Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Οκτώ ψήφοι η διαφορά Καλαϊτζάκη – Κουνελάκη
Με οκτώ ψήφους διαφορά επικράτησε ο κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης του κ. Στέλιου Κουνελάκη στην προκριματική εκλογή του υποψηφίου δημάρχου με το ψηφοδέλτιο της “Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου”.
Τα επίσημα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Ο κ. Καλαϊτζάκης συγκέντρωσε 439 ψήφους (40 στο Δήμο Ιναχωρίου, 311 στο Δήμο Κισάμου και 88 στο Δήμο Μηθύμνης), ενώ ο κ. Κουνελάκης έλαβε 431 ψήφους (15 στο Δήμο Ιναχωρίου, 386 στο Δήμο Κισάμου και 30 στο Δήμο Μηθύμνης). Επίσης καταμετρήθηκαν 21 λευκά – άκυρα ψηφοδέλτια (1 στο Δήμο Ιναχωρίου, 18 στο Δήμο Κισάμου και 2 στο Δήμο Μηθύμνης).
“Μετά τα αποτελέσματα αυτά υποψήφιος δήμαρχος του ψηφοδελτίου της “Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου” θα είναι ο Γ. Καλαϊτζάκης, ενώ ο Στ. Κουνελάκης θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τουλουπάκης.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο Στ. Ανδριάνης πρόεδρος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ως νέος πρόεδρος στην Επιχείρηση Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο αντιστράτηγος ε.α. Στέφανος Ανδριάνης, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μουσούρων και μέλος του Εποπτ. Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων.
Η αποδοχή του κ. Ανδριάνη ως νέου προέδρου των ΕΑΣ από την κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας της Βουλής, έγινε στις 27 Ιουλίου με ισχυρή πλειοψηφία και χωρίς αρνητική ψήφο από κανένα κόμμα, μετά από ακροαματική διαδικασία δυόμισι ωρών η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι της Βουλής.
Κατά την ακρόασή του, ο κ. Ανδριάνης αφού επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα των οχτώ ?ανά την Ελλάδα- βιομηχανικών και εργοστασιακών μονάδων που συγκροτούν τα ΕΑΣ, τα οποία λειτουργούν ως επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τη μορφή Α.Ε., όπως το τεράστιο οικονομικό έλλειμμα του οργανισμού, το “γερασμένο προσωπικό??, το αρνητικό διεθνές περιβάλλον και η απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν τον οργανισμό, έθεσε τους εξής άξονες ως βασικές προτεραιότητες:
1) Ο τομέας παραγωγής αμυντικού υλικού εξακολουθεί να είναι απόλυτα αναγκαίος για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας γιατί δεν έχουν αναιρεθεί ακόμη οι λόγοι που επέβαλλαν τη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας από το 1874. Κατά συνέπεια πρέπει να διατηρηθεί εν λειτουργία, όχι όμως ζημιογόνα για τον Έλληνα φορολογούμενο.
2) Με την ανάληψη των καθηκόντων θα ξεκινήσει αμέσως Διαγνωστική Ανάλυση όλων των παραγόντων και των στοιχείων λειτουργίας που φορτώνουν οικονομικά την εταιρεία και δημιουργούν τις υπέρογκες ζημίες και θα επαναδρομολογηθεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη συγχώνευση ΕΒΟ ? ΠΥΡΚΑΛ που είναι αδρανές από το 2003, με στόχο να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.
3) Η σταδιακή μείωση των ζημιών θα επιδιωχθεί αφ? ενός μέσω συνεργασιών με άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις, πράγμα που είναι διεθνής πρακτική και αφ? ετέρου με την προώθηση, παράλληλα, κερδοφόρου λειτουργίας του πολιτικού τομέα παραγωγής. Ο πολιτικός τομέας παραγωγής θα προσανατολιστεί κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα των Αναπληρώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, τομέας στον οποίο έχει μεγάλες τεχνικές δυνατότητες και προβλέπεται στο καταστατικό του οργανισμού από το 2003.
4) Αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας.
5) Τέλος ο κ. Ανδριάνης τόνισε. ως αυτονόητο, ότι οι προτάσεις αλλαγών και εκσυγχρονισμών που θα υποβληθούν προς τα Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών θα διαμορφωθούν σε μια στενή διαβούλευση με το προσωπικό του οργανισμού και ότι επίσης, σε συνεργασία με αυτό θα εντοπιστούν οι αδυναμίες και οι στρεβλώσεις και θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί ένα “όραμα διάσωσης των ΕΑΣ, κατ? αρχήν και μη ζημιογόνου λειτουργίας, τους στη συνέχεια??.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Εκτέλεση εργασιών
στο δρόμο προς Μαράθι
Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ακρωτηρίου, σήμερα Τρίτη και από ώρα 7:30π.μ. – 12μ. θα εκτελεσθούν εργασίες στο δρόμο προς Μαράθι εντός οικισμού Στερνών. Για το λόγο αυτό η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα του δρόμου.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Δωρεάν λήψη
μαστογραφιών
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Αυγούστου στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου Πλατανιά, για λήψη μαστογραφιών από Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
“Λόγω μεγάλης προσέλευσης ενδιαφερομένων γυναικών αδυνατεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις και θα ζητήσουμε την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ξανά το Σεπτέμβριο, για να εξυπηρετήσουμε και τις γυναίκες που τυχόν δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
Νέο Δ.Σ. Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χανίων

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χανίων, που προέκυψε από τις εκογές της 25ης Ιουλίου, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Διοικητικό Συμβούλιο: Αλιφιέρης Εμμανουήλ πρόεδρος, Λειψάκης Δημήτριος αντιπρόεδρος, Αιδ. Ανδρουλάκης Ευτύχιος γεν. γραμματέας, Χατζογιαννάκης Μιχαήλ αναπλ. γραμματέας, Χαλκιαδάκης Στέφανος ταμίας, Ιγγλεζάκης Ανδρέας μέλος, Λιουδάκης Δημήτριος μέλος, Στεφανάκης Μανούσος μέλος, Σφηνιάς Ιωσήφ μέλος, Φιωτάκης Σπύρος αν. μέλος.
Εξελεγκτική επιτροπή: Στεφανάκη Ειρήνη πρόεδρος, Σπυριδάκη Ρήγησσα γεν. γραμματέας, Μαραγκάκη Ελένη μέλος.
Πειθαρχικό Συμβούλιο: Κατσιφαράκη Ελευθερία πρόεδρος, Τσιραντωνάκης Νικόλαος γεν. γραμματέας, Καχρής Αθανάσιος μέλος.
Αντιπρόσωποι για την ΑΣΠΕ: Λειψάκης Δημήτριος, Χατζογιαννάκης Μιχαήλ, Βουντουράκης Ελευθέριος.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λήστεψαν γραφεία
των Μινωϊκών γραμμών

ΑθHνα
Ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί, στα γραφεία των Μινωικών Γραμμών, στην οδό Θερμοπυλών 6, στον Πειραιά. Ο δράστης με την απειλή όπλου, και αφού πυροβόλησε, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τον τραυματισμό κάποιου υπαλλήλου, αφαίρεσε άγνωστο έως στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τη σύλληψή του.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αγνωστος δηλητηρίασε
πεντακόσια περιστέρια
   
ΑθHνα
Άγνωστος μοτοσυκλετιστής δηλητηρίασε τα περιστέρια της πλατείας Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην έρημη, λόγω αργίας, ζέστης και καλοκαιριού, πλατεία της πόλης, εθεάθη μοτοσυκλετιστής, ο οποίος στάθμευσε τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, και φορώντας κράνος, τάϊσε τα εκατοντάδες περιστέρια με σπόρους, προφανώς δηλητηριασμένους. Μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, η πλατεία ήταν γεμάτη νεκρά πουλιά. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου περισυνέλεξαν περί τα 500 πουλιά.

ΣΤΟ Α.Τ. ΚΥΨΕΛΗΣ
Αυτοκτόνησε
κρατούμενος

ΑθHνα
Τέλος στη ζωή του έβαλε χτες ένας άνδρας 32 ετών, υπήκοος Πολωνίας, ενώ κρατείτο στο τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης. Ο κρατούμενος βρισκόταν σε χώρο δίπλα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και διαφεύγοντας την προσοχή αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα στη τραχηλική χώρα με κομμάτι γυαλιού. Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και ιδιώτη διασώστη για την παροχή πρώτων βοηθειών, ο άνδρας εξέπνευσε πριν από την άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί. Ο κρατούμενος είχε συλληφθεί στις 30 Ιουλίου για απόπειρα κλοπής και είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Από τις 30 Ιουλίου κρατείτο με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών μέχρι να εκδοθεί σε βάρος του παραγγελία φυλάκισης για να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα. Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

ΣΤΗΝ ΤΣΟΝΤΟΥ ΒΑΡΔΑ
Κλειστός ο κόμβος
φωτεινής σηματοδότησης
Κλειστός θα παραμείνει από σήμερα στις 8π.μ. ο κόμβος της φωτεινής σηματοδότησης Τσόντου Βάρδα – Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω εκτέλεσης εργασιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης, Ηλεκτροφωτισμού, Οδοσήμανσης και Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Χανίων ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός μέχρι αποπεράτωσης των εργασιών, που αφορούν την αντικατάσταση δύο στύλων.
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ
Εκαναν επικίνδυνους ελιγμούς
Στη θάλασσα κατέληξαν δύο επιβαίνοντες σε ταχύπλοο μετά από επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούσαν στα ανοιχτά της παραλίας Δραπανιά στην Κίσαμο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι δυο συλληφθέντες (30 και 35 ετών) έπεσαν στη θάλασσα ύστερα από την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών. Και οι δυο επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος “ΜΕΡΛΙΝ” και βρέθηκαν στο νερό, ενώ έπλεαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την παραλία Δραπανιά Κισάμου. Το σκάφος συνέχισε ακυβέρνητο την ανεξέλεγκτη πορεία του, κινούμενο ανάμεσα σε λουόμενους και τελικά προσάραξε στην ακτή χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Ανδρες του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον 30χρονο χειριστή και τον 35χρονο ιδιοκτήτη του ταχυπλόου, οι οποίοι είχαν ήδη βγει στην ακτή και στη συνέχεια τους οδήγησαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου πραγματοποιήθηκε αιμοληψία, τα δείγματα της οποίας απεστάλησαν στο ΠΕΠΑΓΝΗ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δύο άνδρες βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης ή αν είχαν καταναλώσει άλλες ουσίες.
Κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ η Λιμενική Αρχή Κισάμου, πέραν του σχηματισμού φακέλου δικογραφίας εις βάρος τους κίνησε, επίσης, την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κατάληψη της Α’ ΔΟΥ
Ηράκλειο
Σε κατάληψη των γραφείων της Α΄ Δημόσιας Οικονομικης Υπηρεσίας του Ηρακλείου προχώρησαν χθες το πρωί, οικιστές εκτός σχεδίου πόλης, μετά και την άκαρπη συνάντηση, στην Αθήνα, των εκπροσώπων του Συλλόγου τους με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Η κα Μπιρμπίλη έκανε σαφές, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο νομοθετικής ρύθμισης ούτε παγώματος των προστίμων στα αυθαίρετα και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει γι? αυτούς είναι να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης του ύψους των προστίμων.

ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ
Συζήτηση για τον Βιολογικό
Το θέμα του βιολογικού καθαρισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο της αποψινής συζήτησης που οργανώνει ο
Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Γερανίου, στις 9μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο Πάνω Γεράνι.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, τα θέματα της συζήτησης θα είναι τα εξής:
1. Σχέδιο πόλης Γερανίου
2. Το 5% ανταποδοτικών οφελών βιολογικού
3. Αποπεράτωση δικτύου Βιολογικού της περιοχής Σουλίου δ/δ Γερανίου
4. Λοιπά θέματα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα