Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Β’ – Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Αρκετά πράγματα αλλάζουν από τη νέα σεζόν στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, με σκοπό να μην υπάρχουν πλέον κρούσματα με “ύποπτα παιχνίδια” και να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο στις δύο κατηγορίες.
Όπως αναφέρεται στο site sport24.gr , ο πρόεδρος της ΕΕΠ Β’ και Γ’ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, τους ενημέρωσε για μια σειρά αποφάσεων που πήρε η Ένωση κατά την τελευταία της συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, ο Καλογιάννης τόνισε πως έχει συσταθεί επιτροπή δεοντολογίας για τα “ύποπτα παιχνίδια”, στην οποία μετέχουν τέσσερα μέλη της Ένωσης (Καλογιάννης, Κωστούλας, Χριστοβασίλης και Χρυσοχοΐδης) και θα ασχολείται με τους φακέλους των ομάδων που έχουν εμπλακεί σε “ύποπτους αγώνες”. Η επιτροπή αυτή, θα καλεί τον πρόεδρο της ομάδας προκειμένου να βρεθεί μια λύση και αυτόματα θα “παγώνουν” οι επιχορηγήσεις τόσο από τον ΟΠΑΠ, όσο και από την Ένωση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε μάλιστα ότι το θέμα θα είναι εσωτερικό και θα αφορά μόνο την εκάστοτε ομάδα και την Ένωση.
Ακόμη, ενημέρωσε ότι καταργείται ο αγώνας μπαράζ της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στην Β’ Εθνική και την θέση του θα πάρουν τα πλέι οφ. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι των ομίλων θα προβιβάζονται στην Β’ Εθνική και οι δύο δεύτεροι και οι δύο τρίτοι θα συγκροτούν έναν όμιλο πλέι οφ. Οι δύο δεύτεροι θα ξεκινούν με δύο βαθμούς, ενώ οι δύο τρίτοι θα ξεκινούν με μηδέν και ο πρώτος του ομίλου θα παίρνει την άνοδο στην Β’ Εθνική. Στη Δ? Εθνική θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες από κάθε όμιλο, εκτός εάν υπάρξουν ομάδες που αποσυρθούν από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας συμμετοχής, ενώ η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας), τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ πριν την διαδικασία της κλήρωσης θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας, όπου κάθε ομάδα της Γ’ Εθνικής θα δίνει 500 ευρώ και κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής 1.000 ευρώ, ενώ θα συνεισφέρει και η ΕΕΠ προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα εκτάκτου ανάγκης οικονομικής φύσεως κάποιας ομάδας, ούτως ώστε να μην διαταράσσεται το πρωτάθλημα.
Για το θέμα των μετακινήσεων, είπε ότι η Ένωση ήταν υπεύθυνη την περυσινή σεζόν, ωστόσο στο νέο πρωτάθλημα είναι άγνωστο το τι θα γίνει, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει πάρει το ποσό που δικαιούται από τη Σούπερ Λίγκα. Στα τηλεοπτικά δικαιώματα, το CONN-X ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΕΕΠ, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τη ΝΕΤ και την ΕΤ3.
Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές ονομασίας, ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως τη νέα περίοδο τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής, θα ονομάζονται πλέον “Football League” και “Football League 2”, αντίστοιχα.
ΑΟΧ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Με 26 ποδοσφαιριστές και 5 συνοδούς βρίσκεται από σήμερα στο Καρπενήσι η αποστολή του Πλατανιά, οπου μέχρι τις 9 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Να διευκρινήσουμε, ότι στο φιλικό που θα δώσει στις 14 Αυγούστου στο Μάλεμε, αντίπαλός τους θα είναι ο ΠΟΑ και όχι ο ΠΑΟ, όπως έγραψε χθες… ο δαίμων της απροσεξίας.
Κανονικά συνεχίζει την προετοιμασία του και ο ΑΟΧ στα “Τρία Πέντε Πηγάδια” της Νάουσας, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της υπο σύσταση ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, ήδη κυκλοφορούν οι κάρτες διαρκείας για τη νεα αγωνιστικη περίοδο. Τις διαθέτουν τα μέλη της προσωρινης διιοκούσας επιτροπής, ενώ οι φίλαθλοι μπορούν να τις προμηθεύονται Δευτέρα – Πέμπτη 7μμ-8.30μμ, από τα γραφεία του ΑΟΧ στην οδό Παπαρηγοπούλου 6. Οι τιμές έχουν οριστεί σε 200 ευρώ (χρυσή κάρτα), 150 ευρώ (ασημένια) και 100 ευρώ (μπλέ κάρτα, η οποία αφορα τα παιχνίδια του α’ γύρου).
Γ.Σ. ΙΩΝΙΑΣ: Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ο. Ιωνία 2000 καλούν τα μέλη του σωματείου στην οριστική τακτική γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 5-8-2010 στις 8μμ στα γραφεία του Συλλόγου (στην Πλατεία 1821 αρ. 13, στην Σπλάντζια) με θέματα: Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου, εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα