Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Τη στήριξη των υποψηφίων δημάρχων: Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη και Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, καθώς και 67 ακόμη υποψηφίων δημάρχων εκτός Κρήτης, εισηγείται στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος.
“Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Η πρόβλεψη για παροχή στήριξης και όχι χρίσματος, αναδεικνύει την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση. Είναι επίσης σαφές -και με αυτόν τον τρόπο διαχρονικά κινηθήκαμε- ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώνει κεντρικά στήριξη σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει, γι’ αυτούς τους Δήμους, ποιες είναι οι κινήσεις και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση και ιδίως τη μεγάλη αλλαγή του Καλλικράτη”, σημειώνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων τονίζει, ακόμη, ότι “στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης προέβη σε ανακοίνωση τμήματος της πρότασής της προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους μισούς Καλλικρατικούς Δήμους. Σε εβδομήντα από αυτούς ανακοινώνεται η στήριξή μας και σε πέντε από αυτούς αποφασίστηκε να διενεργηθούν προκριματικές εκλογές”.
Και η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων καταλήγει: “Μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από το Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του κανονισμού δεοντολογίας και διαφάνειας του Κινήματος».

Ερωτηματολόγιο από Σκουλάκη

Συνεχίζεται στην ιστοσελίδα www.skoulakis.gr (ενότητα Ερωτηματολόγιο) του υποψήφιου δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, η καταγραφή των απόψεων και των προτάσεων των πολιτών για το νέο Δήμο Χανίων.
“Η καθαριότητα, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, το κυκλοφοριακό, οι ελεύθεροι χώροι, η εκπαίδευση και η κοινωνική πολιτική αποτελούν ορισμένους από τους τομείς, στους οποίους καθένας πολίτης μπορεί να υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις του, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό τόσο στην καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή όσο και στην ανάδειξη ζητημάτων και προτεραιοτήτων, για τα οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης και οι συνεργάτες του, έχουν επανειλημμένα τονίσει πως θα ενσωματώσουν στην προεκλογική και μετεκλογική τους δράση”, αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κ. Σκουλάκη.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: “Οπως τονίζει ο κ. Σκουλάκης στο μήνυμά του προς τους πολίτες στην προσωπική του ιστοσελίδα: “οι απόψεις και οι προτάσεις σας είναι εξαιρετικά σημαντικές για το αύριο του τόπου μας, για τα τοπικά ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν και για τις προτεραιότητες που πρέπει να υιοθετηθούν, έτσι ώστε η επόμενη ημέρα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου να βρει τον νέο Δήμο Χανίων με μια ισχυρή Δημοτική Αρχή, έτοιμη ν? αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης θα επιφέρει, δρομολογώντας εκείνες τις δράσεις και παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, που θα απαντούν στις καθημερινές ανάγκες και στα αιτήματα των πολιτών””.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα