Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Στέλιου Νικηφοράκη
Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στον νέο Δήμο Πλατανιά θα ανακοινώσει ο πρώην βουλευτής Στέλιος Νικηφοράκης σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Σαμαριά».

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση – συζήτηση από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”
Την πρώτη εκδήλωση-συζήτησή της, θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 8:30μ.μ. η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με θέμα: “Πολιτικές εξελίξεις – Λαϊκή αντεπίθεση και μάχη των τοπικών εκλογών”, με ομιλητές τον Στέλιο Ορφανό, υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Νίκο Παπαντωνάκη, υποψήφιο δήμαρχο Χανίων. Εξάλλου, σήμερα Πέμπτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Ορφανός θα περιοδεύσει και θα συζητήσει με εργαζόμενους: στις 10 π.μ. στη ΔΕΥΑΧ, στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Χανίων και στη 1 μ.μ. στον ΟΑΔΥΚ.

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά
Η ένταξη του Δήμου Πλατανιά στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας είναι μεταξύ των 16 θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Αιτήσεις ορισμού μελών Π.Υ.Σ.Π.Ε.
Από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό Α’, οι οποίοι υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χανίων και διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα (σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 47 του Ν, 3848/2010) και επιθυμούν να ορισθούν μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χανίων,  να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Κρήτης από 27-7-2010 μέχρι και 10-08-2010.
Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει να απευθύνεται στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, μέσω της Διεύθυνσης Α/θμιας  Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και  να συνοδεύεται από Βεβαίωση Υπηρεσίας του υποψηφίου εκπαιδευτικού, στην οποία θα υπολογίζεται αναλυτικά η πραγματική διοικητική του υπηρεσία σε θέσεις Διευθυντή Σχολείου, Προϊσταμένου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προϊσταμένου Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ
Σύσκεψη κίνησης πολιτών
Δήμου Καντάνου – Σελίνου

Η συγκρότηση επιτροπής “για να επεξεργαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού μέσα από ένα οδοιπορικό σε ολόκληρο το Σέλινο”, αποφασίστηκε σε σύσκεψη εργασίας της κίνησης πολιτών
Δήμου Καντάνου – Σελίνου που έγινε στο δημοτικό διαμέρισμα της Καντάνου.
Σύμφωνα με την σχετική ανανοίκωνση, “η επικεφαλής της κίνησης πολιτών του δήμου Καντάνου ? Σελίνου και υποψήφια δήμαρχος Σ. Αλφιέρη κατέθεσε ένα πλαίσιο αναπτυξιακών προτάσεων για το νεοσύστατο δήμο Καντάνου – Σέλινου τονίζοντας ότι «η δημόσια πρότασή μας, που σήμερα μαζί συζητάμε, είναι στο χέρι μας να υλοποιηθεί, αρκεί να πείσουμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου να μας εμπιστευτούν ?
Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν πολίτες του Σελίνου με κύρος, μπέσα, εντιμότητα και γνώση. Βρεθήκαμε μαζί να δίνουμε τη μάχη για την τοπική οικονομία, για το λάδι, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την παραγωγή τσικουδιάς, για τα οπωροκηπευτικά της Κουντούρας, για τη διάσωση του ιστορικού φαραγγιού της Καντάνου, για την λιμνοδεξαμενή στον Ομαλό που καταστρέφει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, για καθαρές θάλασσες με την άμεση υλοποίηση των βιολογικών καθαρισμών.
Ενάντια στο γιγαντισμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Αποπηγάδι, που θα μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια στην Αθήνα !!!!! αρπάζοντας περιουσίες και καταστρέφοντας τις πηγές των νερών του Σελίνου και των γύρω (από το Αποπηγάδι) επαρχιών, με τα σχεδιαζόμενα υβριδικά- υδροηλεκτρικά έργα, χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία”.
Στη συνέχεια, προστίθεται στην ανακοίνωση, “κατέθεσαν προτάσεις οι πολίτες και ξεκίνησε μια δημιουργική συζήτηση για την ανάπτυξη του δήμου Καντάνου – Σελίνου και επισημάνθηκε ότι πρέπει να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο η “Σελινιώτικη ομοψυχία” και η συνοχή της κοινωνίας του δήμου Καντάνου – Σέλινου.
Χρειάζεται εδώ και τώρα ο δήμος Καντάνου – Σελίνου, να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να καταδικάσει, με την ψήφο του τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις που ταλαιπωρούν την κοινωνία του, υποβόσκουν έχθρες, μίση και αντιπαλότητες και κρατούν τους πολίτες μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Ο διάλογος με τους πολίτες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση, ώστε να μην χαθεί μια ακόμα ευκαιρία ανάπτυξης του Σελίνου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ-ΠΑΦΟΥ
Εκδηλώσεις στην Κύπρο
Στην Κύπρο θα μεταβεί σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων, για να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου.
Στην αποστολή του Δήμου Χανίων μετέχουν ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. κ. Παναγιώτης Ταβουλάρης, Γεώργιος Κουκλάκης και Σταύρος Τζουλάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Μηχανογράφησης του Δήμου Χανίων, κα. Σεβαστή Πολυχρονάκη, καθώς και η δημοτική υπάλληλος, κα. Αθηνά Σαλάππα.
Την αποστολή του Δήμου Χανίων θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, η οποία θα παρουσιάσει στην Πάφο την έκθεση γραμματοσήμου «Φάροι του Κόσμου». Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου, κ. Εμμανουήλ Πετράκης και το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Νικόλαος Μπινάκης.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων θα αναχωρήσει από τα Χανιά την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 για το αεροδρόμιο της Λάρνακας, μέσω Αθηνών, και θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου.
Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, στις 11 το πρωί, ο Δήμος Πάφου με την ευκαιρία της επίσκεψης στον συγκεκριμένο Δήμο αντιπροσωπειών πόλεων με τις οποίες διατηρεί σχέσεις αδελφοποίησης ή συνεργασίας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση. Ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα: «Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ένωση: προσδοκίες και πραγματικότητες» θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρκος Κυπριανού. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, και ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Σάββας Βέργας.
Την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκος Μπόλαρης.
 Έπειτα από την ολοκλήρωση της τελετής στον ίδιο χώρο θα εγκαινιαστεί η έκθεση γραμματοσήμου «Φάροι του Κόσμου» του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Πετράκης, θα κάνει σύντομη παρουσίαση της έκθεσης αναφερόμενος στο περιεχόμενο της.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Φανάρια
στον κόμβο ΜΑΙΧ
Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα το πρωϊ στις 9:00, τα φανάρια στον κόμβο του ΜΑΙΧ (Κ. Καραμανλή-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης Ηλεκτροφωτισμού, Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων .

ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ
Συνεδρίαση Καστανοπαραγωγών
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Αγροτικού Συναιτερισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων, στην Κίσσαμο.
Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κισσάμου στις 8 μ.μ., θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Μελέτη βιωσιμότητας για τυποποίηση-μεταποίηση του Κάστανου
2. Μελέτη Έρευνας αγοράς.

ΣΤΟ ΜΑΙΧ
Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών

Το Eλληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (GAAEC), σε συνεργασία με τo Fund for American Studies (TFAS) και το πανεπιστήμιο της Georgetown, φιλοξενεί το 15ο Ετήσιο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών (ΔΙΠΟΣ) από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
Οι 80 σπουδαστές προέρχονται από όλες τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τις Μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. Συνολικά συμμετέχουν 54 Πανεπιστήμια και 16 Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί που προέρχονται από 23 περίπου χώρες (Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελ Σαλβαδόρ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ισραήλ, Ρουμανία, Μαρόκο, Ρωσία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Συρία, Κύπρος, και ΗΠΑ).
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συμβολή στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων «πιθανών» ηγετών του αύριο. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους νέους αυτούς ανθρώπους να ζήσουν μαζί, να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα της εποχής μας και ενθαρρυνόμενοι από τους οργανωτές, να παραμερίσουν εχθρότητες ή αντιπαλότητες και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασίας που πιθανόν να διαρκέσει σε όλη τους τη ζωή και να αποδειχθεί χρήσιμο και για τις χώρες τους.
Επίσης, οι συμμετέχοντες του ΔΙΠΟΣ έχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να ερευνήσουν την ομορφιά και τον πολιτισμό της Κρήτης.
Οι εργασίες του ΔΙΠΟΣ θα λήξουν τη Κυριακή 8 Αυγούστου με την τελετή αποφοίτησης στο MAICΗ, ώρα 19:30.

ΤΜΗΜΑ Μ.Π.Δ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Εκπαιδευτική εκδρομή
στην Ιταλία
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε σε φοιτητές και καθηγητές η εκπαιδευτική εκδρομή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης στην Ιταλία, από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου.
Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν 32 φοιτητές. Συνοδοί της εκδρομής ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Νικολός και η Ευαγγελία Κρασαδάκη, ΕΕΔΙΠ του Τμήματος.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στην Μόντενα, στην Τεργέστη και στο Μιλάνο, σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ κατά την παραμονή στην Μοντένα πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο της Ferrari στην περιοχή Maranello, στο οποίο εκτίθενται όλων των τύπων τα αγωνιστικά και επιβατικά αυτοκίνητα.
Στο πλαίσιο της εκδρομής, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου (Politechnico di Milano) και στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Management, Economics and Industrial Engineering καθώς και στο Εργαστήριο Αεροδυναμικής.
Κατά την παραμονή των εκδρομέων στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης καθώς και επίσκεψη και ξενάγησή στο Μουσείο Επιστήμης & Τεχνολογίας Leonardo da Vinci του Μιλάνου, την οποία επιμελήθηκε η Χανιώτισσα Μαρία Ξανθουδάκη, Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων του Μουσείου. Επισκέψη έγινε επίσης και στο μουσείο Επιστήμης & Τεχνολογίας Leonardo da Vinci του Μιλάνου.
Το κόστος της εκπαιδευτικής εκδρομής καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους συμμετέχοντες φοιτητές ενώ το υπόλοιπο μέρος των εξόδων από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, που υπογράφει ο πρόεδρος του Τμήματος ΜΠΔ, Καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης, «η εμπειρία, κατά γενική ομολογία, ήταν μοναδική και τα εκπαιδευτικά οφέλη πολλαπλά. Τα σχόλια των φοιτητών για τα οφέλη που απεκόμισαν από την εκπαιδευτική εκδρομή ήταν ότι αυτή απετέλεσε μια εμπειρία ζωής».
Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να φέρει τους φοιτητές του σε επαφή με μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις τόσο στον Ελλαδικό όσο και στον Ευρωπαϊκό χώρο».
Ο κ. Ματσατσίνης, ευχαρίστησε «όσους βοήθησαν στην προσπάθειά μας αυτή και συγκεκριμένα το Πολυτεχνείο Κρήτης, τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου του Μιλάνου κ. F. Sdogati, την κ. Μ. Ξανθουδάκη, το πρακτορείο ?Tellus Travel? και βεβαίως τις οικογένειες των φοιτητών μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα