Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Βουδαπέστη/Λονδίνο
Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του Μπέρνι Εκλστόουν, ο οποίος άφηνε να εννοηθεί ότι η Φόρμουλα Ένα θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το γκραν πρι του Μονακό, οι διοργανωτές του φημισμένου αγώνα και ο εμπορικός διευθυντής του πρωταθλήματος υπέγραψαν δεκαετή επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή του.
Η «Formula One Administration» (σ.σ. η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Φόρμουλα Ένα) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 79χρονος Έκλστοουν συνάντησε τον Μισέλ Μπερί από τον Αυτοκινητικό Σύλλογο του Μονακό στο Λονδίνο και οι δύο άνδρες «έδωσαν τα χέρια» για τη δεκαετή επέκταση της σχετικής συμφωνίας.
«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα χρήματα ή θα πρέπει να πάμε κάπου αλλού» φέρεται να δήλωσε ο Βρετανός στην εφημερίδα «Independent» πριν από το βρετανικό γκραν πρι και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να κάνουμε χωρίς το Μονακό. Δεν πληρώνουν αρκετά χρήματα». Το γκραν πρι του Μονακό για το 2011 θα διεξαχθεί στις 29 Μαϊου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο Μπέρνι Εκλστόουν παραδέχθηκε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στην «Daily Telegraph», ότι κάποιες από τις ομάδες της Φόρμουλα1 ενδέχεται να μην έχουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται έως το τέλος της σεζόν. «Δεν θα αποτελούσε έκπληξη για μένα αν μια ή δύο από αυτές δεν κατάφερνε να φτάσει ως το τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο ομάδες στη Φόρμουλα Ένα, οι οποίες πργαματικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Είναι λίγο έξω από τα νερά τους αυτή τη στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής του πρωταθλήματος.
Ωστόσο, ο Εκλστόουν πρόσθεσε ότι δεν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν λιγότερες ομάδες στη Φόρμουλα Ένα την επόμενη σεζόν, λέγοντας ότι, από τις τρεις καινούριες (Hispania Racing, Virgin και Lotus), θα λυπόταν μόνο αν χανόταν η Lotus. «Αυτό που θέλουμε πάντα είναι 10 ομάδες» συνέχισε ο Εκλστόουν, για να καταλήξει: «Η Lotus είναι ένα καλό όνομα. Δεν θα ήθελα να τους χάσω. Όμως, γενικά αυτή η χρονιά είναι λίγο… μπελάς, επειδή έχει κοστίσει χρήματα να μείνουν αυτές οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Έχει κοστίσει πολλά χρήματα το να πληρώσουμε για να αγωνιστούν».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα