Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ναυάγια

Καναδοί ερευνητές, ύστερα από 157 χρόνια, εντόπισαν στην Ανταρκτική το βρετανικό πλοίο “Ιnvestigator” (ερευνητής) το οποίο είχε χαθεί ενώ έψαχνε να βρει τα πλοία “Τρόμος” και “Ερεβος” του Τζον Φράνκλιν, τα οποία είχαν επίσης χαθεί προσπαθώντας να εντοπίσουν το βορεινό πέρασμα που ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό. Τα ράκη του “Ιnvestigator” βρέθηκαν στο Μέρσι Μπέι (στον όρμο του Ελέους) του Μπανκς Αϊλαντ μαζί με τους σορούς τριών ναυτικών. Ο πλοίαρχος και οι άλλοι άντρες του πληρώματος είχαν σωθεί, αφού όμως περίμεναν τρία χρόνια ώσπου να τους εντοπίσουν. Το σενάριο μοιάζει με την δική μας περιπέτεια. Εχουμε σαλπάρει στα πλοία “Τρόμος” (ΔΝΤ) και “Ερεβος” (Μνημόνιο) ελπίζοντας ότι σε τρία χρόνια θα φτάσουμε στον όρμο του… “Ελέους” με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες και ότι η ερευνητική ομάδα δεν θα κάνει 157 χρόνια για να εντοπίσει τα… ράκη μας…!

ΑΕΣ

Χρυσή τομή

“Οι Eλληνες είναι τρελλοί, μα ο θεός τους είναι φρόνιμος” έλεγε ο Γέρος του Μωριά. Κάπως έτσι πρέπει να μεθερμηνεύεται η δημόσια διένεξη για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που είναι ολίγον… πικάντικη και θυμίζει… ολίγον σαδιστικό, εθνικό χαρακίρι.
Η κοινωνία αγουροξυπνά από τον “Επιμενίδειο ύπνο” των προνομίων και των ράθυμων υποσχέσεων των πολιτικών και ατενίζει με περισσότερη ευθύνη το μέλλον.
Η κοινωνία συνεκτιμά την αγωνία των επαγγελματιών αλλά και του συνόλου, που αδημονεί να ταξιδέψει, να πάει στη δουλειά του, ν? ανακουφιστεί από
τη συσσωρευμένη, ψυχολογική πίεση
των διεκδικήσεων.
Ο Θεός, λοιπόν, να βάλει το χέρι του να μην εθιστούμε… στον Μιθριδατισμό αλλά
και στην ύπνωση
της συλλογικής αδιαφορίας.
Εκεί ανάμεσα, πρέπει, να βρούμε τη χρυσή τομή.

Γ. Ουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα