βουκολιών σημειώνει πως «επειδή παρά τις υποσχέσεις που μέχρι σήμερα πήραμε και οι οποίες ποτέ δεν τηρήθηκαν και παρά το ότι οι παλαιές μελέτες βρίσκονται στον ΟΑΔΥΚ, το θέμα της επικαιροποίησης και χρηματοδότησης της μελέτης του φράγματος Σεμπρωνιώτη βρίσκεται ακόμη σε μηδενικό στάδιο».
Και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα ανάγκη το θέμα να τεθεί στην πολιτική ηγεσία και να χρηματοδοτηθεί σε πρώτο στάδιο η επικαιροποίηση της μελέτης. Σας υπενθυμίζω ότι το τόσο αναγκαίο έργο προϋπολογίζεται ότι θα κοστίσει 40 εκατομμύρια ευρώ και οι απαλλοτριώσεις 2 εκατ. ευρώ. Απαιτούνται άμεσα 400.000 ευρώ για τον επανέλεγχο της γεωτεχνικής και στατικής μελέτης του έργου, τη σύνταξη και έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και τη σύνταξη του Κτηματολογίου».
«Επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο για τον βόρειο άξονα για το οποίο υπάρχει μελέτη και που η υλοποίησή του θα λύσει τα σημαντικά σημερινά προβλήματα ύδρευσης της περιοχής και θα δώσει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής της, είναι το έργο “Βελτίωση συνθηκών ύδρευσης βορείου άξονα”, που αφορά τους αγωγούς ύδρευσης Αγιάς – Κολυμπαρίου και Αγιάς – Ακρωτηρίου, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα», επισημαίνει ο κ. Μπομπολάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα