Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης επισκέφτηκε χθες το πρωί η πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής Ελένη Σωπασή και μέλη Ενώσεων της ομογένειας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο μιας συνεργασίας, η οποία έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες με σκοπό την στήριξη , από πλευράς Ένωσης Νέων Αμερικής, του Κέντρου Αποκατάστασης .
Ο πρόεδρος του Κέντρου Παιδιών και Νέων Κρήτης Αντρέας Μιχαλάκης υπογράμμισε, ότι”Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που η Ένωση Νέων Αμερικής στέκεται δίπλα στα παιδιά του Κέντρου. Ανεξάρτητα από χρήματα το μεγαλύτερο δώρο, που μπορεί να δώσει η κοινωνία σε αυτά τα παιδιά, είναι η αγάπη “.
Από την πλευρά του ο Στράτος Πουμπλάκης ,πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Αποφοίτων των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, μας μίλησε για την επίσκεψη της προέδρου της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής στο Κέντρο, αλλά και το πως ξεκίνησε η γνωριμία αυτή λέγοντας ότι: “Οι πρώτες επαφές με την ομογένεια νέων έγιναν από τον Κρητικό καλλιτέχνη Δημήτρη Βακάκη, ο οποίος βρέθηκε στην Αμερική. Εκεί, βλέποντας τη διάθεση εκ μέρους της Οργάνωσης Νέων Αμερικής , να συνεργαστούν και να στηρίξουν κάποιο ίδρυμα στα Χανιά , τους έφερε σε επαφή μαζί μας. Έτσι ξεκινήσαμε, λοιπόν, μία συνεργασία, η οποία ελπίζουμε ότι θα αποδώσει καρπούς στο μέλλον.
Ο κ. Πουμπλάκης πρόσθεσε ακόμα ότι: Ετσι σήμερα (χθες) η πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής επισκέπτεται το Κέντρο μας, για να γνωρίσει το χώρο, τις εγκαταστάσεις αλλά και τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ. Παράληλα, θα μοιραστούν συμβολικά και κάποια δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος.
Ο κ. Πουμπλάκης, επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια αλλά και το παράπονό του προς το Δήμο Χανίων για την κωλυσιεργία, που υπάρχει στο θέμα της αποπεράτωσης του ξενώνα εφήβων του Ιδρύματος τονίζοντας ότι: “Ο Δήμος Χανίων έχει σταματήσει για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους τα σχέδια για νομιμοπίηση του αυθαιρέτου, στο οποίο θα στεγαστεί ο ξενώνας των εφήβων, που τόσο πολύ τον έχουμε ανάγκη. Ζητάμε, λοιπόν, την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου, ώστε να προχωρήσουν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, μιας και τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη δημιουργία του ξενώνα υπάρχουν ήδη”.
Η πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής Ελένη Σωπασή τόνισε ότι:” Ξεκινάμε μία συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης. Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε το Κέντρο ,ενώ στα σχέδιά μας είναι σε κάθε Νομό της Κρήτης να βοηθήσουμε και ένα αντίστοιχο Κέντρο”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα