Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Οι πρώτες κλήσεις του Φ. Σάντος
Αθήνα
Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε χθες τις πρώτες επιλογές του ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Πιό συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος «εκλέκτορας» κάλεσε στην εθνική ομάδα και ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με την Σερβία στο Βελιγράδι (11 Αυγούστου), τους Σωτήρη Κυργιάκο, Γιώργο Σαμαρά, Φάνη Γκέκα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Γιώργο Τζαβέλλα, οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.
Παράλληλα, ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Γιώργος Γεωργιάδης κάλεσε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο για τον φιλικό αγώνα με την Ελβετία, που θα διεξαχθεί, επίσης, στις 11 Αυγούστου.

ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αλλαγές στο πρωτάθλημα
Αθήνα
Την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 γυναικών αποφάσισε η ΕΟΚ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Τσαγκρώνη (Γενικός Γραμματέας), Μιχάλη Βιντζηλαίου (Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων) και εκπροσώπων των σωματείων. Οι αλλαγές ενόψει της νέας σεζόν είναι οι εξής: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, καθώς πλέον θα διεξάγονται τόσο πλέι οφ όσο και πλέι άουτ. Στα πλέι οφ θα λαμβάνουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και στα πλέι άουτ οι ομάδες από την 8η ως την 11η θέση. Η 12η ομάδα της βαθμολογίας θα υποβιβάζεται απευθείας στην Α2 κατηγορία. Παράλληλα, αλλάζει η ημέρα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 4 μ.μ., αντί για Κυριακή το μεσημέρι. Ακόμη, οι αλλαγές των ξένων αθλητριών μπορούν να γίνουν ως τις 31 Ιανουαρίου.

ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Τέλος ο Μαραντόνα
από την Εθνική
Μπουένος Άϊρες
Η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία της με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. «Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, συνεδρίασε εν απαρτία και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του κ Μαραντόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, Ερνέστο Μπιάλο. Οπως είναι γνωστό, ο Μαραντόνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα, αλλά υπήρξε διαφωνία όσον αφορά στους συνεργάτες που ήθελε ο «Ντιεγκίτο» με αποτέλεσμα να επέλθει το «διαζύγιο» αναμεσα στις δύο πλευρές. Προσωρινός αντικαταστάτης του Μαραντόνα, θα είναι Σέρχιο Μπατίστα που εργαζόταν στην εθνική κάτω των 20 ετών της Αργεντινής.

Πήρε τον Δημ. Τσαβδάρη
ο Κύδωνας στο χάντμπολ

Η επιτροπή διοίκησης χάντμπολ του Α.Ο. Κύδων ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του -διεθνή με την εθνική μας ομάδα νέων- πλέι μέικερ, Δημήτρη Τσαβδάρη, από τον ΓΑΣ Κιλκίς. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου “….ο Τσαβδάρης έχει ύψος 1.87μ, είναι 20 ετών και προέρχεται από τις ακαδημίες του Άρη Θεσσαλονίκης, στου οποίου την ανδρική ομάδα αγωνίσθηκε από το 2007 έως το 2009, οπότε πήρε μεταγραφή στον ΓΑΣ Κιλκίς και με τη φανέλα του αγωνίστηκε πέρυσι στην Α1 σημειώνοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, 39 γκολ. Είναι στέλεχος από το 2004 έως σήμερα, διαδοχικά, των εθνικών συγκροτημάτων παίδων, εφήβων και νέων, ενώ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις και με ομάδες της Αθήνας. Ο αθλητής του Κύδωνα -πλέον- διακρίνεται για την άριστη αντίληψη του χώρου, τη μαχητικότητά του, αλλά και την τεχνική του υποδομή, ενώ εναλλακτικά μπορεί να αγωνισθεί και στη θέση του ίντερ. Με τη μεταγραφή αυτή ο Κύδωνας, εκτός από τις εντυπώσεις μιας και κατόρθωσε να εντάξει στο δυναμικό του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού χάντμπολ, κερδίζει και την ουσία αφού καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τη νευραλγική θέση του οργανωτή μ’ έναν ικανότατο παίκτη που διψά για διακρίσεις”.
* Ο Τσαβδάρης, στο παιχνίδι του α’ γύρου Κύδων – Κιλκίς 28-27 (που έγινε στο κλ. Κλαδισού) είχε σημειώσει 3 γκολ εις βάρος της νέας του -πλέον- ομάδας, δεν σκόραρε σε αυτό του β’ γύρου, ενώ δεν είχε παίξει στον πρώτο αγώνα (σκορ 24-24) των πλέι άουτ, που έγινε στα Χανιά.

Κανονικά σήμερα
οι εκλογές της ΕΟΠΕ

Μετά τη χθεσινή απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης (που είχε καταθέσει ο Γιώργος Μελισσουργός) προσωρινής διαταγής για ματαίωση των εκλογών, κανονικά θα διεξαχθούν σήμερα (στο ΟΑΚΑ, ανοιχτό κολυμβητήριο – αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου) οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΕΟΠΕ για την τροποποίηση διατάξεων του καταστατικού της Ομοσπονδίας, αλλά και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Οι τροποποιήσεις των διατάξεων του καταστατικού διανέμονται από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρεται πως “…είναι αυτονόητο ότι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων στις αυριανές διαδικασίες όχι μόνο θα ενισχύσει την προσπάθεια του νέου Δ.Σ. για την επίλυση των άμεσων και σοβαρών θεμάτων του Ελληνικού βόλεϊ αλλά και θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των χρόνιων και διαρκώς εντεινόμενων προβλημάτων που ταλανίζουν το σύνολο των σωματείων της χώρας”.

Διάφορες ειδήσεις

? Στην 8άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο νεανίδων, που διεξάγεται στην πόλη Ντνιέπροζινσκ της Ουκρανίας, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα. Στο χθεσινό νοκ άουτ αγώνα, για την είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε την Τσεχία με 19-2 (τρία γκολ σημείωσε η αθλήτρια του ΝΟΧ, Μαρία Φαρμάκη) και σήμερα θ’ αντιμετωπίσει (7μμ) την Ισπανία, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.
? Ο Εργοτέλης ανακοίνωσε προχθές την απόκτηση του Πέτρου Τσαμπά, ο οποίος “άφησε” την Ρόδο και τον Διαγόρα και θ’ ενισχύσει την προσπάθεια του ηρακλειώτικου σωματείου στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα