Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Μηδενικά βήματα στην Ελλάδα

Αθήνα
Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα από την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τη χώρα μας στο ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των είκοσι χωρών, οι οποίες ελάχιστα ή καθόλου συμμορφώθηκαν με τους όρους της συνθήκης του ΟΟΣΑ κατά της δωροδοκίας.
Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την αργοπορία της απόδοσης δικαιοσύνης στην Ελλάδα, όπως και τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την ανεξαρτησία της.
Επισημαίνεται ότι το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον δεν αποτελεί δικαιολογία για την πάταξη της δωροδοκίας και σημειώνεται ότι υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στις απαιτούμενες πληροφορίες.

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Ληστεία σε τράπεζα

Αθήνα
Περιπετειώδης ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών σε πολυσύχναστη περιοχή, σημειώθηκε χθες στις 2:40 μετά το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 18 στη Γλυφάδα.
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα σπάζοντας την τζαμαρία με βαριοπούλες, άρπαξαν με την απειλή όπλων άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα που οδηγούσε τρίτος συνεργός τους.
Οι ληστές εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση τη μοτοσικλέτα και επιβιβάστηκαν σε επίσης κλεμμένο τζιπ μάρκας BMW x5 . Τους εντόπισαν όμως αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό του τμήματος Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι είχαν κληθεί για τη ληστεία και τους καταδίωξαν.
Στη λεωφόρο Αμφιθέας όμως οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του περιπολικού με καλάσνικοφ και κατάφεραν να διαφύγουν .
Από την αστυνομία γίνονται εκτεταμένες έρευνες σε όλη την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΛΒΑΝΩΝ
Μαχαιρώθηκαν 5 ανήλικοι

Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες στη διάρκεια συμπλοκής στο χωριό Διαβατός Ημαθίας
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ξέσπασε έντονη λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, ανάμεσα σε δύο παρέες Ελλήνων και Αλβανών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην
Αστυνομία συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων στη συμπλοκή που ακολούθησαν πήραν μέρος και ενήλικες Αλβανοί μετανάστες που επενέβησαν για να βοηθήσουν τους ανήλικους ομοεθνείς τους.
Οι τέσσερις Έλληνες ανήλικοι χτυπήθηκαν με μαχαίρια και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας. Οι δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι στην καρωτίδα και στην κοιλιακή χώρα, αντίστοιχα και νοσηλεύονται στην εντατική.
Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας νεαρός Αλβανός ελαφρά τραυματισμένος.
Στην Ασφάλεια Βέροιας κρατείται ένας Αλβανός με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση εναντίον των ανηλίκων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Αλλόγιστη
σπατάλη

Έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης και αλόγιστης σπατάλης κατά την περασμένη πενταετία αποκάλυψε τα πορίσματα δύο επιθεωρήσεων του σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΡΤ.
Τα πορίσματα παραδόθηκαν στον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο και έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Οι επιθεωρητές ζήτησαν επίσης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση δίωξης εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ σε βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες. Ο κ. Γερουλάνος έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δ.Σ. της εταιρείας για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οικονομικό αδιέξοδο

Πειραιάς
Σε στάση πληρωμών προχωρά ο δήμος Πειραιά από τις 13 Αυγούστου, καθώς η δημοτική αρχή βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Φασούλας, ο δήμος δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ούτε καν να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Αιτία γι? αυτό το αδιέξοδο είναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Φασούλας, η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ που είναι τμήμα της κρατικής επιχορήγησης μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει.
Ο κ. Φασούλας τόνισε ότι επί των ημερών του ο δήμος δεν έχει πάρει κανένα δάνειο ενώ έχει αποπληρώσει μέρος των δανείων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Είπε ακόμη ο δήμαρχος Πειραιά ότι για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών και ότι πρέπει να δοθεί λύση άμεσα.
Ο κ. Φασούλας αναφέρθηκε στην παρακράτηση του συνόλου της τακτικής επιχορήγησης τον Ιούλιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς τον Δήμο ύψους 2.192.267,80 ευρώ.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα και τόνισε: «Καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο μέχρι τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι με μηδέν έσοδα από την κεντρική εξουσία, είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας Δήμος δύο χιλιάδων ανθρώπων».
«Καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μια πόλη που η μεγαλύτερη “επιχείρηση” της πόλης
του Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά, με δύο χιλιάδες εργαζόμενους. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, αν και εφόσον βεβαίως η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσα μια λύση σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα» προειδοποίησε.
Ο κ. Φασούλας δήλωσε ότι ζητά από το υπουργείο Οικονομικών μια καλύτερη ρύθμιση, μία παρακράτηση ενός συγκεκριμένου ποσού κάθε μήνα ή αποπληρωμή του χρέους με ένα καλύτερο επιτόκιο και όχι παρακράτηση του συνόλου του ποσού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα