Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Αξέχαστες θα μείνους σε όλους τους συμμετέχοντες οι θερινές δράσεις, που πραγματοποίησαν όλα τα τμήμα του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων,
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ναυτοπροσκόπων, η Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών), πραγματοποίησε πολυήμερη θερινή διαβίωση στο ύπαιθρο στην περιοχή Πλατανάκια Στύλου. Η κατασκήνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα λυκόπουλα έζησαν μοναδικές στιγμές και απέκτησαν εμπειρίες και βιώματα που μόνο η προσκοπική ζωή μπορεί να προσφέρει.
Η Ομάδα Προσκόπων (παιδιά ηλικίας 12-14 ετών) πραγματοποίησε μία καθαρά ναυτοπροσκοπική δράση, καθώς τα μέλη της μετακινήθηκαν αποκλειστικά κωπηλατώντας τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους. Διανυκτέρευσαν ένα βράδυ στα Λαζαρέττα και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στους Αγ.Αποστόλους, όπου και εγκαταστάθηκαν για τις δύο επόμενες μέρες. Η ίδια ομάδα θα συμμετέχει στο 4ο Πανελλήνιο Τζάμπορη (πανελλήνια συνάντηση Προσκόπων) στο τέλος του Αυγούστου, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού που συμπληρώνονται φέτος. Το μεγαλύτερο ηλικιακά τμήμα του Συστήματός, η Κοινότητα Ανιχνευτών (παιδιά ηλικίας 15-17 ετών) πραγματοποίησε πολυήμερη δράση υπαίθρου. Οι Ανιχνευτές αρχικά πήγαν στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου έκαναν ποικίλες δραστηριότητες, όπως ιστιοπλοΐα και καταδύσεις και στη συνέχεια στα Ανώγεια, όπου διανυκτέρευσαν και επισκέφτηκαν το σπίτι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη. Τέλος, οι Ανιχνευτές ανέβηκαν τον Ψηλορείτη και κατάφεραν να «κατακτήσουν» μία από τις ψηλότερες κορυφές του. Στην ανακοίνωσή του, το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων, ευχαριστεί τον δήμαρχο Αρμένων Πέτρο Βλαχάκη και τον αντιπρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων για την υποστήριξη που παρείχαν στις δράσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα