Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Την ανάγκη επανασχεδιασμού της τουριστικής πολιτικής και της λήψης μέτρων που σκοπό θα έχουν την προσέλκυση τουριστών, επισημαίνει με επιστολή της προς τον υπουργό και υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.
Στην επιστολή η Ενωση αναφέρει τα εξής: ” Πρόσφατα ανακοινώθηκαν προς τον τύπο σκέψεις για τον περιορισμό του all inclusive καθώς και της απόσυρσης παλαιών ξενοδοχείων.
Ποτέ δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι ξενοδοχεία τα οποία επιδοτήθηκαν για να κατασκευαστούν, τώρα θα επιδοτηθούν ξανά για να αποσυρθούν-κατεδαφισθούν. Οι λιγοστοί διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι της πολιτείας, εν μέσω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει να δαπανώνται προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών και όχι να καταλήγουν στις τσέπες λιγοστών οικογενειών ξενοδόχων μέσω της επιδότησης του εν λόγω μέτρου της απόσυρσης.
Για να μην έχει κάποιος την εντύπωση ότι τα παραπάνω γραφόμενα πηγάζουν από αντιπαράθεσή μας προς τους ξενοδόχους, σαφώς δηλώνουμε ότι τασσόμαστε κατά του όποιου περιορισμού του all inclusive στα ξενοδοχεία, γιατί ως μέτρο δεν πρόκειται όχι μονάχα να ωφελήσει την προσέλευση τουριστών στην χώρα μας, αλλά αντίθετα θα τους προτρέψει να στραφούν προς ανταγωνίστριες χώρες, ζημιώνοντας σοβαρά την τουριστική κίνηση στη χώρα μας.
Στόχος θα πρέπει να είναι ο επανασχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής και η λήψη μέτρων, που σκοπό θα έχουν την προσέλκυση τουριστών, όπως η κατάργηση ή η δραστική μείωση του φόρου αεροδρομίων (από τους υψηλότερους στην Ευρώπη), η διαφημιστική προβολή προς το εξωτερικό, η καμπάνια στο εσωτερικό της χώρας προς τους διάφορους επαγγελματίες εμπλεκόμενους με τον τουρισμό (διαμονή-εστίαση-διασκέδαση-μεταφορές-λαϊκή τέχνη κλπ.), για μείωση των τιμών προκειμένου η χώρα να γίνει ανταγωνιστικός προορισμός ξανά.
Κάποτε επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ? αυτό το άτυπο δόγμα που επικρατεί στον ΕΟΤ και στους Έλληνες επιτηδευματίες της τελευταίας 25ετίας, ότι αυτός που επισκέπτεται τη χώρα μας πρέπει να πληρώνει κάτι παραπάνω για να απολαμβάνει τη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου.
Είναι αυτό το δόγμα που έκανε τους ξένους να μας γυρίσουν την πλάτη οδηγώντας τους στην Τουρκία, που κατέστει υπερδύναμη στον τουρισμό, 7η στην παγκόσμια κατάταξη με υπερδιπλάσιους τουρίστες απ? ότι η χώρα μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα