Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Στην καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στην εκτέλεση δημοσίων και δημοτικών έργων στο Νομό μας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.
“Είναι γεγονός ότι στην εκτέλεση των Δημοσίων και Δημοτικών έργων γίνεται κακός χρονικός προγραμματισμός και παρατηρούνται καθυστερήσεις. Eργα που σε άλλη χώρα θα διαρκούσαν μερικές μέρες, εδώ διαρκούν βδομάδες ή μήνες ή μένουν για πάντα ημιτελή”, επισημαίνει χαραχτηριστικά και δίνει τα ακόλουθα παραδείγματα:
“Α) Στον παραλιακό δρόμο μεταξύ Καλαμακίου και Κ. Σταλού έγινε κάθετος υποτυπώδης κόμβος σύνδεσης με τον εθνικό δρόμο. Επί μήνες ατέλειωτη η νησίδα με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί πλέγματα. Κάποιος Δανός τουρίστας, που έτυχε να περάσει από εκεί τον περασμένο Απρίλιο και τώρα μας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά, εξέφραζε την απορία του αν η οικονομική κρίση στη χώρα μας επηρέασε και τόσο μικρά έργα όπως η νησίδα, απαραίτητα για την οδική ασφάλεια.
Β) Στη γέφυρα του ποταμού Πλατανιά, μετά από επανειλημμένες οχλήσεις επί σειρά ετών, τοποθετήθηκε επιτέλους πεζογέφυρα για να περνούν οι πεζοί τουρίστες, μόνο που ξέχασαν το πεζοδρόμιο σα συνέχεια της πεζογέφυρας και αυτή “εισβάλει” στο κατάστρωμα του δρόμου με τον κίνδυνο των τροχοφόρων πάλι να ελλοχεύει. Επίσης τα καλάμια στις άκρες του δρόμου γέρνουν προς το οδόστρωμα.
Γ) Στη στροφή προς τον Κ. Σταλό έγινε το πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα. Τα φώτα για τα οποία λήφθηκε μέριμνα στην κατασκευή του πεζοδρομίου δεν έχουν τοποθετηθεί και ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.
Δ) Η είσοδος της πόλης από τον κόμβο των Μουρνιών. Μόλις περάσουμε το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας και μέχρι να συναντήσουμε την οδό Γογονή, ο δρόμος πέρα από το ότι στενεύει κάνει τ? αυτοκίνητα να χοροπηδούν σαν τρελά, αποτελώντας δυσφήμιση ως κύρια είσοδο στην πόλη των Χανίων. Αιτία έργα αποχέτευσης που τον κατακρεούργησαν προ 2ετίας με κάθετες και παράλληλες τομές, πρόχειρα μπαλωμένες. Έκτοτε αφέθηκε στην τύχη του”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα