Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Αθήνα
Με θέματα των υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, συνεδρίασε χθες Πέμπτη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο.
“Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά” υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι πολιτική της κυβέρνησης και δεν υπαγορεύεται από το μνημόνιο. Χθες το πρωί, συνεδρίασε το Διαθεσμικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάει την Ελλάδα μπροστά. Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Ολυμπιακό Χωριό και στη συνέχεια
το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου συνεχάρη τους πυροσβέστες για το έργο τους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν.
Τα κλειστά επαγγέλματα
Επιταχύνεται το άνοιγμα
όλων των κλειστών επαγγελμάτων, με σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα καθορίσουν τις βασικές αρχές για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων αυτών, ανά υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κάθε υπουργός που έχει υπό την αρμοδιότητα του κλειστά επαγγέλματα θα πρέπει να προετοιμάσει με άρτιο τρόπο την απελευθέρωσή τους, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους -οικονομικές και κοινωνικές- σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό οικονομικών.
Στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής
Τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, όπου συνομίλησε με πυροσβέστες και εθελοντές, καθώς και με την ηγεσία του Επιχειρησιακού Κέντρου, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.
Ο Γ. Παπανδρέου συνεχάρη το Σώμα για το φετινό αποτελεσματικό έργο και τόνισε πως το κλειδί αποτελεί ο καλός συντονισμός και η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Να συγχαρώ το Σώμα, αλλά και τα άλλα Σώματα που συνεργάζονται, για τη δουλειά σας και για την προσπάθειά σας. Ξέρω ότι γίνονται ακόμα και θυσίες, στο πλαίσιο των υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβάλλετε.
Θέλω να σας συγχαρώ, όμως, και για το συντονισμό τον οποίο έχετε πετύχει, γιατί αυτό νομίζω είναι ένα από τα πιο βασικά, το να χρησιμοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε αλλά, όταν χρειάζεται, και πρόσθετα μέσα. Και πιστεύω ότι, φέτος,
υπάρχει μια προσπάθεια να συμπληρωθούν με κάποια μέσα οι Πυροσβεστικές και οι άλλες
Υπηρεσίες.
Πιστεύω ότι αυτός ο συντονισμός είναι καθοριστικός, ώστε να γίνει γρήγορη και αποτελεσματική η προσπάθεια και, οπωσδήποτε, μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές, είναι το κλειδί για να μην δούμε ξανά τραγωδίες, όπως παλαιότερα.
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας. Είμαστε στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα