Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΟ ΜΑΙΧ

Το Eλληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (GAAEC), σε συνεργασία με τo Fund for American Studies (TFAS) και το πανεπιστήμιο της Georgetown, φιλοξενεί το 15ο Ετήσιο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών (ΔΙΠΟΣ) έως τις 9 Αυγούστου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
Οι 80 σπουδαστές προέρχονται από όλες τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τις Μεσογειακές χώρες της Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. Συνολικά συμμετέχουν 54 Πανεπιστήμια και 16 Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί που προέρχονται από 23 περίπου χώρες (Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελ Σαλβαδόρ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ισραήλ, Ρουμανία, Μαρόκο, Ρωσία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Παλαιστίνη, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Συρία, Κύπρος, και ΗΠΑ).
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συμβολή στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και προετοιμασία των νέων «πιθανών» ηγετών του αύριο. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους νέους αυτούς ανθρώπους να ζήσουν μαζί, να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα της εποχής μας και ενθαρρυνόμενοι από τους οργανωτές, να παραμερίσουν εχθρότητες ή αντιπαλότητες και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασίας που πιθανόν να διαρκέσει σε όλη τους τη ζωή και να αποδειχθεί χρήσιμο και για τις χώρες τους.
Επίσης, οι συμμετέχοντες του ΔΙΠΟΣ έχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να ερευνήσουν την ομορφιά και τον πολιτισμό της Κρήτης.
Οι εργασίες του ΔΙΠΟΣ θα λήξουν τη Κυριακή 8 Αυγούστου με την τελετή αποφοίτησης στο ΜΑΙΧ, ώρα 19:30.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα