Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ

Τη σορό ενός Χανιώτη, ηλικίας περίπου 70 ετών, εντόπισαν χθες το μεσημέρι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Χώρας, κοντά στο κολυμβητήριο.
Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κολυμπούσε στην περιοχή, καθώς κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, βρέθηκαν η τσάντα και τα ρούχα του.
Το συμβάν δηλώθηκε στο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας από μια γυναίκα η οποία, όπως ανέφερε, είδε τον άνδρα να ζητάει βοήθεια κουνώντας το χέρι του. Ωστόσο, όταν οι άνδρες του Λιμεναρχείου έφτασαν στην περιοχή, ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός. Φως στα ακριβή αίτια θανάτου, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.
Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων κ. Διογένη Δαριβιανάκη, “στις 13:29 το μεσημέρι περίπου δεχτήκαμε ειδοποίηση από το Κέντρο Αμεσης Δράσης της Αστυνομίας για κάποιο επιπλέον αντικείμενο που δεν μπορούσαν να διευκρινήσουν τι ακριβώς είναι. Αμεσα αναχώρησαν από την Υπηρεσία μας το περιπολικό όχημα και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος, που πήγαν αμέσως στην περιοχή. Στις 14:00 περίπου εντοπίστηκε από το πλωτό σκάφος της Υπηρεσίας μας ένα πτώμα να επιπλέει στην περιοχή. Επειδή δεν ήταν δυνατό να το ανασύρουν, ειδοποιήσαμε το σκάφος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο επιβιβάστηκαν
άνδρες της Υπηρεσίας μας και προέβησαν στην περισυλλογή του πτώματος ενός άνδρα,
αγνώστων στοιχείων, από την περιοχή έξω από το Φάρο των Χανίων. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο κολυμβητήριο, όπου και το παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Από την υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση”.
“Το Κέντρο Αμεσης Δράσης της Αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, δε γνώριζαν κι αυτοί. Μας είπαν ότι κάτι υπάρχει στην περιοχή χωρίς να ξέρουν τι είναι” ανέφερε ο υπολιμενάρχης, Διογένης Δαριβιανάκης.
Ερωτηθείς εάν, ενδεχομένως, ο άνθρωπος ήταν ζωντανός μέχρι να φτάσουν οι άνδρες του Λιμεναρχείου, ο κ. Δαριβιανάκης απάντησε: “Δεν το γνωρίζω, γιατί ενημερωθήκαμε στις 13:29, στις 13:32 έφυγε το αυτοκίνητο ενώ στις 13:50 ήταν το σκάφος εκεί”.
Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη: “Ο άνδρας είχε κάποιους μώλωπες στο πρόσωπο και σε διάφορα μέρη του σώματος, την προέλευση των οποίων θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή”.
Ο γιατρός του ΕΚΑΒ κ. Λαμπάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: “Ο άνθρωπος ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού νεκρός. Είχε μώλωπες στην πλάτη και παραλήφθηκε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για νεκροψία. Το τραύμα μπορεί να προκλήθηκε στη θάλασσα ή και πιο πριν, αυτό θα το δείξει η νεκροψία
– νεκροτομή”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα