Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η Β΄ ΦΑΣΗ

Η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου στην Κύπρο.
Η αποστολή του Δήμου Χανίων είχε μεταβεί στην Πάφο από την Πέμπτη 29 Ιουλίου και μετείχαν σε αυτή, ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Παναγιώτης Ταβουλάρης, Γεώργιος Κουκλάκης και Σταύρος Τζουλάκης, η προϊσταμένη του Τμήματος Μηχανογράφησης του Δήμου Χανίων κα. Σεβαστή Πολυχρονάκη, καθώς και η δημοτική υπάλληλος κα. Αθηνά Σαλάππα.
Την αποστολή συνόδευσε αντιπροσωπεία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κ. Εμμανουήλ Πετράκη και το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Νικόλαο Μπινάκη. Η αντιπροσωπεία του Ν.Μ.Κ. παρουσίασε με επιτυχία στην Πάφο την έκθεση γραμματοσήμου του Κωνσταντίνου Κορρέ, «Φάροι του Κόσμου».
Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο Δήμο Πάφου αφίχθησαν οι αντιπροσωπείες πόλεων, με τις οποίες ο συγκεκριμένος Δήμος διατηρεί σχέσεις αδελφοποίησης ή συνεργασίας. Πρόκειται για τους Δήμους: Λαμίας, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Anzio Ιταλίας, Καλαμαριάς, Πρέβεζας και Sefton Μ. Βρετανίας.
Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, ο Δήμος Πάφου με την ευκαιρία της επίσκεψης των παραπάνω αντιπροσωπειών πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ένωση: προσδοκίες και πραγματικότητες”. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάρκος Κυπριανού. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθηναν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας κ. Μάρκος Μπόλαρης, και ο δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας.
Την ίδια ημέρα στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή για τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Χανίων και Πάφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Παλιά Ηλεκτρική”. Σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας, και ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Επειτα από την ολοκλήρωση της τελετής αδελφοποίησης, στον ίδιο χώρο εγκαινιάστηκε η έκθεση γραμματοσήμου «Φάροι του Κόσμου» του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Εμμανουήλ Πετράκης, έκανε σύντομη παρουσίαση της έκθεσης αναφερόμενος στο περιεχόμενό της.
Την Κυριακή 1 Αυγούστου το βράδυ ο δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. της Ελλάδας κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα τουρισμού, που αφορούν στο Δήμο Χανίων.
Τέλος, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου το πρωί η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων μετέβη στη Λευκωσία, όπου επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα καθώς και το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα