Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Δρούτσα – Ντάουνερ

Αθήνα
Η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού απασχόλησε τη συνάντηση, διαρκείας 90 λεπτών, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντρ Ντάουνερ, στην Αθήνα, παρουσία συνεργατών τους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρα, ο κ. Ντάουνερ έκανε αναλυτική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης των συνομιλιών και των θέσεων των δύο πλευρών, καθώς και των προοπτικών των διαπραγματεύσεων. Συζητήθηκαν, επίσης, τα επόμενα βήματα και οι πρόσφατες προτάσεις του Κύπριου Προέδρου, Δ. Χριστόφια, που σκοπό έχουν να δώσουν νέα δυναμική στη διαπραγματευτική διαδικασία.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΓΓ χαρακτήρισε «σημαντική» τη διατήρηση επαφής με τις κυβερνήσεις των τριών εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Βρετανίας και Τουρκίας και είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη ήταν πολύ κοντά με την ελληνική θέση καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες τις ιδέες του κ. Χριστόφια για διεθνή διάσκεψη, είπε, ωστόσο, ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί το θέμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ότι οπωσδήποτε θα βοηθούσε να έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος στις εσωτερικές πτυχές, όπως το περιουσιακό, πριν από τη σύγκληση διάσκεψης.

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ δε θα εφαρμόσει το νόμο για τα κουπόνια

Αθήνα
Τη θέση του κόμματός της, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το νόμο σε ότι αφορά την ονομαστικοποίηση των κουπονιών, επανέλαβε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Σε σύντομη παρέμβασή της, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για νόμο παγίδα που θα μείνει ανεφάρμοστος και τόνισε ότι το ΚΚΕ δε θα υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς. Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αντέτεινε ότι: «στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι το κουπόνι των 10 ευρώ, αλλά ο συνδυασμός που θα πει ότι συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ από ανώνυμα κουπόνια», ενώ διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα. Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης έκανε λόγο για γάντι που πετάει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να απαντήσει αν θα παίξει το παιχνίδι ηρωποίησής του. «Δεν είναι λύση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των κομμάτων, αλλά μια πρόταση για διαφανές πολιτικό σύστημα, όπως ήταν η εντολή του ελληνικού λαού», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα