Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Ν. Κυδωνία

Η έγκριση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για αδελφοποίηση του Δήμου Νέας Κυδωνίας και του Δήμου Πόλης της Χρυσοχούς, θα συζητηθεί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Κυδωνίας σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 3μ.μ. στα γραφεία του Δήμου, στο Γαλατά.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Συζήτηση στην Κάντανο για τις εκλογές

Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Αυγούστου στην Κάντανο οι Κομματικές Οργανώσεις Σελίνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Καντάνου με θέμα: “Τοπικές Εκλογές-Καλλικράτης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Σύλληψη 67χρονου

Στη σύλληψη ενός 67 χρόνου Ελληνοαμερικανού, που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, προχώρησαν προχθές άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της ομάδας ΔΙΑΣ στα Χανιά.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προχθές το απόγευμα, “από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθη στα Χανιά, ο 67 χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διότι κατελήφθη να καλλιεργεί ναρκωτικές ουσίες”.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο δράστης καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εξήντα τρία (63) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 2 μέτρα
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους εκατόν έξι (106) γραμμαρίων.
Μίγμα σπόρων κάνναβης με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους πενήντα τεσσάρων (54) γραμμαρίων.
Τέσσερα (4) αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν μίγμα καπνού με ακατέργαστη κάνναβη.

ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΕΙ
24χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

Ηράκλειο
Ένας 24χρονος συνελήφθη από την αστυνομία επειδή είχε φυτεύσει και καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης εντός αυλείου χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου.
Αστυνομικοί εντόπισαν στη νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.
Ο 24 χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει. Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Προχωρούν οι διαδικασίες για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο ρεθυμνιώτικο “γεφύρι της Άρτας”, την επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε το σύνολο των πιστώσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου και έτσι ο εργολάβος θα συνεχίσει την εκτέλεση του έργου.
Οι εκτιμήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ ήταν πως μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα υπέγραφε τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο για τις συμπληρωματικές εργασίες στο κτήριο, όπως και έγινε τελικά, αφού χθες κλήθηκε ο εργολάβος από τη ΔΕΠΑΝΟΜ για την υπογραφή της σύμβασης. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 1.519.835 ευρώ και θα αντιμετωπιστεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις της ΣΑΕ του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης:
– Η διάθεση πίστωσης ύψους 150.000 ευρώ για την εκτέλεση του υπολειπόμενου συμβατικού αντικειμένου του έργου «επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» που έχει ανατεθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.
– Η διάθεση πίστωσης ύψους 159.835 ευρώ για ειδικές απαιτήσεις?αποζημιώσεις του αναδόχου του προαναφερόμενου έργου
– Εκτέλεση των συμπληρωματικών εργασιών του έργου «επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» προϋπολογιζόμενης δαπανης 1.210.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ το έργο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου και απομένει βέβαια και η έγκριση από τη ΔΥΠΕ για τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη η νέα πτέρυγα του νοσκομείου για να λειτουργήσει.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη νέα πτέρυγα μεταξύ άλλων θα μεταφερθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάτι δηλαδή που κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την ανακούφιση της λειτουργίας του υπάρχοντος κτηρίου και κυρίως για να είναι αξιοπρεπείς οι συνθήκες εργασίας των γιατρών και του προσωπικού καθώς και η νοσηλεία των ασθενών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα