Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ “ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ”
Πολιτιστικό αντάμωμα 2010
Mεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνει o Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” την Κυριακή 1 Αυγούστου και ώρα 9μ.μ. στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου γιορτάζοντας και τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Επίσημοι προσκεκλημένοι του “Ψηλορείτη” φέτος είναι: Από την πόλη του Παζαρτζίκ της Βουλγαρίας το χορευτικό συγκρότημα “Ελιτσα” που θα παρουσιάσει χορούς της πατρίδας του. Από τη Μακεδονία η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδας, η Ενωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσημερίου, που θα χορέψουν ποντιακούς χορούς.
Μικροί και μεγάλοι χορευτές του “Ψηλορείτη” θα χορέψουν κρητικούς και νησιώτικους χορούς. Στη μουσική θα συνοδεύουν: Γιώργος Μαθιουδάκης (λύρα), Ηλίας Πίτερης (Λαγούτο), Σταμάτης Παπαδάκης (κιθάρα), Βαγγέλης Νικολουδάκης (λύρα), Γιώργος Νικολουδάκης (λαγούτο).
Παρουσίαση προγράμματος
Ζαχαρένια Μπούτζουκα, Γιάννης Κριαράκης.
Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. UNESCO και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010”.
Είσοδος ελεύθερη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Green Teen Festival
Το “Green Teen Festival”, μια πρωτοβουλία νέων παιδιών με στόχο την ενημέρωση, τη συζήτηση και κυρίως τη δράση πάνω σε ζητήματα που αφορούν την οικολογία, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στο χώρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας. Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ θα αρχίζουν από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Αγοράς, με προορισμό το Παλιό Λιμάνι και τη Νέα Χώρα, για τον εθελοντικό καθαρισμό τους. Στις 6 το απόγευμα, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, θα δοθούν συναυλίες, θα γίνουν παραστάσεις και προβολές ταινιών και πολλά άλλα.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Συναυλίες και dj party
στην παραλία Αγ. Ανδρέα
Το μεγαλύτερο beach party στην Κρήτη, υποδέχεται για άλλη μια χρονιά τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού σήμερα Παρασκευή στην Ιεράπετρα για μια μοναδική βραδιά την οποία θα ανοίξουν με συναυλία οι Goin’ Through, Professional SInnerz, ΝΕΒΜΑ, Θηρίο και Κόμης Χ ! To Family The Label Summer Tour 2010 powered by milko έρχεται στην Κρήτη για μια μοναδική συναυλία πριν την έναρξη του πάρτυ. Συγκεκριμένα, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στην παραλία του Αγίου Ανδρέα στην Ιεράπετρα απο τις 7μ.μ. απολαμβάνοντας το ποτό του, ενώ στις 9:30μ.μ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία… Αμέσως μετά θα γίνει η έναρξη του πάρτυ με τους καλύτερους Dj’s και πολλές εκπλήξεις μέχρι το πρωί. Εισιτήρια προπωλούνται στα Καταστήματα Forthnet της Κρήτης στην τιμή των 15 ευρώ (με ποτό).
Ολες οι πληροφορίες για το πάρτυ στο http://bigparty. kalokairistonoto.com.
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Eκδηλώσεις
για τα έθιμα
της Κρήτης
Τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης καθώς και η κρητική φιλοξενία είναι το θέμα των διήμερων εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου στην Παλαιόχωρα.
Την Παρασκευή στις 9 μ.μ. από το Δημαρχείο Πελεκάνου θα γίνει αναβίωση του εθίμου της κρητικής καντάδας στα στενά σοκάκια της Παλαιόχωρας με μαντινάδες από ομάδα μαντιναδολόγων από τα Ανώγεια μαζί με μαντολίνα, ενώ βιολί θα παίζει ο Μανόλης Μπαντουράκης.
Κατά τη διάρκεια της καντάδας θα χορέψουν τα κρητικά χορευτικά συγκροτήματα Παραδοσιακός Σύλλογος “Βιγλάτορες” και Παραδοσιακή Συντροφιά “Ονειροκρήτες”.
Το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Παλαιόχωρας θα γίνει ένα πάντρεμα κρητικών και μικρασιάτικων χορών καθώς και βράβευση του Χανιώτη βιολάτορα Φώτη Κατράκη. Συμμετέχουν τα συγκροτήματα Παραδοσιακή Συντροφιά “Ονειροκρήτες” και Χορευτικός Ομιλος “Αροδαμός”. Συμμετέχουν οι Κρητικοί καλλιτέχνες: Φώτης Κατράκης, Μανώλης Αγγελάκης – αδελφοί Φράροι, Ζαχάρης Φραγκιαδάκης, Γιάννης Ζερβάκης.
Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Εκθεση φωτογραφίας
Gezim SS Fisheku
Εκθεση φωτογραφίας του Αλβανού φωτογράφου Gezim SS Fisheku, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβηγμένες στα Μετέωρα θα πραγματοποιηθεί στο Γιαλί Τζαμισί από την Δευτέρα 2 μέχρι μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα