Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

Δεινή είναι η οικονομική κατάσταση των Δήμων όλης της χώρας, εξαιτίας της περικοπής, από την κυνέρνηση, θεσμοθετημένων πιστώσεων.
Το πρόβλημα επισημαίνει, με έγγραφό του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση ο δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολάκης.
«Η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι κατανοητό πως δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δραστική όμως μείωση των θεσμοθετημένων πόρων φέρνει αντιμέτωπους τους Δήμους με σοβαρά και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα», επισημαίνει ο κ. Μπομπολάκης.
Και προσθέτει: «Η επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ) είναι σημαντικά μειωμένη και πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αποδοθούν η 3η και η 4η δόση, γεγονός που στην ουσία παγώνει τα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, η επιχορήγηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που αποτελεί κύρια πηγή για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και της μισθοδοσίας υπαλλήλων, είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής ακόμα και η πληρωμή των εργαζομένων».
Ο δήμαρχος Βουκολιών σημειώνει στον αρμόδιο υπουργό ότι «μπροστά σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο που οδηγείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείστε να δώσετε σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις σε άμεσα ερωτήματα, όπως εάν και πότε θα γίνει η καταβολή των επόμενων δόσεων ΣΑΤΑ, καθώς και εάν προβλέπεται να αποδοθεί στους Δήμους κάποιο τμήμα από τους επί χρόνια οφειλόμενους θεσμοθετημένους πόρους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα προβλήματα επιβίωσης των Δήμων όσο και τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται οι Δήμοι να ανταπεξέλθουν εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου “Καλλικράτης”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα