Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

2-1 ΤΗΝ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Σίδνεϊ
Εντυπωσίασε η ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την Μπλάκμπερν στην Αυστραλία, καθώς πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση επικρατώντας με 2-1.
Η Ένωση ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρά το γεγονός του εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικού χώρου, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην ανάπτυξη, την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στο ακατάπαυστο pressing.
Κορυφαίοι για την ομάδα του Μπάγεβιτς, οι Σκόκο, Λεονάρντο, Μπερνς και Λυμπερόπουλος που συνέθεσαν μια διαρκή εστία κινδύνων, για την αμυντική γραμμή της Αγγλικής ομάδας. Ντεμπούτο για Ντιοπ που αγωνίστηκε για 23 λεπτά και αποθεώθηκε από τους Ενωσίτες.
Το εργάσιμο της ημέρας (το παιχνίδι διεξήχθη στις 18:00 τοπική ώρα) αλλά και η πολύ δυνατή βροχή απέτρεψαν αρκετό κόσμο από το να πάει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η προσέλευση να μην ξεπεράσει τις 5.000-6.000. Από αυτούς πάντως, ξεχώρισε η παρουσία των Ελλήνων ομογενών και φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε λεπτό, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα του γηπέδου.
ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ
Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή ομάδα. Πήρε από το πρώτο λεπτό της συνάντησης τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ήταν αυτή που επέβαλλε τον ρυθμό.
Εντυπωσιακά στοιχεία το συνεχές pressing πολύ ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και το εξαιρετικό passing game σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Χαρακτηριστικό είναι και το πρώτο γκολ που σημείωσε.
Ο Μπερνς έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Καφέ, αυτός με τακουνάκι στην κίνηση βρήκε τον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή, ο Λύμπε με τη σειρά του και χωρίς κοντρόλ βρήκε με μία τον Σκόκο και ο τελευταίος με προσποίηση και σουτ, άνοιξε το σκορ.
Όλα αυτά στο 20ό λεπτό, με την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα στο 24′, όταν ο Μπερνς άφησε για τον Λεονάρντο, αυτός με σέντρα στην κίνηση έψαξε τον Λυμπερόπουλο και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, έγραψε το 2-0.
Ο Έλληνας άσος ήταν και ο παίκτης στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, έχοντας πίσω σε τριάδα τους Σκόκο, Λεονάρντο και Μπερνς, που άλλαζαν συνεχώς θέση και έδειξαν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους.
ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος εντός αγωνιστικού χώρου, δημιουργώντας αυτή το παιχνίδι αλλά και τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει σε κάποια άλλο τέρμα.
Από τα αξιοσημείωτα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, με τους Δέλλα-Μαϊστόροβιτς να αγωνίζονται σαν να γνωρίζουν χρόνια ο ένας τον άλλον, συνθέτοντας μια εξαιρετική αμυντική γραμμή με τους Γεωργέα, Λαγό (και από το 40′ Καράμπελα), έχοντας μπροστά τους τον εξαιρετικό σε ρόλο κόφτη, Γρηγόρη Μάκο.
Στο 67ο λεπτό, ήρθε η ώρα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο. Ο 32χρονος διεθνής Σενεγαλέζος μέσος, αγωνίστηκε μπροστά από τα στόπερ, μετατρέποντας το σύστημα σε κλασικό 4-3-3, έχοντας τους Καφέ-Μάκο στα άκρα και λίγο πιο μπροστά.
Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έριξε τον Γιάχιτς στο ματς στο 79′ σε θέση δεξιού μπακ αντί του Γεωργέα, άγγιξαν το 3-0 σε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με το πλασέ του Λυμπερόπουλου από το ύψος της περιοχής, να φεύγει μόλις άουτ.
Ό,τι δεν έκανε ο αρχηγός του Δικεφάλου, το έκαναν τα «ρόδα» τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Τζόουνς με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μείωσε για την Αγγλική ομάδα στο τελικό 2-1.

Τρεις τραυματίες
Τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών από τη φιλική αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν. Όπως ανακοίνωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς υπέστη κάκωση δεξιάς κλείδας και αύριο θα υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο, ο Παναγιώτης Λαγός έχει μια διάταση στο δεξί δικέφαλο και ο Έντερ κάκωση δεξιάς ποδοκνημικής.
Στο μεταξύ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει προγραμματίσει για σήμερα διπλή προπόνηση, στις 10:00 και τις 18:00.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα