Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Καρέκλες

Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων αποκάλυψε ότι σε ορισμένες υπηρεσίες η αναλογία διευθυντικών στελεχών προς το υπ? αυτούς υπαλληλικό προσωπικό είναι κατά τι μικρότερη από το 1 προς 3?! Μη βιαστείτε, όμως, να συμπεράνετε ότι αυτό το όργιο γραφειοκρατίας “μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει” γιατί τα στοιχεία που παραθέτει η “Ελευθεροτυπία” είναι εντυπωσιακά. Στην Αμερική, γράφει, απασχολούνται σε θέματα ασφάλειας τόσο πολλοί “αρμόδιοι”, καταγράφονται τόσο πολλά “συμπεράσματα” και εμπλέκονται τόσες πολλές Υπηρεσίες, που τελικά δε γίνεται τίποτε. Πάνω από 3.200 κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες, που είναι σκορπισμένες σε 10.000 και πλέον εγκαταστάσεις και κτήρια και απασχολούν 854.000 “ειδικούς” (μιάμιση φορά περισσότερους από τον πληθυσμό της Ουάσιγκτον?!), για τους οποίους ξοδεύονται περί τα 30 δισ. δολάρια, “παράγουν έργο” 50.000 σελίδων κατά μέσον όρο το χρόνο που “είναι αδύνατον να διαβάσει κανείς”. Οι διοικητές των 26 “επίσημων” υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ αλλά και ο Λευκός Οίκος, επιχειρούν να διαλύσουν τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι έχει αλλάξει η κατάσταση τελευταία και ότι ετοιμάζεται “ανασυγκρότηση” των υπηρεσιών κ.λπ., αλλά δεν αρνούνται ότι “η υπερπληθώρα υλικού οδηγεί σε αχρήστευσή του”. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας από την υπερδύναμη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα θριάμβου της γραφειοκρατίας των ειδικών και των αρμοδίων, που οδηγεί το κράτος σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και απόλυτης αναποτελεσματικότητας. Λυπάμαι τον κ. Ραγκούση όταν θα αναγκαστεί να ενημερώσει τους μισούς τουλάχιστον από τις χιλιάδες διευθυντάδες, οι οποίοι όπως δείχνουν τα στοιχεία περισσεύουν, ότι: “Λυπούμεθα κύριοι που θα στερηθούμε τις υπηρεσίες σας, αλλά διαλέξτε χαμηλότερη καρέκλα ή μετακομίστε”?!
ΑΕΣ

Οίκος Τελετών “Π. Ψωμιάδης”
Αργησε να “χτυπήσει”, μετά τις εθνικές εκλογές του 2009, ο νυν νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Π. Ψωμιάδης, αλλά με το που σιμώνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές επανέρχεται δριμύτερος. Ετσι, με ανοιχτή επιστολή του ζήτησε από τους Πόντιους απανταχού της χώρας, να του στείλουν τα ονόματα των νεκρών τους, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρει ο ίδιος στη Μονή Παναγίας Σουμελά, για να μνημονευτούν με την ευκαιρία της λειτουργίας, που θα τελέσει εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η λαϊκίστικη, προς άγρα ψήφων, υστερόβουλη πρωτοβουλία του ενόχλησε πολλά ποντιακά σωματεία και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, που δεν είδαν σε αυτή την πρωτοβουλία τίποτα άλλο από μία προσπάθεια του “γνωστού” κ. Ψωμιάδη, να εκμεταλλευτεί τον εορτασμό με φτηνή αντιπαροχή. Η χρησιμοποίηση της κορυφαίας θρησκευτικής εορτής των Ποντίων ενόχλησε και μια άλλη Πόντια, την κυρία Βούλα Πατουλίδου, η οποία αποφάσισε να μην του χαριστεί. “Κανένας μας, αν έχει συνείδηση κι αν στηρίζει την προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα τελέσει στη Μονή λειτουργία για πρώτη φορά ύστερα από 88 χρόνια, δεν εξουσιοδοτείται αφ΄ εαυτού να μεταφέρει με fax ή με e-mail ονόματα κεκοιμημένων αγαπημένων αλλά όχι ξεχασμένων συγγενών μας” δήλωσε. “Ας είμαστε προσεκτικοί εκείνη την ημέρα, στις 15 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, να μην πάει στράφι η προσπάθεια του Πατριάρχη μας να μαλακώσει τις ψυχές όλων όσοι τον ακολουθούν, χωρίς να επιδιώκουν να τον προσπεράσουν”. Σιγά που ο ασυγκράτητος Παναγιώτης θα άφηνε να πάει στράφι η ευκαιρία χωρίς να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Πατριάρχη..!
ΑΕΣ

Τι έχουν τα έρμα και δεν… ψοφάνε ;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ο τζίρος έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου μειώθηκε κατά 9,6% και τούτο παρά το γεγονός ότι οι τιμές μειώθηκαν επιπλέον κατά 7%-8%. Οι πωλήσεις των καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών έπεσαν το καλοκαίρι κατά 20%, ακολουθούν οι πωλήσεις οικιακού εξοπλισμού με πτώση 14% και μετά έρχονται τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης με πτώση 10%.
Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται τα καταστήματα καλλυντικών (η γυναικεία κοκεταρία βλέπετε!) με μείωση των πωλήσεων κατά 8%, των παιδικών ειδών κατά 6% και τα πολυκαταστήματα με 5%. Και παρά την πτώση του τζίρου και τη μείωση, όπως ισχυρίζεται η ΕΣΕΕ, των τιμών, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο εκτινάχτηκε στο 5,5%. Αν οι τιμές ήταν αρνιά, οι καταναλωτές θα είχαν δίκιο να απορούν: “Τι έχουν τα έρμα και? δεν ψοφάνε “; Η εξέλιξη αυτή της ανόδου των τιμών ανησύχησε και τους ελεγκτές της Τρόικας, οι οποίοι απέδωσαν το “σάλτο” του πληθωρισμού στο γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι πέρασαν εξ ολοκλήρου στην κατανάλωση. Οχι σιγά που θα μείωναν τα κέρδη, ειδικά των πολυεθνικών αλυσίδων…!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα