Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον στο 3ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή (από τις 10πμ) του 9ου γύρου, από τ’ αποτελέσματα του οποίου -αν δεν προέκυψε κάποια έκπληξη στο χθεσινοβραδινό 8ο- θα κριθεί ο φετινός νικητής.
Οι αναμετρήσεις κορυφής (Κριβορούτσκο-Παπ, Ριτζάκοφ-Μπανίκας, Χαριτόνοφ-Σουλασβίλι, Τουκχάεβ-Φοντέν, Ορλόφ-Μαϊροφ) της Τρίτης (7ος γύρος) τελείωσαν με ισοπαλία και μόνον ο Ζουμπάρεβ νίκησε τον ιταλό Ρομνταλτόνι. Έτσι η πρώτη βαθμολογική απώλεια του Κριβορούτσκο (Ουκρανία) δεν είχε συνέπειες, αφού τον διατήρησε στην κορυφή με 6.5β, ενώ με 6β βρέθηκαν οι Παπ (Σερβία), Ριτζάκοφ (Ρωσία) και Ζουμπάρεβ (Ουκρανία). Ακολουθούσαν 10 παίκτες (ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωταθλητής Χρήστος Μπανίκας) με 5.5β, μεταξύ των οποίων ήταν και η Μπέλα Κοτενασβίλι (Γεωργία), που με την εντυπωσιακή νίκη της επί του ρώσου Βορομπιόβ πέρασε στην πρώτη θέση των γυναικών. Ακόμη 5 παίκτριες είχαν από 5 βαθμούς και ήταν οι: Κ. Λάχνο (Ουκρανία), Μπατσιασβίλι Νίνο (Γεωργία), Ντέμπο Έλενα (Ελλάδα), Μπουλμάγκα Ιρίνα (Ρουμανία) και Σουτ Ντόννα (Ολλανδία), με τις δυο τελευταίες ν’ ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.
Με 5β ήταν συνολικά 24 παίκτες (μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν και ο καλύτερος έφηβος, ο Πρασάνα Ράο από την Ινδία), ενώ μισό βαθμό λιγότερο είχαν άλλοι 31 σκακιστές-τριες. Σε αυτό το γκρουπ ήταν και ο καλύτερος χανιώτης, ο Φίλιππος Κουβάτσος, ενώ από 4 βαθμούς είχαν οι Μ. Καζάκος, Σπ. Ναούμ, Κ. Λιοδάκης, Παν. Παπαμιχελάκης, Ν. Σανδαλάκης, Αλ. Αγναντής και Χαρ. Κομνηνός.
Τα χθεσινά ντέρμπι ήταν Ριτζάκοφ-Κριβορούτσκο, Παπ-Ζουμπάρεβ, Μπανίκας-Ορλόφ, Σβετούσκιν-Πόλζιν, Μαϊροφ-Χαριτόνοφ, Φονταίν-Κοτενασβίλι και Σουλασβίλι-Τουκχάεβ, δηλαδή μεταξύ αυτών που κατείχαν τις 14 πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Ανάλογα με τ’ αποτελέσματά τους, θα ξεκαθάριζε ποιά θέση θα “κυνηγήσουν” στον σημερινό τελευταίο γύρο.
Η “αυλαία” του 3ου διεθνούς τουρνουά Παλαιόχωρας (το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανιών και συνδιοργανώτρια τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων, ενώ καλύπτεται αναλυτικά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr.) θα “πέσει” με τις απονομές (αρχίζουν στις 5μμ) και την τελετή λήξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα