Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Μυλωνάκης
Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου του νέου Δήμου Κισάμου, θα ανακοινώσει αύριο Πέμπτη στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου, ο νυν δήμαρχος Μηθύμνης Γιώργος Μυλωνάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες με σχετικό δελτίο Τύπου.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Συζήτηση στην Κάντανο για τις εκλογές
Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Αυγούστου στην Κάντανο οι Κομματικές Οργανώσεις Σελίνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Καντάνου με θέμα: “Τοπικές Εκλογές – Καλλικράτης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

ΣΤΕΛΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ:
“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τις γυναίκες”
Στη στελέχωση του ψηφοδελτίου της προχωρεί η επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Καντανου Σελίνου, υποψήφια δήμαρχος κα Στέλλα Αλφιέρη.
Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, “έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους φορείς του τόπου μας. Πιστεύουμε ότι ο νέος δήμος που προήρθε από τον “Καλλικράτη” χρειάζεται στελέχη για να διαχειριστεί τις δημόσιες υποθέσεις, με γνώση και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με προγράμματα και προτάσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη του Δήμου”.
Η κα Αλφιέρη προσθέτει ακόμη ότι “οι γυναίκες είναι για μας η καρδιά του ψηφοδελτίου, όχι απλώς για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο όπως γίνεται μέχρι σήμερα στον τόπος μας, αλλά για να παίξουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα στην διακυβέρνηση του Δήμου… Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ελλάδα χρειάζονται άμεσα τις οργανωτικές ικανότητες, τη φαντασία, τον ενθουσιασμό και το πρακτικό πνεύμα των γυναικών”.

ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Κλειστός κόμβος
φωτεινής σηματοδότησης
Κλειστός θα παραμείνει σήμερα Τετάρτη από τις 8:00 το πρωί μέχρι αποπεράτωσης των εργασιών, λόγω αντικατάστασης 2 στύλων ο κόμβος της φωτεινής σηματοδότησης Τσόντου Βάρδα – Ηρώων Πολυτεχνείου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Δήμο Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης
του κοινού των Χανίων
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού των Χανίων γύρω από το έργο και τη δράση της οργάνωσης, θα πραγματοποιήσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).
Η ομάδα “Face to Face” (F2F) της οργάνωσης, θα βρεθεί στην πόλη μας στις 5,6 και 7 Αυγούστου και θα ενημερώνει τον κόσμο σε κεντρικά σημεία της πόλης πρωινές και απογευματινές ώρες, μοιράζοντας υλικό που αφορά τις δράσεις των Γ.Χ.Σ. σε όλο τον πλανήτη. “Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση”, αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη της ομάδας F2F, Φανή Παπαγιαννοπούλου.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση (ιδρύθηκε το 1971) που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης, συμπληρώνοντας φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας”.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ΓΧΣ, παρέχονται στην ισοσελίδα της οργάνωσης, στη διεύθυνση www.msf.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Δωρεάν μαστογραφίες
στον Πλατανιά
Τη δυνατότητα δωρεάν λήψης μαστογραφιών από Κινητή μονάδα μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, προσφέρει σήμερα και αύριο η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά σήμερα και αύριο, στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου.
Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίου Τύπου του Δήμου Πλατανιά, “λόγω μεγάλης προσέλευσης ενδιαφερομένων γυναικών, είναι αδύνατο να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, και θα ζητήσουμε την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ξανά το Σεπτέμβριο, για να εξυπηρετήσουμε και τις γυναίκες που τυχόν δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση”.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Αιτήσεις εισαγωγής
 
Αρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα σχολικού έτους 2010-2011 της ΕΠΑ.Σ Χανίων του ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τις 21/6/2010 έως και 31/08/2010 και θα λειτουργήσουν οι ακόλουθες ειδικότητες στη Σχολή στον Ταυρωνίτη Κισάμου.
1. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.
2. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών
3. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών έργων.
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6. Μαγειρικής Τέχνης
7. Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
8. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
9. Βοηθών Φαρμακείου.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1987 έως και 1994 και έχουν ολοκληρώσει την Α’ τάξη Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών.
Οι φοίτηση στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
– Πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.
– Αμοιβή πρακτικής και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
– Επίδομα στέγασης και σίτισης
– Αναβολή στράτευσης
– Διετή προϋπηρεσία στην ειδικότητα σπουδών
– Πτυχίου Επιπέδου ΙΙΙ (επαγγελματικών δικαιωμάτων).
– Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε ΙΕΚ.
Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 έως 13:00 στα τηλέφωνα: 2824022314 ή 2824022315.

?

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ
Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων, έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μετεγγραφές από άλλα σχολεία μπορούν να γίνονται μέχρι και το Μάρτιο.
Για όλο το καλοκαίρι, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 1:00 το μεσημέρι.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475, 6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elkriti@otenet.gr

ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Επίσκεψη προξένου
Καζακστάν στο Δημαρχείο
Την αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδια για θέματα αλλοδαπών, κα Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο πρόξενος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Nurpeissov Seit. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στους πολίτες του Καζακστάν, που ζουν στην πόλη των Χανίων, ενώ παράλληλα εκφράστηκαν από πλευράς της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Καζακστάν ευχαριστίες προς το Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Χανίων, για τις υπηρεσίες που παρέχει. Παράλληλα, η κα. Μυλωνάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες της Δημοκρατίας του Καζακστάν.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ανάρτηση γαλάζιας
σημαίας στο Μαράθι
Η τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας στο Μαράθι Ακρωτηρίου, θα γίνει την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 8μ.μ.. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά με συμμετοχή των συγκροτημάτων του Ρούσσου Ξενάκη και του Παγκρήτιου Ομίλου Βρακοφόρων Χανίων καθώς και παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στερνών “Μινώα”.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ:
“Να συνεχιστεί η πάλη
ενάντια σε ΝΑΤΟ και Βάσεις”
“Το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα χρειάζεται να συνεχίσει πιο έντονα τη δράση του για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, να δυναμώσει την πάλη του μαζί με τα κινήματα των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο ΠΣΕ για την απομάκρυνση των βάσεων απ’ όλες τις χώρες και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.” Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Επιτροπη Ειρήνης Χανίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 65 ετών από τη ρίψη ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
«H θηριωδία των ΗΠΑ που έκανε χρήση πυρηνικών όπλων στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, ισοπεδώνοντας τις δυο πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι σκοτώνοντας 300.000 αθώους, ενώ στην ουσία η έκβαση του πολέμου είχε κριθεί, διδάσκει τους λαούς, δείχνει την επικίνδυνη φύση του ιμπεριαλισμού και επιβάλλει την καταδίκη του”, υπογραμμίζει η Επιτροπή Ειρήνης, συμπληρώνοντας πως παλεύει για “την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ? απ? όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης “Αντιπυραυλικής Αμυνας” στην Ευρώπη, που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου χρήσης του Αιγαίου για την ενίσχυσή της. Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων. Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς. Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών. Την ανατροπή του Μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συγκέντρωση και κινητοποίηση εργατικών λαϊκών δυνάμεων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης, που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών του λαού μας”.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
Βραβείο στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο
Στο πλαίσιο ενοποίησης του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης και Ερευνας, στις 15.06.2010, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησαν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), την επιτυχή επιλογή απονομής του Σήματος Παραρτήματος Διπλώματος (DS Label) και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Διδακτικών μονάδων (ECTS), αναβαθμίζοντας τον απονεμηθέντα το 2003 Πανεπιστημιακό Χάρτη Erasmus (Erasmus charter). Το ΜΑΙΧ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι το μοναδικό ακαδημαικό ίδρυμα στην Ελλάδα που έχει αποκτήσει το εν λόγω σήμα.

ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Μειωμένη οικοδομική
δραστηριότητα
Μειωμένη εμφανίζεται η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο νομό Χανίων φέτος τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής νομού Χανίων.
Αναλυτικά, τον περασμένο Ιούνιο εκδόθηκαν 74 οικοδομικές άδειες έναντι 89 που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2009. Αντίστοιχα, μείωση καταγράφεται τόσο στον όγκο των οικοδομών όσο και στην επιφάνεια. Η συνολική επιφάνεια των οικοδομών τον περασμένο Ιούνιο ανήλθε σε 46304 κυβικά μέτρα και η επιφάνεια σε 13.309 τετραγωνικά μέτρα. Πέρυσι τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 61945 και 17.335.

ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ
Παράδοση εργατικών
κατοικιών στους Κουνάβους

Ηράκλειο
Η παράδοση των κατοικιών του νέου οικισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στους Κουνάβους Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο χώρο του οικισμού, από τον υπουργό Εργασίας
Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του υφυπουργού ανταγωνιστικότητας Σ. Αρναουτάκη, του Γ.Γ. της περιφέρειας
Κρήτης, βουλευτών, της Νομάρχου και της προέδρου του ΟΕΚ. Ο Α. Λοβέρδος σε χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι η κρίση θα ξεπερασθεί: Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία, είπε.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του που 20 εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι με την απόκτηση των κατοικιών τους και στόχος, είπε, είναι να υπάρξουν πολλοί ακόμη. Αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργείου του, τονίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα προγράμματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Μίλησε επίσης για ανασυγκρότηση του Οργανισμού
Εργατικής Κατοικίας ώστε τον επόμενο χρόνο να είναι
“εντάξει” σε πολύ περισσότερες υποχρεώσεις του.
Παράλληλα, πρόσθεσε, όλες οι υποχρεώσεις του ΟΕΚ που έχει αναλάβει για το 2009 θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο.
Ακομη ανέφερε ότι θα υπάρξει μια περιστολή το 2010, αλλά όλα αυτά θα είναι μια παρένθεση που θα ξεπερασθεί.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο ΙΚΑ, τόνισε ότι
έχουν συμφωνήσει στις πολιτικές που είναι συνδυασμένες, καθώς και στον πολλαπλασιασμό των ελέγχων.
Ακόμη σημείωσε ότι βρίσκεται στην Κρήτη για να μεταφέρει το μήνυμα του Πρωθυπουργού που είναι μήνυμα
πίστης στον εαυτό μας: Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές, ανέφερε.
Ο νέος οικισμός “Κουνάβοι Ι” που κατασκεύασε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας αποτελείται από σύγχρονες κατοικίες επιφανείας από 68 τ.μ. ως και 105 τ.μ., δύο, τριών και τεσσάρων κυρίων δωματίων, οι οποίες βρίσκονται σε διώροφα κτήρια που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις άνεσης και αισθητικής και διαθέτει
όλα τα δίκτυα υποδομής.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ :
“Ηλεκτρικά ποδήλατα
αντί για μηχανάκια”
“Σαράντε πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα και μερικά φωτοβολταϊκά για να τα φορτίζει από τον ήλιο, θα μπορούσε να αγοράσει ο Δήμος Χανίων με τα χρήματα που δαπάνησε για την αγορά έξι δικύκλων”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων.
Οπως αναφέρουν οι Οικολόγοι, “τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική λύση για τους
υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και μια πρόταση (μαζί με τα απλά ποδήλατα) για το κυκλοφοριακό της πόλης των Χανίων”.
Μεταξύ άλλων, οι Οικολόγοι Πράσινοι, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν την ανάγκη προώθησης οικολογικών λύσεων στον τομέα της μεταφοράς και της ενέργειας, οι οποίες θα οφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και την οικονομία.
“Αν υπήρχε οικολογική λογική στο Δήμο, θα έπρεπε ήδη να συζητάνε πώς θα δώσει ο Δήμος το καλό παράδειγμα και πώς θα ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες και για τους πολίτες και την πόλη”, αναφέρει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα