Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο
Δώδεκα σχολικά συγκροτήματα σε όλη την Κρήτη, αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) όπως ανακοινώθηκε χθες (Δευτέρα) κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη, του περιφερειάρχη Αθανάσιου Καρούντζου και των τεσσάρων νομαρχών του νησιού.
Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Ηρακλής Δρούλιας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απ. Κλινάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε: “Στόχος μας είναι, για όσα οικόπεδα είναι “ώριμα”, το επόμενο τρίμηνο να μπορούν να δημοπρατηθούν έργα για τη σχολική στέγη στην Κρήτη, εκτός από τα έργα εκείνα τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ. Είναι 12 κτήρια για τα οποία, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να ξεκινήσει η δημοπράτησή τους και να είναι έτοιμα το καλοκαίρι του 2014. Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων θα αναλάβει όλη την επίβλεψη, τις μελέτες κ.λπ.”.
Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, εκτός από τα σχολικά κτήρια, με ΣΔΙΤ προχωρεί και το Δικαστικό Μέγαρο το οποίο “ξεμπλοκάρεται” και σύντομα και αυτό θα δημοπρατηθεί.
“Σήμερα -είπε ο κ. Αρναουτάκης- συζητούμε για τα σχολεία στην Κρήτη. Θεωρώ παράλληλα με το ΕΣΠΑ ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επόμενη πενταετία όλη την υποδομή των σχολικών κτηρίων στην Κρήτη. Σχολεία και στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην ενδοχώρα. Αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι, όπου υπάρχουν οικόπεδα τα οποία να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΟΣΚ, εμείς είμαστε πανέτοιμοι να τα χρηματοδοτήσουμε”.
Ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον τομέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νίκος Ματζούφας, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι συζητήθηκε πώς θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια το συνολικό πρόγραμμα της σχολικής στέγης στην Κρήτη.
“Στόχος μας είναι τόσο οι πόροι του ΕΣΠΑ όσο και οι δημόσιοι πόροι, είτε αφορούν ΣΔΙΤ είτε άμεσους δημόσιους πόρους, να ενισχύσουν και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα σχολικής στέγης στο νησί της Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε σε μια συστηματική προσπάθεια ώστε εντός των επόμενων μηνών να προκύψουν τα ώριμα έργα τα οποία θα υλοποιηθούν ως έργα ΣΔΙΤ. Παράλληλα με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται το συνολικό πρόγραμμα σχολικής στέγης στην Κρήτη”, είπε ο κ. Ματζούφας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα