Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στη σύλληψη 3 Κινέζων οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση εκβιάζοντας ομοεθνείς τους να εργάζονται ως «μασέρ» λουομένων και να τους αποδίδουν μηνιαίως 250 ευρώ, προχώρησε προχθές η Αστυνομία.
Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των δραστών, όταν ένας 50χρονος ομοεθνής τους βρέθηκε στο διαμέρισμά του τραυματισμένος καθώς -όπως αποδείχθηκε- δεν είχε καταβάλλει τα χρήματα.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Παντελής Μουρτζανός, τόνισε ότι κατά τις απογευματινές ώρες προχθές, από αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας ηλικίας 28, 30 και 47 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με μαχαίρι σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, το πρωί στις 27 Ιουλίου, εισήλθαν 3 άγνωστοι δράστες σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένας 50χρονος υπήκοος Κίνας και προκάλεσαν σ? αυτόν με μαχαίρι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο κ. Μουρτζανός σημείωσε ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, που ανέλαβε προσωπικά ο διοικητής του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας και με τη συνδρομή των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προέκυψε ότι οι δράστες που είχαν χτυπήσει τον 50χρονο ήταν οι 3 ομοεθνείς του οι οποίοι, αναγνωρίστηκαν από το θύμα και συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Επίσης -όπως επεσήμανε- προέκυψε ότι οι 3 συληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο κ. Μουρτζανός, συνεχίζοντας, έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό και το διοικητή του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας διότι -όπως είπε- κατά την προανάκριση δεν εξιχνίασαν μόνο την υπόθεση του ξυλοδαρμού και των σωματικών βλαβών που υπέστει ο 50χρονος Κινέζος, αλλά “προχώρησαν σε βάθος, με αποτέλεσμα να προκύψει ότι οι 3 Κιζέζοι συληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εμπορία ανθρώπων”.
Συγκεκριμένα, ο διοικητής Α.Τ. Νέας Κυδωνίας Φώτης Σταυρακάρας σημείωσε ότι κατά την προανάκριση προέκυψαν τα εξής:
“Οι 3 συληφθέντες 28, 30 και 47 ετών προ τριμήνου είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία εκμεταλλευόμενη την οικονομική δυσχέρεια των ομοεθνών τους, αλλά και το παράνομο της διαμονής τους στη χώρα μας, τους εξανάγκαζαν με απειλές βίας να εργάζονται ως “μασέρ” λουομένων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, απαιτώντας εκβιαστικά να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, για κάθε μήνα εργασίας τους.
Οποιο από τα θύματά τους δεν κατέβαλε τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, το εξανάγκαζαν με απειλές και χρήση βίας, τόσο για την καταβολή των χρηματικών ποσών όσο και για παραδειγματισμό των υπολοίπων”.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταυρακάρας, 2 τμήματα ξύλινα ροπάλου τύπου μπέιζμπολ, δύο τμήματα πτυσσόμενης μεταλλικής ράβδου τύπου γκλοπ, 3 τμήματα μεταλλικού σωλήνα διαμορφωμένα σε ράβδο με εμφανή ίχνη αιματηρών κηλίδων του θύματος -αντικείμενα πρόσφορα για άμυνα και επίθεση- 4 εύχρηστες συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως μέσα τέλεσης των παράνομων ενεργειών τους και δύο τραπεζικές κάρτες κατάθεσης χρημάτων.
Να σημειώσουμε τέλος ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα