Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ 45ΧΡΟΝΟ ΧΑΝΙΩΤΗ

Σε οπλοστάσιο είχε μετατρέψει την τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα τραπέζης όπου εργαζόταν ο 45χρονος Χανιώτης, ο οποίος προχθές συνελήφθη και κατηγορείται για κατοχή και εμπορία όπλων.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, χθες τις πρωινές ώρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της τραπεζικής θυρίδας δώδεκα όπλα ,τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος κατείχε παράνομα.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ” σχετικά με τη σύλληψη 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και εμπορία όπλων και φυσιγγίων, σημειώνεται ότι όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ο 45χρονος διατηρούσε τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα τραπέζης στην πόλη των Χανίων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (χθες) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός της τραπεζικής θυρίδας, τα παρακάτω όπλα που, όπως διαπιστώθηκε, κατείχε παράνομα:
Πέντε (5) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης τύπου LUGER με γεμιστήρες, τρία (3) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης μάρκας WALTER με γεμιστήρες, δύο (2) πιστόλια Αμερικανικής προέλευσης μάρκας COLT με γεμιστήρες, ένα (1) πιστόλι Γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER , ένα (1) περίστροφο Αμερικανικής προέλευσης μάρκας SMITH & WESSON, σαράντα επτά (47) φυσίγγια πιστολιού διαφόρων διαμετρημάτων και διάφορα ανταλλακτικά είδη οπλισμού”.
Ο συλληφθείς, μετά το πέρας των ερευνών και της προανάκρισης, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με την κατηγορία της παράνομης κατοχής και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον 45χρονο Χανιώτη, συνελήφθη άλλο ένα άτομο ενώ αναζητείτε και τρίτο -συγγενής του πρώτου- με την κατηγορία της εμπορίας όπλων.
Τα περισσότερα όπλα που είχαν βρεθεί στο σπίτι του 45χρονου αφορούν κυρίως παλιά όπλα, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αστυνομία έχει προξενήσει η εύρεση ενός υποπολυβόλου Scorpio με σιγαστήρα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από την αστυνομία. Τα στοιχεία του όπλου έχουν σταλεί στην Αθήνα στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν έχει χρησιμοποιηθεί και αν ναι, σε τι ενέργειες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα