Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Και μεγαλώνει και ψηλώνει!

Την απορία τους για την άνοδο του πληθωρισμού εξέφρασαν στην κυβέρνηση οι ελεγκτές της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) διατυπώνοντας το εύλογο ερώτημα “Αφού υπάρχει ύφεση στην αγορά γιατί οι τιμές ανεβαίνουν;” Οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ -οι οποίοι δεν περίμεναν ότι όλες οι
επιπτώσεις από τις αυξήσεις του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα θα περάσουν στις τιμές, ανήγγειλαν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αλλάξει πλέον τις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος “τρέχει” με ρυθμό 5,2% και τον Ιούλιο ίσως και υψηλότερο και είναι πλέον αδύνατον να υποχωρήσει στο 1,4% που προέβλεπε στο σχέδιό της. Εξηγήσεις για την αυξητική πορεία του πληθωρισμού προσπάθησε να δώσει τη δεύτερη μέρα ελέγχου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας η κυρία Λούκα Κατσέλη λέγοντας ότι το μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων και το υψηλό εξωγενές κόστος λειτουργίας (δημοτικά τέλη, ΔΕΗ) εμποδίζουν τη μείωση των τιμών. Η κυρία υπουργός επανήλθε στην παλαιότερη θέση της (εμείς δεν φταίμε…!) όταν στην αντιπαράθεσή της με τον κ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να αποβάλει από τους ώμους των υπηρεσιών του υπουργείου της την ευθύνη για την ασυδοσία που επικρατεί στην αγορά. Οταν όμως δεν γίνονται κοστολογικοί και άλλοι έλεγχοι και η κάθε πολυεθνική εταιρεία μπορεί να πωλεί εν Ελλάδι ακριβότερα τα ίδια προϊόντα που πουλά φθηνότερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όταν το ένα υπουργείο προσπαθεί να βγάλει την ουρά του από τις ευθύνες συγκράτησης των τιμών, ρίχνοντας το μπαλάκι στο άλλο και εφευρίσκοντας δικαιολογίες που το βγάζουν από την κοινή προσπάθεια καταπολέμησης του πληθωρισμού, αυτός θα μεγαλώνει και θα ψηλώνει και θα… ξεντώνει και για τον κόσμο, θα φταίει η κυβέρνηση?!
ΑΕΣ

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ
(Οποιαδήποτε ομοιότητα, με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν είναι διόλου συμπτωματική. Ο πιο κάτω “μύθος”, σε διασκευή μας, απ? το διαδίκτυο):
“Μια μέρα σκοτώθηκε ένας διάσημος Έλληνας πολιτικός. Με θητεία σε υπουργεία και κυβερνητικούς θώκους. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, τον υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος:
-«Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου;», του λέει. «Στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;». Εκείνος σκέφτεται για λίγο και απαντά:
-«Αφού μου υποβάλλετε το ερώτημα, πρέπει να το σκεφθώ λίγο?»
-«Τότε», του λέει ο Άγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής: θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο, και μετά αποφασίζεις.»
Ο πολιτικός άλλο που δεν ήθελε. Πάνε, λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί ο πολιτικός μας βλέπει όλους τους άλλους ομοϊδεάτες του φίλους, που είχαν πεθάνει, να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ! Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους, λέγοντάς τους τα καλύτερα σόκιν και πιπεράτα ανέκδοτα! Περνούσε υπέροχα. Πριν καν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τον πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα. Οι άγγελοι έπαιζαν μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό! Ο πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το αντιληφθεί πέρασαν οι 24 ώρες του. Ήρθε, λοιπόν, ο Άγιος Πέτρος να τον ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Ο πολιτικός σκέφτηκε λίγο και απάντησε:
-«Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.»
Ο Άγιος Πέτρος, σεβόμενος την επιθυμία του, τον στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα: ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα. Όλοι οι φίλοι του πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ κι ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους, τους έλεγχε και τους διέταζε συνεχώς. Ο πολιτικός δυσαρεστημένος πάει και τον ρωτά:
-«Καλά, τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν. Τώρα;» Και η απάντηση του Διαβόλου:
-«Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!»

(Στ.Γ.Κ.)

Στάθμευση
στο Κουμ Καπί
“Γιατί έχουν δώσει σε εμάς τους μόνιμους κατοίκους κάρτα στάθμευσης (φωτ.) αφού έτσι και αλλιώς δεν βρίσκουμε ποτέ χώρο για παρκάρισμα” αναρωτήθηκε ερχόμενος στα γραφεία των “Χ.Ν.” κάτοικος του Κουμ Καπί και συγκεκριμένα της Ν. Φωκά. Εμφανώς εκνευρισμένος καθώς “καθημερινά δίνω αγώνα για να βρω σημείο να παρκάρω. Παίρνω την τροχαία μου λένε πες το στη δημοτική αστυνομία, παίρνω τη δημοτική αστυνομία μου λένε πήγαινε στην τροχαία. Τι μας δίνουν και κάρτες στάθμευσης για να μας κοροιδεύουν;” κατέληξε. Εύλογα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Γ. ΚΩΝ.

Τριτοκοσμικές συνθήκες
Με συνθήκες που μόνο τριτοκοσμικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έρχονται αντιμέτωποι νοσηλευόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Όπως κατήγγειλε αναγνώστρια των “Χ.Ν.” -της οποίας συγγενικό πρόσωπο νοσηλεύεται- εδώ και κάποιες ημέρες, σε ασθενείς στη Β’ Παθολογική (και ίσως όχι μόνον εκεί) δεν τους παρέχονταν καθαρά σεντόνια, αλλά ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν κουβέρτες και μάλιστα χειμερινές! Αναζητώντας επίμονα η γυναίκα να βρει απαντήσεις για την αλλόκοτη αυτή κατάσταση οι
υπεύθυνοι της είπαν ότι πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη σεντονιών… Έλλειψη η οποία στερεί από τους ανθρώπους και
ιδίως τους ηλικιωμένους οι οποίοι δεν έχουν ένα δικό τους άνθρωπο να τους φροντίσει την αξιοπρέπειά τους…
Έλεος!

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα