Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ
Παραιτήθηκε η Μαρία Χούκλη

Την παραίτησή της στη διοίκηση της ΕΡΤ υπέβαλε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, όπως έγινε γνωστό χθες. Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση της δημοσιογράφου, ευχαριστώντας την «για την πολύχρονη συνεργασία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους της στόχους».

ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
Αποφυλακίζονται ανήλικη συνεργός σε έγκλημα

Σέρρες
Αποφυλακίστηκε χθες, με περιοριστικούς όρους, η 15χρονη κοπέλα που φέρεται ότι συνέργησε με τη 16χρονη φίλη της για το φόνο του 80χρονου, στην Κερκίνη Σερρών. Σύμφωνα με το συνήγορο της 15χρονης, η ανήλικη αποφυλακίζεται από τη γυναικεία πτέρυγα του Ελαιώνα Θήβας μετά από αίτηση που εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η 15χρονη αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
Εντοπίστηκε μεγάλη χασισοφυτεία

Τρίπολη
Μεγάλη χασισοφυτεία σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Μυστρά, που αποτελούνταν από εννιακόσια δενδρύλλια χασίς, ύψους από 1,50 έως 3,00 μέτρα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Σπάρτης και του τμήματος Περιφερείας Σπάρτης,ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών. Η χασισοφυτεία τέθηκε υπό παρακολούθηση από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όμως έως σήμερα δεν εμφανίστηκε κανένας και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία εκτίμησε ότι είχε εγκαταλειφθεί, γι’ αυτό και σήμερα οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκρίζωση των χασισόδενδρων.
Οι δράστες αναζητούνται από τις αρχές και προανάκριση διενεργείται από την ασφάλεια Σπάρτης.

ΑΠΟ ΧΑΚΕΡ
Επίθεση
στο σύστημα
απογραφής

Αθήνα
Διαδικτυακή επίθεση δέχτηκε το σύστημα απογραφής δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο τη μείωση της απόδοσής του. Για την επίθεση αυτή, ενημερώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρείχε ένα πρόγραμμα προστασίας του συστήματος, ώστε να συνεχίσει η διαδικασία απρόσκοπτα.
Παράλληλα, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της διαδικτυακής επίθεσης. Οι αξιωματικοί του Τμήματος εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χάκερ, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Έλληνας, νεαρής ηλικίας, και σύντομα πρόκειται να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ
Αναζητά δότη μυελού των οστών
Λευκωσία
Ελληνοκύπριος, που πάσχει από μια σοβαρή αιματολογική πάθηση, αναζητεί ιστοσυμβατό δότη μυελού των οστών.
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα κάνει έκκληση σε όσους είναι μεταξύ των ηλικιών 18 – 45 και επιθυμούν να εγγραφούν στο Αρχείο του Ιδρύματος, όπως προσέλθουν στην Τράπεζα Αίματος της Επαρχίας που διαμένουν ή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για συλλογή δείγματος αίματος.
Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στο Αρχείο, δεν χρειάζεται να το ξανακάνουν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στο τηλέφωνο 00357 22772700.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
Συλλήψεις αλλοδαπών για αιματηρή συμπλοκή
Θεσσαλονίκη
Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, που συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στο Διαβατό Ημαθίας, προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί της Βέροιας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αδέλφια και σε βάρος τους εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο που συνελήφθησαν προχθές, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.
Διετάχθη η κράτησή τους, ενώ αναμένεται η παραπομπή τους στον ανακριτή.
Η Αστυνομία αναζητεί τρία ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σάμος
Σε ύφεση βρισκόταν χθες η πυρκαγιά που κατακαίει από το βράδυ της Τετάρτης το νησί της Σάμου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν συνεχώς μάχη με τις φλόγες, καθώς παρέμεναν κάποιες μικροεστίες.
Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώθηκε στα ανατολικά του Κοκκαρίου, ενώ σε ύφεση βρισκόταν το μέτωπο σε Μυτιληνιούς και Μαυρατζαίους. Στο νησί επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 70 εθελοντές, 32 εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες των δήμων, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούσαν έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά, που ξέσπασε βραδινές ώρες, είχε εξ αρχής τέσσερις εστίες, κάτι που παραπέμπει σε εμπρησμό. Δύο μεγάλες φωτιές έχουν ξεσπάσει στο νησί φέτος. Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για 10.000 καμένα στρέμματα γης. Σύμφωνα με έρευνα του απόστρατου υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανού Γκουρμπάτση «Εγκληματικότητα των Εμπρησμών», η Σάμος κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των εννιά μεγαλύτερων νησιών, στις καμένες αγροτοδασικές εκτάσεις το διάστημα 2000-2010.
Συνολικά, στη Σάμο έχουν γίνει στάχτη 161.896 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, μέχρι τώρα, το 2010 είναι η δεύτερη χειρότερη χρονιά -με πρώτο το 2000- με τις περισσότερες συνολικά καμένες εκτάσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα