Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Ισλαμαμπάντ
Εκατομμύρια άνθρωποι στο Πακιστάν έχουν πληγεί από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες στο με τον ΟΗΕ να υπολογίζει τα θύματα σε 4,5 εκατομμύρια ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για 12 εκατομμύρια. Τα Ηνωμένα Εθνη τονίζουν ότι οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι “τρομακτικές”.
Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν ανέφερε ότι οι πλημμύρες έχουν πλήξει τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άτομα και σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, το νούμερο αυτό αφορά μόνο τις βορειοδυτικές επαρχίες Κίμπερ-Πακχουτούνκουα και Πουντζάμπ.
Από την πλευρά του, το Γραφείο Συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ υπολογίζει στα 4,5 εκατομμύρια τους πληγέντες από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν, όπως δήλωσε στη Γενεύη η Ελένα Πονομάρεβα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Την Πέμπτη ο ΟΗΕ έκανε λόγο για τέσσερα εκατομμύρια πληγέντες.
«Οι ανάγκες τους είναι τρομακτικές. Οι βροχές των μουσώνων συνεχίζονται σε ολόκληρο το Πακιστάν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα σταματήσουν» δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.
Οι χειρότερες βροχές των τελευταίων 80 χρόνων συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα και κατευθύνονται προς τα νότια. Οι όχθες των ποταμών της επαρχίας Σιντχ ξεχείλησαν. Ήδη οι Αρχές του Πακιστάν έχουν απομακρύνει 500.000 κατοίκους από 11 περιοχές της επαρχίας Σιντχ.
Οι βροχές που έπληξαν τα βορειοδυτικά της χώρας, κάλυψαν με νερό ολόκληρα χωριά και στοίχισαν τη ζωή σε 1.600 άτομα.
Η οργή για την απουσία του προέδρου του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, είναι πλέον φανερή. Ο Πακιστανός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βρετανία.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ
Σε μία άλλη εξέλιξη, τουλάχιστον 103 άτομα σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη Λεχ, τη βασική πόλη της περιοχής Λαντάκ των Ιμαλαΐων, στο ινδικό Κασμίρ, σύμφωνα με απολογισμό της αστυνομίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα