Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ

Μάχη με τις φλόγες έδιναν χθες οι πυροσβέστες στη Σάμο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε χαράδρα στο Κάστρο Λουλούδας του Δήμου Βαθέως. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντές, επιχειρούσαν στην περιοχή, όπου σημειώνοντας συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μέχρι χθες απόγευμα δεν είχαν απειληθεί κατοικημένες περιοχές, όμως υπήρχε φόβος για αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων, που κάθε φορά δημιουργεί προβλήματα στις επίγειες ομάδες πυρόσβεσης.
Χθες το απόγευμα έγινε σύσκεψη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρουσία εκπροσώπων της Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση εν όψει και της νύχτας, που από ό,τι φαινόταν θα ήταν πολύ δύσκολη. Οι άνεμοι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ύφεση.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα, 64 εθελοντές με 30 εθελοντικά οχήματα.
Ρίψεις νερού έκαναν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, μαζί με δύο Σινούκ.
Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα της Τετάρτης για να κρατήσουν το μέτωπο, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Τρίστρατο και να μην περάσουν οι φλόγες προς την πλευρά των χωριών Μαυρατζέοι και Μυτιληνιοί.
Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κάηκαν ζώα βοσκού, που διατηρούσε στάνη στην περιοχή. Η φωτιά αρχικά είχε ένα μέτωπο προς το Κοκκάρι, αλλά με την αλλαγή του ανέμου αναπτύχθηκε και προς τις περιοχές Μάνα και Βουρλιώτες.
Οι συχνές αλλαγές της φοράς του ανέμου και οι
αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξαν δύο ξαφνικές αναζωπυρώσεις στην περιοχή Ραμπαϊδόνι των Μυτιληνιών και μια στην περιοχή Μύλος Κοκκαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα