Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Βαρκελώνη

Mόλις ένα άλμα χρειάστηκε ο Λούης Τσάτουμας για να περάσει στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας άλτης στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.17μ. (καλύτερη φετινή επίδοση) και θα αγωνιστεί στον αυριανό τελικό.
Το όριο για πρόκριση στον τελικό ήταν τα 8.00μ. Η επίδοση του Τσάτουμα έγινε με ευνοϊκό άνεμο +2.3.
«Αυτό το άλμα είναι μια πολύ καλή αρχή. Θα δείξει η συνέχεια πως θα πάω. Στον τελικό θέλω ένα πρώτο άλμα το ίδιο ή μεγαλύτερο. Ακόμα είμαι σε δύσκολη κατάσταση με το πόδι μου. Θα σφίξω όμως τα δόντια και θα αγωνιστώ», τόνισε ο Τσάτουμας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος ο Τσάτουμας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού και χαρακτηριστικό είναι ότι ουσιαστικά έδωσε μόνο έναν αγώνα, τον προκριματικό του πανελληνίου, όπου πήδηξε 7.94μ. Στον τελικό προσγειώθηκε στα 7.78μ., αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.
Έβδομος ο Τσάκωνας στον τελικό των 200μ., νικητής ο Λεμέτρ
Την έβδομη θέση στον τελικό των 200μ. κατέλαβε ο Λυκούργος Τσάκωνας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης. Ο 20χρονος αθλητής μας ολοκλήρωσε την πολύ καλή παρουσία του στην πρωτεύουσα της Καταλονίας καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 20.90.
Ο Κριστόφ Λεμέτρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στους αγώνες, μετά τη νίκη του στα 100μ. Ο νεαρός Γάλλος κέρδισε με ένα εντυπωσιακό φίνις “στο νήμα” τον Κρίστιαν Μάλκολμ και πήρε το χρυσό μετάλλιο με 20.37, έναντι 20.38 του Βρετανού. Τρίτος τερμάτισε ο επίσης Γάλλος Μαρτιάλ Μπαντζόκ με 20.42.
«Ήταν μία μεγάλη και αξέχαστη εμπειρία αυτή που έζησα πριν από λίγα λεπτά. Η διαδρομή δεν με βοήθησε να κάνω κάτι παραπάνω, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος. Ελπίζω να βρίσκομαι στο εξής συνεχώς σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο. Με τη δουλειά και βήμα βήμα να γίνομαι ακόμη καλύτερος. Και στον τελικό έκανα λάθη τεχνικής, αλλά δεν πειράζει, έκλεισα μία επιτυχημένη χρονιά που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τον προπονητή μου, καθώς και όλους όσους με βοήθησαν», είπε ο Λάκωνας αθλητής.
Τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.37
2. Κρίστιαν Μάλκολμ (Βρετανία) 20.38
3. Μαρτιάλ Μπαντζόκ (Γαλλία) 20.42
4. Μάρλον Ντέβονις (Βρετανία) 20.62
5. Τζεϊσούμα Σαϊντί Εντουρέ (Νορβηγία) 20.63
6. Πολ Ίσιον (Ιρλανδία) 20.71
7. Λυκούργος Τσάκωνας (Ελλάδα) 20.90


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα