Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δεκτό έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, το αίτημα του δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, για την τροποποίηση της διάταξης η οποία αφορούσε τη σίτιση απόρων συμπολιτών μας.
Με χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα δύο επιστολές του κ. Βιρβιδάκη προς τον κ. Ραγκούση με θέμα “Συσσίτια σε απόρους”, στις οποίες ο κ. δήμαρχος ανέφερε: “Στο άρθρο 37 του Ν. 3801/2009 “Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης”, που αναφέρεται σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και θεώρησης ενταλμάτων πληρωμών ΟΤΑ Α΄ Βαθμού τονίζεται ότι λειτουργικές δαπάνες για τις οποίες θεωρείται για πληρωμή χρηματικό ένταλμα, είναι μεταξύ άλλων ιδίως “ββ) η προσωρινή στέγαση απόρων δημοτών και η προσωρινή λειτουργία ημερήσιων συσσιτίων για άπορους δημότες. Αποροι δημότες για τη λήψη των ως άνω παροχών είναι εκείνοι που περιλαμβάνονται σε κατάσταση την οποία συντάσσει η Δημαρχιακή Επιτροπή, του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού, η οποία μπορεί να λάβει πληροφορίες για τους άπορους δημότες από τους εφημέριους των Ιερών Ναών του οικείου Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι δεν είναι δυνατόν να παρέχεται συσσίτιο σε απόρους μη δημότες ή αλλοδαπούς… Αντιλαμβάνεστε, κε Υπουργέ, ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μας να παρέχουμε σίτιση σε ορισμένους μόνο από τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα πρότεινα, η διάταξη να τροποποιηθεί ανάλογα ώστε, μετά από έλεγχο της κοινωνικής μας υπηρεσίας, να σιτίζονται όλοι όσοι έχουν ανάγκη και ευρίσκονται στην πόλη μας, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις”.
Κατόπιν της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος στο σχέδιο Νόμου “Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές” στο άρθρο 18 “Ειδικές Ρυθμίσεις” συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία αναφέρει “Στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 37 του ν. 3801/2009 (ΦΕΚ 163 Α?) όπου αναφέρονται “άποροι δημότες” νοούνται “άποροι κάτοικοι”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα