Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ:

Σημαντικά έργα συνολικού ύψους 4.675.187 ευρώ έχουν ήδη εκτελεστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο δημοτικό διαμέρισμα Γερανίου, τονίζει ο δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Τσαγκαράκης απαντώντας στην κριτική, που άσκησαν στη Δημοτική Αρχή -την περασμένη Τρίτη- ο πρώην δήμαρχος, νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κοτσιφάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Πλατανιά, νυν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερανίου Νίκος Δασκαλάκης και η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, νυν δημοτική σύμβουλος Θεανώ Γερανιώτη.
Ο κ. Τσαγκαράκης επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση, ότι “ένας πρώην δήμαρχος, δύο πρώην αντιδήμαρχοι και μία πρώην πρόεδρος και 5-6 κάτοικοι συναθροίστηκαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερανίου, για να καταγράψουν τα προβλήματα του χωριού και να προτείνουν λύσεις. Η προσήλωσή τους στη Δημοκρατία, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς αλλά και στη στοιχειώδη δεοντολογία τους επιτρέπει, φαίνεται, να μην απευθύνονται στο δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν, αλλά “δίκην παραμάγαζου” να μαζεύονται όχι για τα προβλήματα του χωριού αλλά για τη δική τους προβολή. “Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα””, σημειώνει ο δήμαρχος Πλατανιά.
Και προσθέτει: “Και, βέβαια ,δεν είναι παράδοξο, που ο καθ’ όλα σωστά ιδρυμένος Πολιτιστικός Σύλλογος δεν ασχολείται με τον πολιτισμό και τη συνοχή του χωριού, αλλά χρησιμοποιείται ως εργαλείο των ανεπαρκών και μονίμως απόντων από τις προτάσεις ανάπτυξης αυτοδιοικητικών. Είναι απορίας άξιον που δε διατυπώθηκε ούτε μία πρόταση για το Γεράνι (φαίνεται ότι όλα είναι τέλεια), που πάσχει πραγματικά από υποδομές. Ενδεικτικά αναφέρω αναπλάσεις παραλίας και δρόμου Λειβαδιών, δημιουργία πλατείας στο Πάνω Γεράνι και περιφερειακού δρόμου, Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Γυμνάσιο κ.λπ.
Εμείς παραθέτουμε πίνακα των έργων που έχουν γίνει και που βρίσκονται σε εξέλιξη ύψους 4.675.187 ευρώ προς αποκατάσταση της αλήθειας. Εξάλλου πολύ καλά οι Γερανιώτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν και πολύ σύντομα θα μας βάλουν όλους στη θέση μας…”, αναφέρει ο κ. Τσαγκαράκης.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Ο δήμαρχος Πλατανιά, σε άλλη ανακοίνωσή του, δίνει εξηγήσεις για τους λόγους της διαγραφής δύο μελών της παράταξής του και, ταυτόχρονα, απαντά στον πρώην, πλέον, αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μαυρογένη, ο οποίος κατήγγειλε (σχετικό ρεπορτάζ στο χθεσινό φύλλο των “Χ.Ν.”) την απόφαση του κ. Τσαγκαράκη, με την οποία απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαγκαράκης τονίζει τα εξής: “Φαίνεται, ότι η πολιτική ηθική και η προσήλωση στη Δημοκρατία και στους θεσμούς είναι άγνωστες λέξεις για ορισμένους κατ’ επάγγελμα αυτοδιοικητικούς.
Οι πολιτικές επιλογές του κάθε ενός μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι όμως ιερή υποχρέωση να διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις πολιτικές απόψεις μας από την αυτοδιοικητική παράταξη, που μας επέλεξε συμβούλους και μας όρισε αντιδημάρχους.
Η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία ορίζει, ότι η παραίτηση είναι ο μόνος τίμιος δρόμος ακόμη και από την έδρα που λαθροχείρως μεταφέρεται από εδώ και από εκεί, ανάλογα με τις προσωπικές μας ανάγκες.
Η ευτέλεια της μεταφοράς “πελατειακών ψήφων” κατά το ιδιοτελές “δοκούν” πρέπει επιτέλους και οριστικά να τελειώσει και είναι ευκαιρία, επιτέλους, ο “Καλλικράτης” και οι νέοι δημότες να δώσουν την καταλυτική απάντηση σε όλους μας.
Να υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ. 2 του Ν. 3463/2006 ο δήμαρχος επιλέγει και ορίζει τους αντιδημάρχους και καθορίζει τις αρμοδιότητές τους, επομένως είναι άμεσοι συνεργάτες του προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική, που η λαϊκή βούληση του ανέθεσε.
Η διάσταση απόψεων δημάρχου και αντιδημάρχου, η εφαρμογή προσωπικών πολιτικών και επιλογών του αντιδημάρχου που πιθανόν να δημιουργεί πελατειακές σχέσεις ή να υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, καταστά επιβεβλημένη την παρέμβαση του δημάρχου ως μοναδικού αρμόδιου να προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα (Ν. 3463/2006 άρθρο 86 παρ. 1).
Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Παναγιώτη Μαυρογένη και την εμμονή του να παραμείνει στη θέση του παρ’ όλα τα παραπάνω εκτός από το έλλειμμα πολιτικής ηθικής δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του, ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Και μόνο ότι θεωρεί τον ευατό του εγγυητή της νομιμότητας ευτελίζει κάθε έννοια νομιμότητας, αφού είναι “τοις πάσι γνωστό” και έχει παρατηρηθεί επανειλημμένως από εμένα παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, η εμμονή του να λειτουργεί εκτός νόμιμων διαδικασιών σε αναθέσεις έργων, χρήσεις μηχανημάτων αλλά κυρίως σε θέματα προμηθειών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα