Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Συνάντηση για θέματα σχολικής στέγης
Ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, θα έχει συνάντηση σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου στις 2 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ για το πρόγραμμα σχολικής στέγης του Νομού, που αφορά στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
Έκτακτο Δ.Σ. τη Δευτέρα
Η έγκριση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για αδελφοποίηση του Δήμου Νέας Κυδωνίας και του Δήμου Πόλης της Χρυσοχούς, θα συζητηθεί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Κυδωνίας την Δευτέρα 2 Αυγούστου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στα γραφεία του Δήμου στο Γαλατά.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Συζήτηση για τις εκλογές
Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Αυγούστου στην Κάνδανο οι Κομματικές Οργανώσεις Σελίνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στος 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Κανδάνου με θέμα: “Τοπικές Εκλογές-Καλλικράτης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

ΣΤΗΝ Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ.
Νέο διοικητικό συμβούλιο
Μετά τη διενέργεια των εκλογών της 28ης Ιουλίου 2010 από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών νομού Χανίων (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ.), προέκυψε η νέου σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου:
Πρόεδρος: Τζανακάκη-Μελισσάρη Μαρία
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Καλογεράκη Λουκία
Αντιπρόεδρος: Χαριτάκη-Γκοζάνη Στέλλα
Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος: Μαυριδάκης Αντώνιος
Ταμίας: Πρα Μαρία
Αναπληρωτής Ταμίας: Μελιισσάρη Ιωάννα-Αικατερίνη
Γραμματέας: Βαθυλάκη-Κουφογιάννη Κωνσταντίνα
Αναπληρωτής Γραμματέας: Σταφυλαράκη Κυριακή
Μέλος: Νινολάκη Ελισάβετ
Αναπληρωματικά μέλη: Νινολάκη Ελισάβετ, Καραναστάσης Κωνσταντίνος, Δρυμούση Μαργαρίτα, Πορτοκαλάκη Αργυρούλα, Μαραγκουδάκη Ελένη, Μπατζακάκη Μαρία, Βαϊλακάκης Βαγγέλης.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αιτήσεις για τις σχολές
του Ο.Τ.Ε.Κ.
Από τις 9 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για φοίτηση στις σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), για το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011
Στο Ηράκλειο όπου λειτουργεί η ΕΠ.ΑΣ. και το ΙΕΚ του Ο.Τ.Ε.Κ, προσφέρονται οι εξής ειδικότητες:
ΕΠ.ΑΣ. Ηρακλείου:
-Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών: 60 άτομα
-Μαγειρικής Τέχνης : 60 άτομα
-Ζαχαροπλαστικής Τέχνης: 25 άτομα
Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου:
-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης: 50 άτομα
-Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας: 25 άτομα
Στις ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ του Ο.Τ.Ε.Κ διετούς φοιτήσεως γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:
Έλληνες πολίτες ή Έλληνες το γένος.
Υπήκοοι χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.
Αλλοδαποί υπήκοοι χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.
Οι υποψήφιοι, πρέπει να έχουν τουλάχιστον προαχθεί στην Β΄ τάξη των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων ή στην Β΄ τάξη των Τ.Ε.Ε Α΄ κύκλου ή άλλων ισότιμων σχολείων και η ηλικία τους να μην υπερβαίνει το 23ο έτος, (δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1.1.1987 και μετέπειτα).
Οι Αιτήσεις υποβάλλονται:
α) Στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος, από ώρα 9.30 π.μ μέχρι 14.00 μ.μ όλες τις εργάσιμες ημέρες και
β) στις κατά τόπους Γραμματείες των Σχολικών μονάδων του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από ώρα 9.30 π.μ μέχρι 14.00 μ.μ όλες τις εργάσιμες ημέρες, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεπτούν την ιστοσελίδα του Ο.Τ.Ε.Κ. στη διεύθυνση, http://www.otek.edu.gr/

ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Συνεχίζονται
οι εγγραφές
Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα τμήματα σχολικού έτους 2010-2011 της ΕΠΑ.Σ Χανίων του ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 21/6/2010 έως και 31/08/2010 και θα λειτουργήσουν, οι ακόλουθες ειδικότητες στη Σχολή στον Ταυρωνίτη Κισσάμου.
1. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.
2. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών
3. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών έργων.
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6. Μαγειρικής Τέχνης
7. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
8. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
9. Βοηθών Φαρμακείου.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1987 έως και 1994 και έχουν ολοκληρώσει την Α’ τάξη Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών.
Οι φοίτηση στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
– Πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.
– Αμοιβή πρακτικής και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
– Επίδομα στέγασης και σίτισης
– Αναβολή στράτευσης
– Διετή προϋπηρεσία στην ειδικότητα σπουδών
– Πτυχίου Επιπέδου ΙΙΙ (επαγγελματικών δικαιωμάτων).
– Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε ΙΕΚ.
Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08.30 έως 13.00 στα τηλέφωνα (28240) 22314 ή (28240) 22315.

ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
12 τροχαία ατυχήματα
Δώδεκα τροχαία ατυχήματα, με δύο θανάσιμους τραυματισμούς, σημειώθηκαν τον Μάϊο στο Νομό Χανίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μηνιαίας Έρευνας Τροχαίων Ατυχημάτων, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Στατιστικής Νομού Χανίων.
Αναλυτικά, στα 12 τροχαία, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα ενώ τραυματίστηκαν 16. Τον ίδιο μήνα του 2009, είχαν καταγραφεί 14 τροχαία ατυχήματα, στα οποία είχε σκοτωθεί ένα άτομα και 13 είχαν τραυματιστεί.

ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ
Συνελήφθη 47χρονος
Στη σύλληψη ενός ατόμου “για παράβαση του Νόμου Περί όπλων”, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Βρυσών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός στις Βρύσες καθώς “τις βραδινές ώρες της 28-7-2010, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί”.
Σε “νομότυπη έρευνα” που ακολούθησε στο χώρο που διοργανώθηκε η παραπάνω εκδήλωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.

ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ.
Σύλληψη νεαρού
για κλοπή
Ένας 22χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες το πρωϊ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χανίων, διότι “κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 4/6/2010 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου”.
Όπως ανακοίνωση η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του νεαρού, βρέθηκαν έγγραφα και άλλα αντικείμενα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων

ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Νεκρός 40χρονος ρεθυμνιώτης
Ρέθυμνο
Άλλο ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό του Ρεθύμνου, όταν ο 40χρονος Νίκος Αναστασάκης του Ηλία έχασε τη ζωή του, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα σε ένα σημείο, στο οποίο δυστυχώς έχουν σημειωθεί και άλλα θανατηφόρα τα προηγούμενα χρόνια. Ο άτυχος 40χρονος κατευθυνόταν από το Άδελε προς το Ρέθυμνο, όταν σε κάποια στιγμή, στη στροφή που υπάρχει μπαίνοντας στον Τσεσμέ, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί. Ο τραυματισμός του ήταν δυστυχώς θανάσιμος. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Τροχαίας Ρεθύμνου, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άτυχο μοτοσικλετιστή στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Νίκος Αναστασάκης ήταν οδηγός του ΚΤΕΛ, ενώ είχε έντονη δραστηριότητα στο παρελθόν στην αθλητική ζωή του τόπου, αφού επί σειρά ετών υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Άρη, τα Λιβάδια και άλλες ομάδες. Τα αίτια του νέου θανατηφόρου τροχαίου ερευνούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ρεθύμνου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Διεθνές Φεστιβάλ
Ψηφιακών Τεχνών
Ρέθυμνο
Η 6η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων “Athens Video Art Festival 2010” περιοδεύοντας στην Ελληνική περιφέρεια με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά χθες στο Ρέθυμνο.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί την χώρα μας διεθνώς κερδίζοντας φορείς και κοινό, και την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του γεγονότος εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ρεθύμνου για το καλοκαίρι του 2010 στοχεύοντας στην ανάδειξη, εξέλιξη και εξάπλωση του σύγχρονου πολιτισμού και την επικοινωνία των ψηφιακών τεχνών μακριά από τα αστικά κέντρα.
Το κοινό της Κρήτης, θα έχει τη δυνατότητα και σήμερα Σάββατο να παρακολουθήσει εντυπωσιακές προβολές video art, animation (τεχνική με την οποία πραγματοποιείται απεικόνιση σε κινούμενα σχέδια) καθώς και εκθέσεις βίντεο – εγκαταστάσεων και ψηφιακής εικόνας (digital image) δίνοντας ενεργά το παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή του σύγχρονου πολιτισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα