Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τριάντα οκτώ γυναίκες είχαν τη δυνατότητα, χθες και προχθές, να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες στο Δήμο Πλατανιά. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, που προσέφερε την κινητή μονάδα μαστογράφου, την οποία διαθέτει.
Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Τσαγκαράκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία κάνοντας λόγο για “μια καλή προσπάθεια πρόληψης πάνω σε θέματα υγείας, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να συνεχίζεται κάθε χρόνο”, πρόσθεσε ο κ. Τσαγκαράκης, επισημαίνοντας ότι “ίσως τον επόμενο χρόνο οι νέοι “Καλλικρατικοί” Δήμοι να πρέπει να κινηθούν στην κατεύθυνση να αγοράσουν μία μονάδα για το Νομό”.
Ο δήμαρχος Πλατανιά αναφέρθηκε και στο ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν οι νέοι “Καλλικρατικοί” στον τομέα της υγείας.
“Αν υπολογίσουμε το μεγάλο μέγεθος των Δήμων με τα απομακρυσμένα χωριά που κάθε Δήμος έχει, νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία είναι πράγματι πρωτοποριακή, δηλαδή να μην περιμένουμε τον κάθε δημότη μας, ηλικιωμένο ή μη, να μπει στη διαδικασία ελέγχου, αλλά να του πηγαίνουμε την κινητή μονάδα για μια σειρά από θεμάτα προκειμένου να εξετάζεται και να προλαμβάνονται καταστάσεις, οι οποίες μετέπειτα είναι δαπανηρές και για το ίδιο το κράτος».
Ο κ. Τσαγκαράκης γνωστοποίησε ότι έχει ήδη “προτείνει στον κ. Παλλήκαρη, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, να διαθέσει το Σεπτέμβριο την κινητή μονάδα οφθαλμολογίας στο Δήμο μας για δύο ημέρες, προκειμένου να ελεγχθούν όσοι το επιθυμούν. Περιμένουμε απάντηση”.
Τέλος, ο δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησε τη νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη που, “ευγενικά και πολύ πρόθυμα προσφέρθηκε να μας διαθέσει την κινητή μονάδα μαστογράφου”.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά Γεωργία Βερυβάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι “η σημερινή κίνηση με το να έρθει εδώ η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ήταν ίσως από τα σημαντικότερα πράγματα που έκανε φέτος ο Δήμος μας, γιατί είναι κάτι που αφορά στον άνθρωπο και δείχνουμε, ακόμη μια φορά, το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο και για την υγεία, που είναι το πρώτο μέλημα του καθενός μας. Ως γυναίκα είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι βοηθήσαμε πολλές γυναίκες. Αρκετές από τις κυρίες που ήρθαν εδώ δεν είχαν ξανακάνει ποτέ μαστογραφία. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις που υπήρχαν, όμως, θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε την κινητή μονάδα τον επόμενο μήνα για δύο με τρεις ημέρες, ούτως ώστε να εξεταστούν και άλλες ενδιαφερόμενες γυναίκες”, κατέληξε η κα Βερυβάκη.

Στο Δήμο Σούδας

Η κινητή μονάδα μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα βρίσκεται στο Δήμο Σούδας (στον προαύλειο χώρο του Πολύκεντρου), σήμερα, Παρασκευή, από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Η επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία δωρεάν γίνεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Σούδας. Οι ενδιαφερόμενες κάτοικοι του Δήμου Σούδας από 40 έως 70 ετών μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα: 2821341225 – 6 – 7.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα