Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Μητέρα σκότωσε τα 8 βρέφη της

Παρίσι
Σοκαρισμένη είναι η Γαλλική κοινωνία από την αποτρόπαια δολοφονία οκτώ νεογνών στη Βόρεια Γαλλία, από τα χέρια των ίδιων των γονιών τους.
Η μητέρα των νεογνών παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε, λέγοντας ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά, ενώ υποστήριξε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Ντουέ, Ερίκ Βαγιάν.
Η Ντομινίκ Κοτρέζ, νοσοκόμα 45 ετών, «εξήήγησε ότι δεν ήθελε άλλα παιδιά και ότι δεν ήθελε να πάει σε γιατρό για να της δώσει κάποιο μέσο αντισύλληψης» πρόσθεσε ο Βαγιάν. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν ήθελε να επισκεφθεί γιατρό επειδή η πρώτη της γέννα ήταν δύσκολη.
Η Κοτρέζ και ο σύζυγός της Πιερ-Μαρί, ξυλουργός, έχουν ήδη δύο κόρες περίπου είκοσι ετών, οι οποίες έχουν δικά τους παιδιά. Η μητέρα κατηγορείται για «ανθρωποκτονία ανηλίκων εκ προθέσεως». Ο πατέρας κατηγορείται για «μη καταγγελία εγκλημάτων και απόκρυψη πτωμάτων».
Η μητέρα κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ ο πατέρας τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Το Σάββατο οι νέοι ένοικοι ενός σπιτιού, στο οποίο πριν διέμεναν οι γονείς της γυναίκας που συνελήφθη, βρήκαν στον κήπο τους τα οστά δύο νεογνών και κάλεσαν την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί στη συνέχεια, με τη βοήθεια σκύλων, ερεύνησαν το σπίτι και βρήκαν ακόμα έξι πτώματα.
Παρόμοια υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Μάρτιο όταν γυναίκα παραδέχτηκε ότι σκότωσε έξι νεογέννητα παιδιά της ενώ τον περασμένο χρόνο μία άλλη γυναίκα καταδικάστηκε για το θάνατο τριών βρεφών της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
“Πράσινο φως”
στα μέτρα Μπερλουσκόνι

Ρώμη
Η ιταλική βουλή έδωσε με ψήφο της, το οριστικό “πράσινο φώς” στα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, συνολικού ύψους 24,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα μέτρα υπερψήφισαν 321 βουλευτές, 270 εκφράσθηκαν κατά και 4 διάλεξαν την αποχή.
Σχολιάζοντας την ψήφο, ο πρόεδρος της γερουσίας Ρενάτο Σκιφάνι, τόνισε ότι “υπάρχει ένα κλίμα οικονομικής δυσκολίας που δημιουργήθηκε στην Αμερική. Για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους, προχωρήσαμε στην έγκριση επώδυνων μέτρων που απαιτούν θυσίες από τους πολίτες”.
“Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγουμε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και δεν θα βρεθούμε στη θέση της Ελλάδας”, συμπλήρωσε ο Σκιφάνι.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, προβλέπουν μείωση των χρηματοδοτήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, του προϋπολογισμού των υπουργείων, των απολαβών βουλευτών και γερουσιαστών. Αποφασίσθηκε, επίσης, η συγχώνευση και διακοπή λειτουργίας γνωστών πολιτιστικών οργανισμών και ιδρυμάτων που επιχορηγούνταν από το Δημόσιο.
Πολλοί παρατηρητές, ωστόσο, τονίζουν ότι ο πραγματικός στόχος του “Καβαλιέρε” είναι διαφορετικός: να προσπαθήσει να θωρακίσει την οικονομία, ώστε, αν χρειασθεί, να μπορεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ακόμη και το φθινόπωρο.
Το “θερμόμετρο” της πολιτικής έντασης, άλλωστε, συνεχίζει να ανεβαίνει και οι σχέσεις, στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης, παραμένουν άκρως τεταμένες.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Απετράπη αεροπειρατία

Μόσχα
Απόπειρα αεροπειρατείας σε αεροπλάνο προερχόμενο από τον Καύκασο ματαιώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου όπως αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ένας από τους επιβάτες του αεροπλάνου που έκανε την πτήση Μινεράρλνιε Βόντι-Μοσχα «παρουσίασε τις αξιώσεις του στο πλήρωμα», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
«Μετά την προσγείωση, το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου και απελευθερώθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των αερολιμενικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και της FSB (ειδικές υπηρεσίες)», πρόσθεσε.
Οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν υπάρχουν θύματα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του τμήματος της αστυνομίας μεταφορών, αναφέρει το Itar-Tass.
Ο άνδρας είναι κάτοικος του Μινεράρλνιε Βόντι και γεννήθηκε το 1970, αναφέρουν ρωσικές πηγές αν και η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα