Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Γεμάτη η στέρνα στο Γκίγκιλο

Το πολύτιμο νερό, που φέτος είναι για κάμπους και βουνά ακόμα πολυτιμότερο, υπάρχει μπόλικο στη φροντισμένη στέρνα στο Γκίγκιλο.
Ολες οι δυσκολίες, όλες οι εξουθενωτικές εργασίες, όλα τα πολύωρα δρομολόγια με τα πόδια από τον Ομαλό των εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου, έπιασαν τόπο.
Μετά την ανακατασκευή της, στέκει αγέρωχη κρυμμένη στην αγκαλιά του βουνού, αγναντεύοντας το φαράγγι της Τρυπητής, αψηφώντας γκρεμούς και ανέμους. Γεμάτη δροσερό νερό, περιμένει να δώσει ανάσα ζωής σε κατεχάρηδες περαστικούς μα και στα ζώα της περιοχής.

Στ. Μπαδογιάννης

Καθάρισαν το Κεδρόδασος

Στον καθαρισμό της παραλίας στο Κεδρόδασος του Ελαφονησίου προχώρησαν χθες και σήμερα Σάββατο φίλοι της ελεύθερης κατασκήνωσης. Μετέβησαν στην περιοχή με τις σκηνές τους, γνωρίστηκαν, κολύμπησαν, συζήτησαν και παράλληλα μάζεψαν τα σκουπίδια. Σε σχετικό κείμενό τους ανέφεραν:
“Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, λειτουργούμε ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, καθαρίζουμε την παραλία και ενημερώνουμε τον κόσμο για τους κινδύνους και τα προβλήματα της περιοχής και φυσικά κατασκηνώνουμε προωθώντας την ιδέα και την πρακτική της ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης”. Οι συνειδητοποιημένοι κατασκηνωτές φροντίζουν τις παραλίες και αντιδρούν όταν δουν ασυνείδητους που λερώνουν.

Γ. ΛΥΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα