Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ως θετική εξέλιξη βλέπουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων την εξασφάλιση 594.000 ευρώ συμπληρωματικών πόρων για την πληρωμή των εφημεριών τους από το Υπουργείο Υγείας.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συζητηθεί σε Γενική Συνέλευση τους προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι της επίσχεσης εργασίας.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη το ποσό καλύπτει τις εφημερίες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο και μένουν σε εκρεμμότητα οι εφημερίες του περασμένου Νοέμβρη.
Από την πλευρά τους οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το κονδύλι καλύπτει τις εφημερίες από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Μάρτιο καθώς και εκρεμμούν οι εφημερίες του περασμένου Νοέμβρη.
Οπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης “με το συμπληρωματικό ποσό των 594.000 καλύπτεται το έλλειμμα που υπήρχε με τις εφημερίες των γιατρών από την 1/1/10 έως τις 31/5/10. Επίσης με 400.000 ευρώ που υπάρχουν μηνιαίως, καλύπτονται όλες οι εφημερίες χωρίς να υπάρχει κανένα έλλειμμα. Μένει κενός μόνο ο μήνας Νοέμβρης του 2009”.
ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ
Οσον αφορά την λειτουργία της Μονάδας Νεογνών ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε: “η Μονάδα Νεογνών έχει αυτή την στιγμή δύο νεογνά μέσα. Επειδή η μία νεογνολόγος δικαιούνταν τρεις μήνες άδεια, πήρε άδεια για ένα μήνα και έφυγε. Η διευθύντρια θα πάρει άδεια επίσης και άρα η Μονάδα μέχρι το τέλος δεν θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά και θα κλείσει. Θα λειτουργήσει κανονικά από την 1η του Σεπτέμβρη”.
Σύμφωνα με τον κ. Δουλγεράκη, τα περιστατικά που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στην Μονάδα Νεογνών στο Ηράκλειο.
Παράλληλα, το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου που η Μονάδα δεν θα λειτουργήσει, πρόκειται να γίνει συντήρηση του χώρου.
“Η Μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει. Εχουν προκηρυχτεί 4 θέσεις, οι προκηρύξεις έκλεισαν, υπάρχουν υποψήφιοι αλλά χρειάζεται μια ολόκληρη διαδικασία που απαιτεί χρόνο, με εισηγήσεις, βαθμολογήσεις και εκτίμηση των υποψηφίων” ανέφερε ο κ. Δουλγεράκης.
Και πρόσθεσε: “Η Μονάδα Νεογνών θα λειτουργήσει ξανά με το προσωπικό που έχει από την 1η του Σεπτέμβρη ενώ θα αρχίσει και η διαδικασία πρόσληψης των τεσσάρων νέων νεογνολόγων. Τα περιστατικά που ενδεχομένως προκύψουν μέχρι το τέλος του μήνα θα μεταφέρονται στο Ηράκλειο”.
Γ. Κων. – Ελ. Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα