Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ “ΤΖΙΤΖΙΚΑ”
Παραδοσιακά τραγούδια από Ελλάδα και Μικρασία
Παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Μικρα Ασία θα παρουσιάσουν οι Makam Aller-Retour σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στον “Τζίτζικα” στους Αρμένους  Αποκορώνου.
Οι Makam Aller-Retour αποτελούνται από τους Αρη Ζουριδάκη ούτι, Λάφτα, φωνή, Μαρία Τερζάκη κρουστά, φωνή και Φάνη Καρούσο σαντούρι, φωνή.
Προκειται για μια παρέα μουσικών που συναντήθηκαν πριν μερικά χρόνια στα Χανιά και που συνεχίζουν το ταξίδι τους ο καθένας σε διαφορετική πόλη αλλά που πάντα επιστρέφουν στους σκοπούς, στους ανθρώπους και στους τόπους που αγαπάνε. “Τζίτζικας” Αρμενοι Αποκορώνου τηλ 2825 0 41144.

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Σύσκεψη για
την ημέρα
χορού και συναδέλφωσης
Σύσκεψη με τους χοροδιδασκάλους του Νομού Χανίων θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη στις 11 π.μ. η οργανωτική επιτροπή Ν. Χανίων της εκδήλωσης «Ημέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών της γης» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων (ισόγειο Νομαρχίας).

ΣΤΟ “ΦΑΓΚΟΤΟ”
Μουσικές βραδιές
Τζαζ και άλλες μουσικές στο πιάνο κάθε Πέμπτη και Κυριακή με τον Νίκο Παρδαλάκη στο “Φαγκότο”.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ
Συνάντηση αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής

Σύναξη όλων των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης “Η Αγία Τριάς” σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου. Το πρόγραμμα της Συνάξεως περιλαμβάνει: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακρωτηρίου Χανίων. Θα ακολουθήσει ενημέρωση – συζήτηση, προβληματισμός, στόχοι και επιδιώξεις σχετικά με την σημερινή λειτουργία της Εκκλησιαστικής μας Σχολής. Με την ευκαιρία αυτή θα γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις προς τους Ομογάλακτους Αδελφούς και Αποφοίτους του Σχολικού Έτους 1959-1960 με την συμπλήρωση του Ιωβηλαίου έτους από της Αποφοιτήσεώς των καθώς και σχετική εκδήλωση τιμής και Σεβασμού προς το Σεβαστό Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, Ομογάλακτο Αδελφό και πρώην Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου των Αποφοίτων κ. Νικόλαο Μαρκαντώνη τέως Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης. Θα διεξαχθούν επίσης οι νόμιμες κατά το Καταστατικό Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Στα πλαίσια της ημερίδας αυτής θα γίνει παρουσίαση εκδόσεως σχετικού βιβλίου για το έργο, τον βίο και την προσφορά του Αειμνήστου Ιερομόναχου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Δαμασκηνού Λιονάκη. Η όλη εκδήλωση και ημερίδα θα ολοκληρωθεί με προσφορά φιλοξενίας Αγάπης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος προς τα πολυάριθμα πνευματικά παιδιά της. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποφοίτων, καλεί όλους τους Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης να συμμετάσχουν στην παραπάνω Εκδήλωση της Ημερίδας αυτής, ενημερώνοντας προς τούτο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομού Χανίων π. Αντώνιο Σαπουνάκη, τηλέφωνο: 2821073063 -2821090557 ή κινητό τηλέφωνο: 6972377111 και κ. Χαράλαμπο Βλαζάκη, τηλέφωνο: 2821055175 – 6975748219.

ΣΤΟ «ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ ? ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ»
«Τέχνη και Τεχνολογία,
Άνθρωπος και Μηχανή»

Με περισσότερους από 100 διεθνείς καλλιτέχνες ξεκινά τις καλοκαιρινές του πολιτιστικές εκδηλώσεις το «Ελαιουργείον ? Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ με τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης «ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Άνθρωπος και Μηχανή».

Κίσαμος: Ζύμη πέντε
… Πολιτισμός ένα

“Κίσαμος: Ζύμη πέντε… Πολιτισμός ένα” είναι ο τίτλος της παρουσίασης της επαρχίας Κισάμου στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Αγροτικός Αύγουστος 2010” στο παλιό Λιμάνι, στις 2 Αυγούστου. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Φωτεινή Σεγρεδάκη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 28/7 – 3/8
Εκδηλώσεις
? Τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης καθώς και η κρητική φιλοξενία, είναι το θέμα των διήμερων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Ιουλίου στην Παλαιόχωρα.
? Παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μ. Παπασηφάκη “Δασκαλογιάννης” το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Οικολογικό φεστιβάλ “Green Teen Festival” το Σαββατοκύριακο 31/7 – 1/8 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
? Πολιτιστικό Αντάμωμα από τον “Ψηλορείτη” την Κυριακή 1/8 και ώρα 9 μ.μ. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.
? Εγκαίνια μνημείου πεσόντων την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Καλυβών.
? Ολοήμερη πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση στο Σηρικάρι Κισάμου από τη “Κρητική Μούσα” την Κυριακή 1 Αυγούστου.
? Αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο από τους “Primavista” στο γήπεδο Μινώταυρου (Μουρνιές) την Κυριακή 1/8 στις 9 μ.μ.
? Διήμερο εκδηλώσεων για τον Μανόλη Αναγνωστάκη στα Ρούστικα 1 και 2 Αυγούστου.
Εκθέσεις
? Ομαδική έκθεση γλυπτικής, κοσμήματος, κεραμικής, γυαλιού και φωτογραφίας έως την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο οινοποιείο “Ντουράκη”, στον Αλίκαμπο.
? Εκθεση της Τόνκα Βίντεβα στον χώρο του Φόρουμ Μεταναστών (Λιθίνων 19), μέχρι την Κυριακή 1 Αυγούστου. Λειτουργεί καθημερινά 6 με 10 μ.μ. ? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη “Σαμπιονάρα”. Θα διαρκέσει έως 28 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 7.30 -11.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? Αφιέρωμα στον γλύπτη Apel-les Fenosa και την εποχή του στην μπουτίκ Bettina (Αντώνη Γαμπά και Αγγέλου) στην Παλιά Πόλη από την Τρίτη 27 Ιουλίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 με 10 μ.μ.
? Εκθεση κεραμικής – γλυπτικής του Κουκλάκη Στυλιανού με θέμα “Ζηλεύοντας το χρόνο” στην βορεινή πλευρά του Γιαλί Τζαμισί. Ωρες λειτουργίας: 6 μ.μ. έως 11 μ.μ.
? Εκθεση του Στηβ Γιανάκος στη Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί από από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ και 7 – 10 μ.μ., Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.
Παραστάσεις
? «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο Κυριακή 1/8, ώρα 9.30 μ.μ., στο Πάνω Γεράνι (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου), Δευτέρα 2/8 στις 9:30 μ.μ. στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου (Νηπιαγωγείο) και Δευτέρα 9/8, ώρα 9.30 μ.μ., στον Κυπάρισσο (πλατεία). Είσοδος ελεύθερη.
? “0 άλλος Δον Ζουάν” από τον Πολιτισμικό Νότο την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 9μμ στην κεντρική πλατεία Περιβολίων, την Πέμπτη 29/7 στις 9 μ.μ. στη Βάθη του Δ. Ιναχωρίου, το Σάββατο 31 Ιουλίου στις Στέρνες Ακρωτηρίου, Δημοτικό Σχολείο ώρα 9.30 μ.μ., την Κυριακή 1/8 στις 9 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου στην Αγιά
? Παραμύθια για όλες τις ηλικίες από το θεατρικό σχήμε “Φύρδην – Μίγδην” την Παρασκευή 30/7 στις 9 μ.μ. στον Κάμπο του Δ. Ιναχωρίου.
? «Ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις 29 και 30 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.
? “Η Λοκαντιέρα” στις 2 και 3 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Εναρξη: 9:30 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα