Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ρέθυμνο
Αμέτρητες κυριολεκτικά είναι οι διαφημιστικές πινακίδες λογής λογής, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου και στον νομό Ρεθύμνου αποτελώντας έναν συνεχή κίνδυνο για όλους τους οδηγούς, καθώς αποσπούν την προσοχή τους και υπάρχει πάντα ο φόβος ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.
Η πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου άναψε το “πράσινο φως” στις περιφέρειες και τους δήμους για την άμεση καθαίρεση των πινακίδων αυτών και έτσι, ήδη, το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες διαφημίσεις από την εθνική οδό έχουν κατά κύριο λόγο απομακρυνθεί.
Τώρα αρχίζει η ακόμα πιο δύσκολη δουλειά, της αποξήλωσης των χιλιάδων μικρότερων διαφημιστικών πινακίδων, που υπάρχουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ήδη, ο δήμος Ρεθύμνου ανακοίνωσε, ότι από την προσεχή Τρίτη σε συνεργασία με την Tροχαία Ρεθύμνου πρόκειται να προχωρήσει στην καθαίρεση και αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, με βάση τον Ν.2946/2001.
Το αδίκημα της αυθαίρετης ανάρτησης ? τοποθέτησης και εγκατάστασης επιγραφών – πανώ – αφισών ? διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο είναι πλημμεληματική πράξη και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία ανεξάρτητα από το πότε τοποθετήθηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου Μανώλης Μοσχονάς, ότι σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο οι πινακίδες διαφόρων επιχειρήσεων, που υπάρχουν στην ενδοχώρα, είναι εκατοντάδες και ουσιαστικά καταγραφή δεν μπορεί να γίνει. “Ο καθένας έχει τοποθετήσει και μία ταμπέλα για την επιχείρησή του, πράγμα που και παράνομο είναι και αισθητικά άσχημο, αλλά κυρίως είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών, που η προσοχή τους μπορεί να αποσπαστεί από τις εν λόγω πινακίδες”, σημείωσε ο κ. Μοσχονάς, που πρόσθεσε πως αυτή η διαδικασία της καθαίρεσης είναι εξαιρετικά σημαντική.
Περιοχές, όπως ο κόμβος Αμαρίου και ο κόμβος Σπηλίου, στο τμήμα της επαρχιακής οδού είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί και έτσι άμεσα οι ιδιοκτήτες των πινακίδων θα πρέπει να τις απομακρύνουν, εάν δεν θέλουν να τις “μαζέψει” το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα, εάν δεν καθαιρέσουν μόνοι τους τις ταμπέλες, κάποιοι να εισπράξουν και το “μπιλιετάκι” για να πληρώσουν για τα έξοδα αποξήλωσης!
“Είναι πολύ σημαντικό που ο δήμος Ρεθύμνου ξεκινάει την αποξήλωση” τόνισε ακόμα ο κ. Μοσχονάς, προσθέτοντας πως εξίσου έντονο το πρόβλημα είναι και στους δήμους Αρκαδίου, Γεροποτάμου, Νικηφόρου Φωκά και Συβρίτου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα