Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Υποψήφιος δήμαρχος ο Γρηγόρης Μαρκάκης

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στο νέο Δήμο Αποκόρωνα ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Κρυονερίδας Γρηγόρης Μαρκάκης.
“Μπροστά στην πρόκληση του “Καλλικράτη” καλούμεθα όλα τα πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή γιατί είναι ένα εγχείρημα που χρειάζεται όλους μας, τουλάχιστον τώρα στην αρχή, που είναι αναγκαίο το στήριγμαά του», τονίζει ο κ. Μαρκάκης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι “όλοι πρέπει να στρατευτούμε στην κοινή προσπάθεια, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων του Αποκόρωνα με ανθρώπους που ζουν και βιώνουν καθημερινά στον τόπο τους, κυρίαρχα τούτες τις δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα, με γνώμονα το κοινωνικό πρόσωπο και την αλληλεγγύη”.
Ο κ. Μαρκάκης υπογραμμίζει ότι “πρέπει να σταθούμε απέναντι στα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα του Αποκόρωνα και να δώσουμε την αίσθηση ότι είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη και σε κάθε θετική προσπάθεια. Να αντιμετωπίσουμε την ανάπτυξη με αειφορία και σχεδιασμό, επενδύοντας σε υποδομές παιδείας, υγείας, πρόνοιας, βιολογικού καθαρισμού, χωροταξικού σχεδιασμού, νερού, οδοποιίας, πολεοδομικών εφαρμογών μέσα από ένα μοντέλο Διοικητικής στήριξης διαφανές και δίκαιο, που είναι πρώτιστο και αναγκαίο στα πρώτα βήματά μας”.
Ο κ. Μαρκάκης τονίζει πως, “προσδοκώντας ότι η Πολιτεία θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οράματος και οι άνθρωποι θα ενστερνιστούν μια νέα αντίληψη στην Αυτοδιοικητική πραγματικότητα, θα συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για το καλό όλων μας και των Δημοτών του Αποκόρωνα. Προέρχομαι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετώ δώδεκα χρόνια ως δήμαρχος Κρυονερίδας και τέσσερα ως κοινοτάρχης. Με αυτές τις λίγες σκέψεις, στο πλαίσιο της Αυτοδιοικητικής Κίνησης, ηγούμαι αυτής της κοινής προσπάθειας, ελπίζοντας ότι δε θα απογοητεύσουμε όλους εκείνους που θα μας εμπιστευτούν στη συστράτευση και στον αγώνα, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου”, καταλήγει ο κ. Μαρκάκης.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Ανακοίνωση υποψηφιότητας Γιώργου Μυλωνάκη

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου του νέου Δήμου Κισάμου, θα ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου, ο νυν δήμαρχος Μηθύμνης Γιώργος Μυλωνάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο Τύπου

ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ελεγχοι για την πάταξη
της ανασφάλιστης εργασίας
Αθήνα
Την έναρξη εντατικών ελέγχων για τον εντοπισμό και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αποστείλει στην Κρήτη επιθεωρητές, ελεγκτές και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του υπουργείου, ώστε να σχηματίσουν μεικτά κλιμάκια με τους επιθεωρητές της Κρήτης και να γίνει έλεγχος στις επιχειρήσεις, με στόχο να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας και να εμπεδωθεί η ασφάλεια του δικαίου στους εργαζομένους.
“Είναι μια πρώτη ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θα την επεκτείνουμε σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα που μας κατήγγειλε η κυρία Παπαρήγα για ξενοδοχεία που απασχολούν μαθητευόμενους σπουδαστές από τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω ψευδοσυμφωνιών με ΤΕΙ, αυτά τα φαινόμενα θέλουμε να τα περιορίσουμε και να τα εξαλείψουμε”, τόνισε.
?
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ανάρτηση γαλάζιας
σημαίας στο Μαράθι
Η τελετή ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας στο Μαράθι Ακρωτηρίου, θα γίνει την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 8μ.μ.. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά με συμμετοχή των συγκροτημάτων του Ρούσσου Ξενάκη και του Παγκρήτιου Ομίλου Βρακοφόρων Χανίων καθώς και παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στερνών “Μινώα”.

?
ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Μειωμένη κίνηση
στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Μειωμένη κατά 3,89%, εμφανίζεται η κίνηση των επισκεπτών στο Φαράγγι της Σαμαριάς το φετινό Ιούλιο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Δ/νση Δασών Χανίων, η κίνηση των επισκεπτών κατά το μήνα Ιούλιο του 2010 έχει ως εξής:
Αριθμός επισκεπτών από Ξυλόσκαλο: 22.113
Αριθμός επισκεπτών από Αγία Ρουμέλη: 2.998
Συνολικός αριθμός επισκεπτών: 25.111
Η συνολική κίνηση εμφανίζει μείωση έναντι του Ιουλίου του 2009 κατά 3,89%.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Πιστώσεις για έργα
στο Δήμο Χανίων
Τη διάθεση πιστώσεων για τρία έργα του Δήμου Χανίων, που αφορούν διανοίξεις και διαμορφώσεις οδών, ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Χανίων:
-Με την 4516/3-8-2010 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθαν. Καρούντζου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων ενενήντα εφτά χιλιάδων εκατό επτά ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (2.897.107,44), σε βάρος των πιστώσεων του έργου “Διανοίξεις – Διαμορφώσεις οδών πέριξ των Ο.Τ. 1031, 1032, 1033, 407Β, Ανατολικά του Ο.Τ. 1034 και Επέκταση ? Ανακατασκευή οδού Εθνικής Αντιστάσεως”.
-Με την 4517/3-8-2010 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθαν. Καρούντζου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού, δύο εκατομμυρίων είκοσι πέντε χιλιάδων εξήντα τριών ευρώ και ενενήντα τριών λεπτών (2.525.063,93) σε βάρος των πιστώσεων του έργου “Διάνοιξη ? Διαμόρφωση οδών Καντάνου ? Λευκών Ορέων ? Νικολάου Σκουλά ? Ιωάννη Καλογερή και Αν. Μάντακα”.
-Με την 4518/3-8-2010 απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθαν. Καρούντζου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού, εννιακοσίων τριάντα τριών χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα ενός ευρώ και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (933.941,74) σε βάρος των πιστώσεων του έργου “Διαπλάτυνση ? Διαμόρφωση οδού Πειραιώς”.
Και για τα τρία έργα, προϊσταμένη Αρχή ορίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Συζήτηση στην Κάντανο
για τις εκλογές
Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνουν, σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου, στην Κάντανο, οι Κομματικές Οργανώσεις Σελίνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Καντάνου, με θέμα: “Τοπικές Εκλογές – Καλλικράτης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ
Διήμερο εκδηλώσεων
Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν στις 6 και 7 Αυγούστου στο Κεδρόδασος, στο Ελαφονήσι, το Κίνημα για την ελεύθερη κατασκήνωση, η Πρωτοβουλία Πολιτών ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων Οπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση “θέλουμε να προωθήσουμε την ιδέα και την πρακτική της ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης ?να επι-κοινωνήσουμε με τη φύση? να διδάξουμε ο ένας τον άλλο την Αγάπη, το Σεβασμό και την προστασία της Φύσης”. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
– Καθαρισμό παραλίας (τις απογευματινές ώρες)
– Συνέλευση και ενημέρωση από ειδικούς του ΜΑΙΧ για τον κέδρο
– Συλλογική κουζίνα και Μουσική με ακουστικά όργανα
“Φέρτε τα απαραίτητα: νερό, φαγητό, μουσικά όργανα, σκηνές και καλή διάθεση. Σας περιμένουμε, να δράσουμε, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε όλοι μαζί, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες και φυσικά να περάσουμε καλά. Συνάντηση στις “Εικόνες” και αναχώρηση το πρωί της Παρασκευής 6/8 στις 10π.μ. από την Αγορά. Το κέρδος να είναι ο κέδρος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης από
τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού των Χανίων γύρω από το έργο και τη δράση της οργάνωσης, θα πραγματοποιήσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ). Η ομάδα “Face to Face” (F2F) της οργάνωσης, θα βρεθεί στην πόλη μας από σήμερα έως τις 7 Αυγούστου και θα ενημερώνουν τον κόσμο σε κεντρικά σημεία της πόλης, πρωινές και απογευματινές ώρες, μοιράζοντας υλικό που αφορά στις δράσεις των Γ.Χ.Σ. σε όλο τον πλανήτη. ?Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση”, αναφέρει σε δήλωσή της η υπεύθυνη της ομάδας F2F, Φανή Παπαγιαννοπούλου.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση (ιδρύθηκε το 1971) που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης, συμπληρώνοντας φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας”.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ΓΧΣ, παρέχονται στην ισοσελίδα της οργάνωσης, στη διεύθυνση www.msf.gr .

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Δωρεάν μαστογραφίες
στον Πλατανιά
Τη δυνατότητα δωρεάν λήψης μαστογραφιών από Κινητή μονάδα μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου προσφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά, σήμερα και αύριο, στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου.
Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίου Τύπου του Δήμου Πλατανιά, “λόγω μεγάλης προσέλευσης ενδιαφερομένων γυναικών, είναι αδύνατο να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις και θα ζητήσουμε την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ξανά το Σεπτέμβριο, για να εξυπηρετήσουμε και τις γυναίκες που τυχόν δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση”.

ΣΤΑ ΑΣΚΥΦΟΥ
Παγκρήτια συνάντηση
ορειβατικών συλλόγων
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010 να διοργανώσει την 30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυσή του το 1930.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων, πάνω από το γραφικό, ορεινό και ιστορικό οροπέδιο Ασκύφου στην τοποθεσία του Αι-Γιώργη του Μεθυστή, όπου θ? ανέβουμε το Σάββατο 11/09 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 12/09 το πρωί θα ακολουθήσουμε εύκολη λίγο ανηφορική στράτα, για να ανέβουμε στην κορυφή Μέγα Ορος, υψ. 1.181 μέτρα, από όπου θ? απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο Ασκύφου. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 4 με 5 ώρες”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα